Åttende seieren på rad! – Vipers

Åttende seieren på rad!

Vipersseier 36-25 i Bergen.

.

Onsdag 14. november 2018.

 

Vipers har spilt 5 kamper på de siste 14 dagene, hvorav 4 på bortebane, og av 2 bortekampene er spilt i utlandet – likevel har Vipers vunnet alle disse kampene med god margin.  I kveld ble Fana slått i Bergen 36-25 etter at Vipers ledet 20-15 til pause.

Alt går Vipers vei for tiden.  Viktig NM-semifinale mot Sola og avgjørende Champions Leagueoppgjør mot Bucuresti og Bietigheim ga full gevinst.  Laget er klar for cupfinale og leder eliteserien med 8 seire på 8 kamper og er i tillegg videre til hovedrunden i CL, som spilles over nyttår.

Seieren over Bucuresti på bortebane betydde nok mye for spillerne og Vipers har opptrådt med en ro og selvsikkerhet i de 3 kampene som er blitt spilt etter oppgjøret i Romania.

Vipers har en god spillerstall og ikke minst, Vipers har alle spillerne tilgjengelig for spill i hver kamp – selv med et tett kampprogram.  I tillegg har laget denne sesongen løst koden på hvordan unngå å gå på en smell i midtukekampene mellom viktige Champions Leagueoppgjør.  Det gjør at Vipers er uten tap i serie og cup.

 

 

I kveldens kamp mot Fana la Vipers ned den innsatsen som var nødvendig for å kunne hente hjem en komfortabel seier.  Flere av spillerne som har fått lite spilletid i de siste ukene fikk mye spilletid i denne kampen og lykkedes veldig bra.  Jeanett Kristiansen og Tonje Refsnes var konstante uromomenter for Fana sitt forsvar.  Også gledelig at laget hadde 13 mål etter kontringer i kveld.  Det ble nok et målrikt oppgjør mot Fana, men denne gang satt forsvarsspillet bedre i andre omgang.

 

 

Ole Gustav Gjekstad var godt fornøyd etter kampen!
«Jeg synes kampen er godkjent fra oss.  Vi sliter litt forsvarsmessig i første omgang, i andre omgang er det bra.  Vi vinner komfortabelt, så jeg synes egentlig vi gjør det vi kommer hit for.  I tillegg er det selvsagt veldig alright at de spillerne som ikke har spilt så mye i det siste lykkes – så det er veldig bra.  Jeg er happy jeg!»

«Det er ganske viktig at vi klarer å fordele belastning og i tillegg er det flere av spillerne som deifinitivt har fortjent mer spilletid.  I tillegg får vi spart litt på de som har spilt veldig mye, så det var viktig.  Tonje kommer inn der og gjør en del fine mål og står bra 5:1 i forsvar i andre omgang.  Og Jeanett også som ikke har spilt så mye i de siste kampene gjør en god kamp, så det er fint.  Og i tillegg fikk Pernille prøvd seg, så det var bra.  Så jeg synes vi får gjort det vi skal.  Vi makser ikke, men det var heller ikke planen i dag.»

 

 

Tonje Refsnes fikk godt med spilletid og takket for tillitten med å gjøre en prikkfri kamp:
«Vi får ikke helt tak på dem i forsvarsspillet i første omgang, men det ble bedre i andre omgang. Vi får mange gode sjanser framover og setter de fleste når vi er konsentrerte i avslutningene. Det var en godt gjennomført kamp!»

«Det er alltid gøy å få spille, jeg trener hver dag for å bli en bedre spiller og for forhåpentligvis å få spilletid i kampene.  Det var veldig deilig å vinne mot Fana. Det hadde ikke vært noe gøy å avslutte før mesterskapspausen med et tap her. Vi er god fornøyd med å ha klart å prestere på så mange arenaer denne høsten.»

 

 

Marta Tomac var overbevisende i sin playmakerrolle i dag:
«Dette var en kamp som var litt opp og ned, hvor det viktigste var å ta med seg 2 poeng fra Bergen. Bakover har vi mye å gå på, men vi har tidvis veldig bra ankomst/kontra. Samt angrep hvor vi spiller oss til fine sjanser. Mange får prøvd seg, og gjør en god jobb når de får sjansen. Det er gøy!»

«Vi er meget fornøyd med 5/5! Det har vært en tøff, men veldig spennende og gøy periode vi har vært inne i. Vi har møtt veldig god motstand i CL, og virkelig vist hva vi står for når vi gikk seirende ut av kampene i Bucuresti og Bietigheim. I hjemlig serie har spillet variert litt mer, men vi har gjort den jobben som skal til og tatt med oss alle poengene der også.»

«Vi har en bred spillerstall hvor alle virkelig bidrar, enten det er på banen eller utenfor. Vi er en gjeng dedikerte spillere som jobber hardt for de målene vi har satt oss. Selv om prestasjonen ikke alltid har vært på topp så har vi hatt en fin utvikling og vunnet alt vi skal vinne»

 

 

SERIEKAMP 14. NOVEMBER 2018

FANA – VIPERS KRISTIANSAND   25 – 36   (15-20)

Linn Jørum Sulland  8
Jeanett Kristiansen  6
Tonje Refsnes  5
Hanna Yttereng  5
Marta Tomac  4
Vilde Jonassen  3
Karoline Olsen  2
Emilie Hegh Arntzen  1
Malin Aune  1
Silje Waade  1
Henny Reistad
Sunniva Andersen
Pernille Wibe
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  FANA – VIPERS

1 omg:  2-0  *  4-1  *  4-4  *  5-5  *  5-8  *  8-11  *  11-15  *  14-18  *  15-20

2 omg:  15-21  *  17-23  *  20-25  *  20-30  *  24-31  *  24-33  *  25-36

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Foto:  Terje Refsnes.