Klar for Spektrum! – Vipers

Klar for Spektrum!

Vipers slo Sola 31-26 og møter Storhamar i finalen i romjula.

.

Onsdag 7. november 2018

 

Vipers Kristiansand taklet godt alt styret som har vært rundt laget i det siste med lange reiser, sportslig suksess i Champions League og EM-uttak.  Spillerne tro til fra start i andre omgang og koblet grepet om kampen, vant 31-26 og sørget for at Vipers skal spille nok en NM-finale i Spektrum.  Der venter kamp mot Storhamar, som var fjorårets semifinalemotstander.

 

Sunniva Andersen var med i fjorårets semifinale og scorte den gang 10 mål.  Også i årets semifinale gjorde hun seg bemerket med sin spesielle skuddteknikk og scorte på alle sine 8 skudd fra kanten.

 

Josefine Intelhus så kampen på TV hjemme i Bærum og oppsummerer semifinalen slik:

«Første omgang var litt slurvete, spilte jevnt med Sola hele omgangen.  Forsvaret var så der, det ble litt hawaii.  Men andre omgang blir jo bedre allerede fra start.  Sola prøver å få ned tempoet i kampen, men jeg synes Vipers taklet det bra.  Sunniva spiller veldig bra, det ble jo nesten som en repitisjon fra semifinalen i fjor.  Det ble en slitekamp, men vi tar de til slutt og det er jo det viktigste.  Da blir det finale, og det er jo deilig!  En vel gjennomført kamp vil jeg si med tanke på at det har vært reising hele helgen, EM-uttak og mye som har skjedd.  Det er bra med seier.»

 

Linn Jørum Sulland sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:

«Vi gjør ingen god kamp, så da blir det vanskelig.  Vi står bedre bakover i andre omgang, vi hadde sluppet inn alt for mange mål i første omgang.  Så løper vi litt og får litt uttelling på det.  Vi var generelt litt bedre på mange ting de siste 30 minuttene synes jeg.  Det har vært mye den siste uka og vi ønsket å gjøre en god kamp, vi har ikke vært så mye hjemme i det siste så det gir ikke ekstra med krefter.  Men en semifinale i cupen er stort uansett, så det skal vi klare å ha krefter til uansett.  Vi hadde absolutt lyst til å vinne i dag.»

 

Banens beste Sunniva Andersen sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:

«Nå satser vi på gull i cupfinalen, vi rotet det til for oss i perioder i dag, men vi vinner til slutt, det var veldig gøy!»

 

Trener Ole Gustav Gjekstad sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:

«Det er ikke noe storspill, men vi tetter igjen bakover i andre omgang og Katrine står godt, så vi får kontroll på det.  Det er jeg fornøyd med.  Vi løper opp det meste av kontringer og har rimelig kontroll uten at vi er helt på topp.  I andre omgang er det bestått, men i første omgang var vi ikke der.  Jeg forventet kanskje at det skulle bli trått, det er mye følelser rundt EM-uttaket  og mye greier.  Men jeg synes det er en godkjent andre omgang selv om storspillet mangler.  Jeg ser frem til å være i cupfinale med Vipers, jeg tror det kan bli spennende og det kan bli mye folk også.»

 

 

Foto: Peter Tubaas

 


 

SEMIFINALE I NM 7. NOVEMBER 2018

SOLA – VIPERS KRISTIANSAND     26 – 31   (15-16)

Sunniva Andersen  8  BB
Malin Aune  4
Silje Waade  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Linn Jørum Sulland  3
Henny Reistad  3
Jeanett Kristiansen  2
Marta Tomac  2
Hanna Yttereng  2
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Vilde Jonassen
Pernille Wibe
Karine Emilie Dahlum
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  SOLA – VIPERS

1 omg:  0-1  *  3-2  *  4-5  *  6-5  *  7-8  *  9-11  *  11-12  *  14-14  *  15-16

2 omg:  15-17  *  15-19  *  17-23  *  19-25  *  20-28  *  23-29  *  26-31

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet av Linn er fotografert av Peter Tubaas.