Imponerende nivå! – Vipers

Imponerende nivå!

Vipers slår FTC med 8 mål i Aquarama!

.

Lørdag 17. november 2018.

– En oppvisning i fart og trøkk! utbrøt Viasatreporter Frode Scheie etter at Vipers på en overbevisende måte hadde slått FTC-Rail Cargo 35-27.  Denne seieren betyr at Vipers tar med seg 4 poeng inn i hovedrunden som spilles etter jul.

Det var kun i starten at denne kampen var antydning til å være jevnt.  Det var til tider klasseforskjell i Aquarama i ettermiddag.

 

 

Trener Ole Gustav Gjekstad sa dette under intervju med reporter Frode Scheie etter kampen:

«Det er mange som bidrar i denne kampen, vi har mange gode håndballspillere.  Men så merker jeg også foran denne kampen at det er EM snart, det er julekalender og julegaver på bortekamper, så jeg merker at det skulle mye til å få folk nok skjerpet i dag.  Men det fungerer jo, det går bra og jentene spiller med selvtillit i lange perioder.»

«Det er ikke så lett for Katrine å stå i mål som i disse kampene når vi slipper de til å 6 meter og gjennombrudd, så det er ikke alltid redningsprosenten er høy, men at det er mange viktige redninger likevel.  Og så fikk vi noen kontringsmål etter hvert også som ble viktige.  Jeg synes det er en bra gjennomført kamp hvor vi tar kontroll og rydder opp når de kommer nærme, så det er bra.»

«Forsvarsmessig må vi bytte litt siden Hanna er eneste linjespiller.  Hun trenger en pause i ny og ne, hun har et stort arbeidspensum både i forsvar og i angrep.  Det betyr at vi må bytte litt.  Totalt tjener vi på det selv om vi innimellom blir litt dårligere i forsvar ved å bytte henne ut.»

«FTC er et av de lagene det er mest krevende å stå i mot.  Dette er en Champions Leaguekamp og det gir god trening det å stå opp i mot spillerne deres.»

«Nå tar vi med oss fire poeng.  Jeg mener at vi har alle muligheter til å komme oss til en kvartfinale og så skal vi selvfølgelig vinne kamper i mellomspillet.  Det blir viktig.  Men først en liten EM-pause.»

 

 

Linjespiller Mathilde Kristensen er fortsatt skadet og var med i heiagjengen på tribunen og var veldig imponert av det Vipers viste i denne kampen:

 

«Dette var en veldig bra kamp av hele laget.  Jeg synes det er god intensitet og alle kjemper alt de kan.  Det er på et imponerende nivå det laget presterer.  Det virker som det er få feil og jentene er sterke i forsvaret, det var veldig imponerende.  Det å slå FTC med åtte mål er stort. Det at de greier å holde et så høyt nivå i siste omgang er helt fantastisk.»

 

«Det var kult å sitte sammen med supporterne, det var kjempegod stemning fra første sekund.  Det var gøy.  Jeg oppfattet bedre livet på tribunen når jeg satt der selv, når en er på banen har man mer fokus på spillet.»

 

Foto: Sofie Forså

 

CHAMPIONS LEAGUE I AQ 17. NOVEMBER 2018

VIPERS KRISTIANSAND – FTC RAIL CARGO HUNGARIA   35 – 27   (18-14)

Linn Jørum Sulland  8
Hanna Yttereng  6
Henny Reistad  6
Karoline Olsen  4
Emilie Hegh Arntzen  3
Malin Aune  3
Silje Waade  2
Jeanett Kristiansen  2
Marta Tomac  1
Tonje Refsnes
Vilde Jonassen
Sunniva Andersen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – FTC

1 omg:  0-1  *  3-1  *  5-2  *  7-5  *  9-7  *  12-9  *  15-10  *  16-13  *  18-14

2 omg:  19-14  *  20-17  *  24-18  *  26-22  *  31-22  *  33-25  *  35-27

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland / Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refnes.