– Vi får en ny sjanse til å vise at vi er bedre – Vipers

– Vi får en ny sjanse til å vise at vi er bedre

Intervju med Hanna Yttereng foran onsdagens seriemøte med Rælingen.

.

Mandag 29. oktober 2018.

 

Neste serierunde spilles onsdag 31. oktober.  Rælingen er motstander for Vipers Kristiansand og kampstart i Aquarama er kl. 18.30.

Rælingen fikk en opptur og årets første seier i går mot Fredrikstad, 33-29.  Ellers har det blitt to sterke uavgjorte resultater mot Molde og Byåsen.  I de øvrige kampene har det blitt tap.  Rælingen ligger som nr 9 på tabellen med 4 poeng etter 7 kamper. 

Andrea Hanssen er Rælingens storscorer og med sine 35 mål (31 spillemål) ligger hun nr 3 på toppscorerlista i eliteserien. 

 

 

Frihelg
«Det var deilig med en helg uten kamp.  Det gjorde godt med en pause og få samlet litt krefter igjen.  Det fleste dro hjem til familie og kjæreste og fikk ladet opp batteriene.  Så nå er vi klar for neste utfordring.  Jeg tenker at vi får en ny giv med en pause som i helga.  Vi har hatt et tøft kjør med to kamper i uka, så noen fridager til å restituere kropp og sjel og hode tror jeg nok skal være positivt for oss.»

 

Ikke fornøyd med kampen i forrige uke
«Rælingen er et lag vi bør slå.  Kampen mot Fana sist onsdag er ikke en kamp vi er stolt over.  Så vi håper på å rette opp det inntrykket når vi møter Rælingen på onsdag og at vi viser hva vi er gode for.  Vi er mye bedre enn det vi presterte i cupkampen mot Fana.  Så vi får en ny sjanse til å vise at vi er bedre.»

 

Favoritter i kamper i Norge
«Det at vi er favoritter i alle kamper vi spiller i Norge er egentlig ikke noe jeg personlig tenker på.  I bakhodet vet vi at vi kan slå alle, men samtidig vet man også at man ikke slår alle om en yter bare 80%.  Så vi er nødt til å gå inn i alle kamper og være mentalt forberedt for å ta de to poengene.  Det er det som gjelder for oss.  Det viktigste vi har er fokus på er oss sjøl.  Det er noen ganger vi ikke får det til som vi ønsker, som sist onsdag hvor det ikke gikk så bra.  Men det handler om å vinne og vi vant med 10 mål i en skikkelig dårlig kamp av oss.  Nå kommer kampene på løpende bånd, så nå er det opp i ringen igjen og være klar til neste kamp.  Det handler om å lære av sine feil og forsøke å endre på det i neste kamp.  Gå inn med det i minnet men ikke la det ødelegge noe.»

 

Foto: Einar Kvalheim

 

Mathilde skadet
«Det blir litt mer press når jeg vet jeg er alene på linja, men jeg prøver ikke å tenke for mye på det.  Det vet jeg bare vil gjøre vondt verre for min egen del, jeg må ha fokus på arbeidsoppgavene mine og jobbe med det jeg skal gjøre.  Ikke ha fokus på at det ikke er noen andre der.  Men det er jo andre på laget vi kan sette på linja hvis det trengs.  Det er selvfølgelig et stort tap at Mathilde er ute.  Hun har spilt bedre og bedre og har vært veldig god i det siste.  Så det er veldig kjedelig at hun fikk den skaden nå.  Jeg synes veldig synd på Mathilde, det er kjedelig at det ble som det ble.»

 

Vært et halvt år i klubben
«Tida har gått veldig fort siden jeg kom hit i sommer, det har gått i ett føler jeg.  Jeg synes det er veldig mye bra rundt klubben.  Det er veldig mange flinke folk som jobber her.  De har gjort masse riktig, det ser vi nå, med at klubben har kommet så langt som den har kommet.  Jeg synes det er veldig artig å få være her og være med på det de har skapt på Sørlandet.  Vi har satt oss som mål å gå videre i Champions League.  Det er ikke noe som er avgjort der ennå.  Det ser kanskje litt dårlig ut, men likevel har vi bare tre minusmål, så vi er veldig nærme.  Det er alltids noe en kan bli bedre på, det er det som er med håndball. Man blir aldri perfekt, det er alltid noe å strekke seg etter å jobbe med.  Både som lag og og individuelt.»

 

Kampplan onsdag
«Jeg tenker at vi må sette forsvaret og få taklinger og brudd og så må vi kjøre fart etter.  Få noen kontringer og få god flyt i angrepsspillet.  Da tror jeg at vi slår dem.  Vi var dårlige i forsvar i sist kamp mot Fana, så vi skal opp mange hakk mot Rælingen på onsdag.  Vi skal vise at vi er det beste laget.»

 

 

 

Hovedbildet av Hanna er fotografert av Terje Refsnes.