Vipers med sesongbeste i Romania! – Vipers

Vipers med sesongbeste i Romania!

Slår Bucuresti 31-26 etter en praktkamp.

.

Søndag 4. november 2018

 

Vipers Kristiansand har tatt hjem sin første to-poenger i årets Champions League etter en solid kamp hvor laget vinner 31-26 over Bucuresti på bortebane!

 

 

Ole Gustav Gjekstad ønsket muskler i forsvar fra start og lot derfor den tidligere Byåsentrioen Emilie Hegh Arntzen, Silje Waade og Hanna Yttereng få tillitt de første 30 minuttene.  Det betydde at Silje Waade også spilte angrep og man slapp å bytte forsvar/angrep.

Det var en lur taktikk, for etter at stillingen var 6-6 etter 10 minutter tok Vipers over føringen av kampen og gikk direkte i en femmålsledelse 6-11.   På det meste ledet Vipers med seks mål, og gikk til pause fem mål foran på 11-16.

 

Linn Jørum Sulland kom på banen i andre omgang og de første minuttene brukte spillerne litt tid på å finne rytmen med å gjøre bytte angrep/forsvar.  Bucuresti reduserte til 14-17, men så fikk Vipers kontroll igjen og tok tilbake femmålsledelse på 14-19.

Emilie Hegh Arntzen satte standarden for kampen ved å banke inn to baller før det var spilt ett og et halvt minutt.  Hun endte på 6 scoringer totalt.  Malin Aune bidro med hele 8 scoringer fra høyrekant og spiller med høy selvtillitt for tiden.  Henny Reistad gjør ting bare hun klarer og ga Vipers det ekstra trykket i angrepsspillet som var nødvendig for å spille ut Bucuresti.  Forsvarsinnsatsen til Silje Waade og Hanna Yttereng var formidabel og bakerst hadde Katrine Lunde 15 redninger.

 

Vipersspillerne stod virkelig opp når det gjaldt.  Å ta poeng borte mot Bucuresti, laget som har spilt i Final 4 en rekke ganger, er en vanskelig oppgave.  Nå spilte Vipers seg inn i kampen igjen om å få mulighet til å spille Champions League også etter jul!

Vipers møter Bietigheim borte søndag 11. november kl. 17.00.
Siste og avgjørende kamp spilles hjemme i Aquarama mot FTC-Rail Cargo Hungaria lørdag 17. november kl. 15.30.

 

Emilie Hegh Arntzen oppsummerer opplevelsen slik:

«Det her var utrolig gøy.  Vi hadde selvfølgelig tro på at vi kunne vinne.  Ole var klar på det før kampen at her er det bare å ha trua.  Og som han sa, han har aldri tapt i Romania og hadde ikke tenkt å gjøre det denne gang heller.  Da får vi tro på at det er mulig selv om vi går alltid inn i hver kamp med tro på at vi kan vinne.»

«I dag var det sykt gøy å spille, alle er gode!  Vi gjør hverandre gode, kriger i sammen både bakover og fremover.  Og da er det sykt gøy så spille håndball.  Når vi vinner på denne måten, det er spesielt gøy.»

«Jeg var veldig gira i dag og har alltid lyst til å spille gode håndballkamper.  Og da jeg fikk muligheten til å begynne kampen hadde jeg lyst til å være god fra start.  Vi ønsket å være ordentlig klare når dommeren blåste i gang kampen. I dag klaffet det og jeg ble satt i gode posisjoner, det var utrolig gøy.»

«Det var veldig gøy å spille forsvar.  Vi står bra i sammen der og når noen bommer så kommer vi andre etter og rydder opp.  Det er sånn type forsvar vi ønsker å spille, som vi har snakket mye om.  Vi har lyst til å stå tett sammen.»

«Det var veldig bra i dag, dette var en god opplevelse!»

 

Malin Aune oppsummerte kampen slik:

«Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med laginnsatsen.  Alle har en god dag, vi stod veldig bra i forsvar og greide å utnytte sjansene fremover.  Fornøyd med å få to poeng!»

«Det var viktig for oss å få denne opplevelsen nå.  Vi trengte først og fremst å få poeng, men det var veldig artig å kunne dra i land en seier etter flere sure tap i Champions League.  Jeg er veldig stolt av den innsatsen vi gjør.»

«Vi gjør som regel det samme foran hver kamp og forberder oss godt uansett hvem vi spiller imot.  Men selvfølgelig, i dag var vi veldig sugne på poeng og var villig til å gå i krigen for det.  Det var alle spillerne med på, jeg er veldig fornøyd med at vi klarer det i dag.»

«Vi kantspillerne blir spilt bra opp av bakspillerne som gir oss gode sjanser til å score.  Vi har klart å utvikle angrepsspillet vårt så vi kommer til gode sjanser på kant.  Det er veldig artig.  Og det er artig å kunne være med å bidra.  Det er litt impulsivt hvilken skuddavvikling som kommer, jeg kan ikke bestemme meg på forhånd.  Det skjer der og da.»

«Det var god stemning i hallen, men vi merket at supporterne var misfornøyd med hjemmelaget.  Det var ganske høylytt, men det er det vi forventer når vi er på bortebane i Champions League.  Jeg føler vi var godt forberedt på det.  Vi har vært oppe i det flere kamper både forrige sesong og denne sesongen så vi vet hva som venter oss så vi vet hvordan vi skal takle det.»

«Jeg tror nok dette må er en av de beste kampene som Vipersspiller jeg har vært med på.»

«Vi reiser hjem allerede 02.30 i natt, så det blir lite søvn.  Vi får være litt fornøyd i kveld og så i morgen må vi omstille så vi er klar til å møte Sola på onsdag.  Vi har veldig lyst til å spille cupfinale i romjula.»

 

Forsvarssjef Silje Waade sa dette etter kampen:

«Dette var en utrolig morsom kamp, må rose hele laget for prestasjonen i dag. Alle bidrar og kriger fra start til slutt. Vi får vist hva vi er gode for i dag. Vår første seier i CL smakte utrolig godt!»

 

 

Henny Reistad oppsummerte seieren over Bucuresti slik:

«De første to poengene i CL smakte utrolig godt! Å vinne på bortebane mot Bucuresti var ikke noe jeg hadde trodd skulle skje før sesongen begynte. Men vi klarte virkelig å kjempe hele kampen og må si at jeg er utrolig stolt av hele laget. Vi viser en utrolig god vinnervilje og fortsetter å kjøre på selv om det svinger litt. Dette skal vi nyte frem til ny kamp på onsdag!»

 


 

CHAMPIONS LEAGUE I ROMANIA 4. NOVEMBER 2018

CSM BUCURESTI – VIPERS KRISTIANSAND    26 – 31    (11-16)

Malin Aune  8
Emilie Hegh Arntzen  6
Linn Jørum Sulland  5
Henny Reistad  4
Karoline Olsen  2
Silje Waade  2
Vilde Jonassen  1
Jeanett Kristiansen  1
Marta Tomac  1
Hanna Yttereng  1
Tonje Refsnes
Sunniva Andersen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  BUCURESTI – VIPERS

1 omg:  0-2  *  3-2  *  5-3  *  6-6  *  6-11  *  8-12  *  8-14  *  10-16  *  11-16

2 omg:  12-16  *  14-17  *  14-19  *  16-20  *  18-22  *  20-23  *  23-26  *  24-29  *  26-31

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

Hovedbildet av Emilie Hegh Arntzen er fotografert av Terje Refsnes.