– Vi må heve forsvarsspillet i forhold til hjemmekampen – Vipers

– Vi må heve forsvarsspillet i forhold til hjemmekampen

Intervju med Tonje Refsnes foran bortemøtet med Fana.

.

Tirsdag 13. november 2018

 

Vipers Kristiansand er inne i siste uke med kamper før landslagspausen og spiller i morgen sin fjerde bortekamp på rad i Champions League, NM og serie.  Fana er motstander i Bergen og kampen har avkast kl. 18.00.  Fana var også motstander i NM-kvartfinale i Aquarama og Tonje Refsnes forteller at spillerne ønsker å revansjere forsvarsspillet som ble vist i den kampen.

 

 

Har vært mye de siste ukene
«Det har vært noen sinnsyke uker med mange gode kamper og mange turer. Det har vært skikkelig gøy, og moralen i laget er bra. Nå skal vi bare gjøre alt vi kan for å ta ut det siste også den siste uken med klubbkamper.»

 

Motivert foran den fjerde bortekampen på rad
«
Det som motiverer oss er at det er en håndballkamp. Alle på laget elsker å spille håndball og hater å tape – det er motivasjon nok for oss. Vi vet også at vi må ta poeng mot Fana for å holde oss på toppen av tabellen.»

 

Skal gjøre en bedre forsvarskamp enn sist
«Jeg ønsker at vi får en bedre kamp mot Fana borte enn hjemme. I NM-kampen var vi ikke tilstede i forsvarsarbeidet og det var vi ikke fornøyd med. Vi viser i de neste kampene etter Fana hvor lista skal ligge og vi vil ikke gjør det noe dårligere nå.»

 

Foto: Svein Strømberg

 

Gjort en god sesong så langt
«Det er veldig bra prestasjon at vi står uten tap i NM og serie. Vi har hatt et tett kampprogram og mye reising, så det at vi har nullstilt og forberedt oss godt mot all motstand og spilt gode kamper er veldig bra. Vi har jo, så langt, vært ubeseiret i serien og i NM, i tillegg til at vi har kommet oss videre til hovedrunden i CL så jeg syntes vi har taklet det bra. Vi trener godt og spiller mange kamper, men vi er en bred tropp som vi har hatt en fordel av.»

 

 

Være mentalt forberedt
«Det er veldig individuelt hvordan folk angriper en kamp, men alle tar alle kampene like seriøst. Hvis vi velger å slippe oss ned ti prosent så vil alle lag kunne gjøre det vanskelig for oss, det er ikke noe vi ønsker.»

 

 

Ønsker å avslutte høstsesongen på en god måte
«Nå er det bare en seriekamp igjen før jul, og vi ønsker å ta desemberpausen på topp. Det er viktig at vi holder konsentrasjonen og aggressiviteten i forsvar. Vi må heve forsvarsspillet i forhold til hjemmekampen mot Fana.»

 

 

Hovedbildet av Tonje er fotografert av Terje Refsnes.