– Det blir litt ekstra spenning før kampen – Vipers

– Det blir litt ekstra spenning før kampen

Intervju med Henny Reistad dagen før NM-kvartfinalen mot Fana.

.

Tirsdag 23. oktober 2018.

 

KVARTFINALE I NM!

I morgen onsdag 24. oktober spilles kvartfinale i NM og Vipers Kristiansand har hjemmebanefordel.  Fana fra Bergen er motstander og kampstart er kl. 18.30.

Fana er nyopprykket til eliteserien og har gjort en svært god sesong så langt, både i seriespillet og i NM-kampene.  Frem mot kvartfinalen er det blitt seire mot Fyllingen 46-24, Førde 33-22 og Utleira 28-25.  Emilie Hovden 28 mål og Aurora Kjellevod Hatle 12 mål er lagets toppscorer i NM.

Vipers har cruiset greit til kvartfinalen gjennom å møte kun 2. divisjonslag.   Kragerø ble slått 53-14, Grane 39-13 og Nit/Hak 50-14 .  Toppscorer for Vipers i NM er Vilde Jonassen 17 mål, Jeanett Kristiansen 17 mål og Malin Aune 15 mål.

Henny Reistad spilte i Spektrum for Stabæk mot Vipers i NM-finalen 2017.  Hun er svært lysten på en gjentakelse på å spille NM-finale i romjula.

 

Foto: Einar Kvalheim

 

Skal til semifinale
«Det blir ekstremt viktig å slå Fana på onsdag så vi går videre til semifinale.  Vi er store favoritter.  Det å komme til Spektrum betyr mye for oss.»

 

Champions Leaguekampen i helga
«
Vi snakket litt om kampen på treningen mandag.  Det er fortsatt veldig kjipt at vi tapte.  Vi følte vi hadde en ganske god tjangs.  Vi hadde uavgjort til pause og vi spilte på nivå med Bucuresti hele tiden.  Da var det kjipt at vi ikke klarte å ta de på slutten der.  Vi gjør mye bra i kampen som gjør at vi klarer å spille jevnt med de så lenge.  Men den følelsen vi sitter igjen med er ikke den beste når vi ikke greide å ta 2 poeng.»

 

Får viktig erfaring
«Jeg lærer veldig mye av å spille i Champions League.  De jeg spiller med i Vipers og de jeg møter har veldig mye erfaring og kunnskap på dette nivået.  De vet hvordan ting skal gjøres i jevne kamper og i viktige kamper hvor mye står på spill.  Det har jeg ikke opplevd så mye tidligere.  Så den opplevelsen fra CL-spill er den store forskjellen fra hva jeg har vært borti før nå.  Det vi lærer som lag er det å måtte stå i mot hele tiden. Det er i hvert fall det vi må ta med oss, hva vi må gjøre for å klare å vinne kamper.  Som jeg tror og håper vi skal klare i de neste kampene.»

 

God utvikling
«Vi har spilt bare 3 kamper i CL, men kampene i CL sammen med kampene i eliteserien har gjort at vi utviklet oss som lag.  Vi har fått spilt litt mer sammen og kjenner hverandre bedre.  Jeg har vært igjennom mye allerede i Vipersdrakta så det hjelper absolutt det.   Som utvikling har det gått oppover siden vi startet.»

 

 

Må bli ferdig med skuffelsen etter tap
«Når det er et skuffende resultat er det litt vanskeligere å komme videre etter den kampen enn når det har vært en seier.  Men vi vet at det er et tett opplegg med mange kamper som kommer på rad så vi må bare finne ut av hvordan en selv synes kampen var.  Jeg liker å se kampen for å være innom alle situasjoner jeg selv tenker på etter kampen og føle litt på det.  Så kan man etter det komme seg videre og forberede seg til neste kamp.»

 

Mentalt forberedt onsdag
«Vi skal være mentalt klare for Fana på onsdag.  Vi har videomøte i dag tirsdag hvor vi får sett litt på Fana.  Så er det trening med kampforberedelse og så gjør vi oss klare individuelt til kamp.  Men jeg garanterer at både vi som lag og jeg selv skal være klare og godt forberedt til å møte Fana på onsdag.»

 

Gøy å spille cupfinale i fjor
«Det var veldig gøy med Stabæk i fjor, da var vi veldig underdogs.  At vi kom så langt med Stabæk var veldig positivt i seg selv når ingen egentlig trodde at vi kom til å nå så langt.  Så det som opplevelse var veldig gøy og positivt å ta med seg.  Det var veldig gøy å spille i Spektrum.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Kun møtt 2. divisjonslag i NM
«Det er alltid mest gøy å spille mot god motstand så jeg vil si at jeg har savnet å møte bedre lag i NM.  Det er også bedre for laget utviklingsmessig å møte bedre lag så en ser hvor en ligger foran kampene som kommer, så det blir bra å møte Fana.   Vi kjenner ikke så mye til Fana, vi har ikke møtt de tidligere.  Det gjør at det blir litt ekstra spenning før kampen, men som regel så tar det ikke så lang tid før en kommer inn i det og får kjent på nivået til motstanderen.»

 

Kjenner spillere på Fana
«Jeg møter spillere jeg kjenner godt fra landslag og bylag;  Andrea Solstad, Sofie Grønlund Ege og Synna Lien.  Det blir litt rart siden jeg ikke har spilt mot de før.  Men det blir gøy å spille mot spillere jeg kjenner godt og skal prøve å gjøre det til en fordel for meg.»

 

Publikum kan forvente en god kamp
«Publikum kan forvente et godt forberedt Vipers som vil gi alt og ha fokus på oss selv og prøve å gjøre det til en best mulig kamp.  Vi ønsker å spille et bra spill som publikum vil like å se.  Det er ikke noe annet enn seier som gjelder i Aquarama i morgen!»

 

 

Hovedbildet av Henny er fotografert av Terje Refsnes.