– Alle svevde i skyene i går! – Vipers

– Alle svevde i skyene i går!

Hanna Yttereng setter ord på gårsdagens prestasjon!

.

Søndag 18. november 2018.  

 

Det er dagen etter den eventyrlige oppvisningen til Vipers i kampen mot Ungarske FTC.   Vipers visste de gikk inn i en tøff høst med 2 og 3 kamper i uka i serie, NM og Champions League.

Det harde arbeidet, de gode forberedelsene og alle forsakelsene har gitt max uttelling.

Vipers er ubeseiret i seriespillet med 8 seire på 8 kamper.  De antatt nærmeste utfordrerne Storhamar og Larvik ble slått med hhv 11 og 14 mål og Vipers står med et snittresultat på 32-19 i seriekampene.

Vipers har spilt seg frem til cupfinale mot Storhamar, som spilles i Oslo Spektrum lørdag 29. desember.

Og i går ble det klart at Vipers tar med seg 4 poeng inn i hovedrunden som gjør at muligheten for å kvalifisere seg til kvartfinalen i Champions League er god.

 

Hanna Yttereng forteller dette «dagen derpå»!

 

 

Har en trygghet i spillet
«Det var en tøff kamp i går.  Jeg kan si for min egen del at jeg er ganske sliten etter denne perioden her. Det har blitt mye spilling på meg og det kjennes på kroppen.  Jeg følte egentlig at vi kom godt i gang fra start mot FTC og at vi holdt det hele veien inn.  Vi hadde en trygghet og var aldri stresset.  Vi tenkte aldri på at de skulle ta oss igjen, vi var bare i spillet.  Det var kjempebra at vi ikke var noe stresset av å lede.  Det var deilig.»

 

God selvtillitt
«Jeg føler at vi spiller veldig på selvtillit hele laget egentlig.  Man er trygg på at laget presterer.  Vi har vært inne i en veldig god periode nå og det gir selvfølgelig trygghet for alle.»

 

Har lært av feil
«Det er hardt arbeid som har gitt resultater. Vi har virkelig måtte ha jobbet med oss sjøl for å finne ut hva vi skal justere og så har vi vært flinke, spesielt i Champions Leaguekampene.  Den første kampen mot FTC var en tøff lærdom vi har virkelig jobbet mot neste kamp og lært av feilene vi gjorde i den første kampen.  Og så har vi endret på det, og får betalt for det i returkampen.»

 

 

Høsten har gått så fort
«Vi har visst om perioden med mange kamper i hele høst og 17. november har ligget så veldig langt frem, men tiden har gått så fort!  Det er nesten som «oj, er vi der allerede.»  Og når det går så bra, så flyter alt og det har vært så artige disse ukene.  Men jeg tror nok det er mange som tenker det blir deilig med en liten pause nå.  Og så er det mange som ser frem i mot mesterskap også, det blir artig å følge med de som skal være med der.»

 

Sammenlikne Vipers i august og nå
«Jeg føler vi spiller med en annen trygghet nå etter at vi har fått spilt mer sammen.  Vi har funnet timingen og blitt mer sikre på hverandre.  Det tar litt tid med nye spillere i laget og jeg føler også som ny i laget at jeg kommer mer og mer inn i det.  Kommunikasjonen mellom oss spillere og med Ole blir bedre og bedre.  Og så har selvtillit selvsagt noe å si.  Vi har fått selvtillit i løpet av høsten.  Vi er ubeseiret i serien og fått til mye i Champions League.  Vi har tapt to kamper i CL men likevel var vi så nære som vi kan være.  Så bare det å kjenne på at det ikke er så langt opp, det gir også selvtillit.»

 

 

Egen utvikling
«Ja, jeg synes jeg har utviklet meg som spiller her i Vipers.  Jeg har også fått veldig mye tillit og spilt mye.  Og spesielt nå på slutten når Mathilde har vært ute med skade har det blitt veldig mange minutter på banen.  Så jeg vil nok si at jeg har utviklet med både personlig og i samspill med laget.»

 

Alle svevde i skyene!
«Kvartfinale er så vidt blitt nevnt, men det er ikke noe som har vært et stort samtaletema.  Jeg tror at alle er så glade for at vi har fått fire poeng og alle svevde i skyene pga det i går.  Vi ser jo også på gruppen vi krysser med at en kvartfinale ikke er helt umulig.  Men man må være på i alle kampene og er man det så er det et godt utgangspunkt.  Å eventuelt nå en kvartfinale hadde vært helt fantastisk hvis vi hadde fått til det.»

 

Foto:  Terje Refsnes