Vipers med kun 14 baklengs mot Rælingen – Vipers

Vipers med kun 14 baklengs mot Rælingen

Vipers slo tilbake med agressivt forsvarsspill i dagens kamp.

.

Onsdag 31. oktober 2018

 

Vipers slet litt innledningsvis i forsvar men da dette satt etter ti minutter spilt, så ble det vanskeligere for motstander Rælingen å komme til gode skuddmuligheter.  Vipers vant kampen 37-14 etter timålsledelse 18-8 til pause.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Første omgang
Vipers startet oppgjøret med god uttelling og hadde sju scoringer på de åtte første skuddene.  Men bakover fikk ikke hjemmelaget de bruddene de ønsket i forsvar og Rælingen var godt med i kampen frem til 8-6.  Resten av omgangen var den etterlyste agressiviteten tilbake i forsvarsspillet og Vipers førte med 10 mål til pause etter å ha vunnet perioden fra elleve minutter og frem mot pause med 10-2.  Henny Reistad og Jeanett Kristiansen var gode på opprullinger og satte Vilde Jonassen i gode scoringsposisjoner.  Hun takket og bukket og scorte på alle sine fem forsøk.  Vi får håpe det ikke blir en trend at motstanderlagene tar etter Tertnes sin taktikk med å dra ned tempoet i kampen når de møter Vipers.  Rælingen forsøkte det samme i første omgang, men denne gang var Vipers bedre forberedt og utnyttet sjansene i angrep meget godt, noe 18 mål på 24 skuddforsøk tilsier.

 

Andre omgang
Vipers fortsatte sitt agressive forsvarsspill i andre omgang og slapp inn kun seks mål og vant omgangen 19-6.  Laget slapp ikke inn en eneste ball de siste elleve minuttene av kampen.  Eline Fagerheim som kom inn etter 21 minutter hadde dermed en redningsprosent på 100 i denne kampen.  Uttellingen til Vipers var meget god, laget scorte 37 mål på 48 skuddforsøk.  14 av målene kom i kontra.  Også bredden i angrepsspillet ble godt utnyttet da alle 11 som spilte i angrep hadde nettkjenning.

 

 

Mathilde Kristensen spilte ikke denne kampen pga skade, men så kampen fra tribunen og oppsummerer den slik:

«Jeg synes det var bra en kamp.  Vi fikk ganske raskt kontroll på Rælingen, jeg føler at at vi har god kontroll allerede etter tjue minutter når vi leder med 8-9 mål.  Jentene jobbet veldig bra.  Forsvarsmessig var vi veldig agressive i dag, forsøkte å lage mange taklinger og brudd i spillet.  Jentene spilte med god agressivitet og det var god konsentrasjon gjennom hele kampen selv om vi tidlig kom foran med en del mål.»

 

 

Vilde Jonassen ble kåret til banens beste spiller etter sin supre førsteomgang.  Hun oppsummerer kampen slik:

«Jeg synes vi er tøffere i denne kampen enn det vi var mot Fana.  Vi får til taklingene og blir bedre og bedre utover i kampen.  Fremover synes jeg vi har bra trøkk.  Bakspillerne er flinke til å brette ut spillet og spille opp kantspillerne.  Veldig gøy for oss!  Jeanett og Emilie på min side var flinke i dag.  Jeg synes vi hadde mye bedre fokus i dag, det var mange steg opp i forhold til forrige kamp mot Fana hvor vi ikke spilte så bra bakover.  Jeg synes egentlig vi jobbet bra begge veier i dag, selv om vi fortsatt har noe gå å på.  Vi kan nok være enda tøffere og ha flere brudd og taklinger, men jeg synes innsatsen var et steg i riktig retning hvor vi får gjort mye bra og får tettet forsvaret i store deler av kampen.»

 

 

Tonje Refsnes spilte godt i playmakerrollen i dagens kamp og oppsummerer kampen slik:

«Jeg synes det var gøy å spille i dag! Alle var enige om at vi måtte heve forsvarsnivået fra Fana-kampen, det er ikke noe vi kunne stå inne for.  Jeg følte vi spilte en god kamp idag. Vi var aggressive i forsvar, fikk lagd noen brudd i spillet deres og spilte fin angrepshåndball. Vi kunne kanskje vært enda skarpere i ankomstspillet og i avslutningsøyeblikkene. Vi var enige om på forhånd at vi skulle jobbe med konsentrasjonen og alltid være på. Det følte jeg vi klarte godt idag, vi ble ikke frustrerte av at Rælingen dro ned tempoet men klarte å holde fokus.»

 


 

SERIEKAMP AQUARAMA 31. OKTOBER 2018

VIPERS KRISTIANSAND – RÆLINGEN   37 – 14   (18-8)

Linn Jørum Sulland  7
Jeanett Kristiansen  6
Vilde Jonassen  5  BB
Hanna Yttereng  4
Sunniva Andersen  4
Tonje Refsnes  3
Malin Aune  2
Silje Waade  2
Karoline Olsen  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Henny Reistad  1
Marta Tomac
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – RÆLINGEN

1 omg:  0-1  *  3-1  *  6-3  *  7-5  *  8-6  *  11-6  *  14-8  *  18-8

2 omg:  19-8  *  23-9  *  29-12  *  32-14  *  37-14

 

STARTOPPSTILLING 1. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

STARTOPPSTILLING 2. OMGANG

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Tonje Refsnes
Høyreback:  Linn Jørum Sulland/Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.