Jeanett toppscorer for Norge! – Vipers

Jeanett toppscorer for Norge!

.. og Vilde scorte i sin debut med flagget på brystet!

.
Onsdag 21. november 2018.

 

Norges rekruttjenter har samling denne uken og møtte Kina i landskamp i Nadderud Arena onsdag kveld.  Fra Vipers spilte Vilde Jonassen, Jeanett Kristiansen og Silje Waade.  Hanna Yttereng var også tatt ut, men måtte melde forfall mandag kveld pga en kjenning på en skade.

Silje og Jeanett har også A-landskamper for Norge i tillegg til kamper med rekruttlandslaget.  For Vilde Jonassen var dette første landskamp og en helt spesiell opplevelse.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett og Vilde delte på spilletiden på venstrekant, mens Silje spilte ca 10 minutter i hver omgang på høyrebacken.  Jeanett markerte seg godt fra sin venstrekantposisjon og ble Norges toppscorer med 6 mål.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Vilde Jonassen var superhappy etter sin første landskamp hvor hun også fikk sin første scoring med flagget på brystet.  Vilde rykket seg fri og scorte Norges 27. mål i kampen.

«Veldig gøy å få mitt første landslagsmål!  Det tok litt tid før den kom inn, men finally, det var deilig.  Det var veldig gøy å få spille, det var stas.  Merkelig nok, men ja, jeg var litt spent foran debuten på landslaget.  Alle jentene er herlige, men det blir jo litt annerledes, det er første gang.  Jeg og Jeanett byttet på å spille på venstrekanten, og Jeanett spilte kjempebra.  Hun har ikke spilt så mye kant i klubb og så kommer hun her og kicker ass, det var dritgøy å se på.  Hun trikker og leker seg, det var moro. Jeg kunne gjerne ha spilt 58 minutter i dag jeg men man tar det man får.»

«Det er veldig  gøy å være på samling og få komme inn i et annet miljø.  Får andre impulser og lærer fra andre dyktige medspillere og trenere.  Det er veldig lærerikt.  Det å komme et nytt sted å få tilbakemeldinger.»

 

Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett Kristiansen ble kampens toppscorer med 6 mål og smilte som en sol etter kampen:

«Det er alltid motiverende å være på landslagssamling! Det er en fin gjeng og det er alltid morsomt og koselig å komme til jentene.  Det er mye inn og ut på spillere på rekruttlandslaget, men jeg føler vi kjenner hverandre godt fra før, vi spiller jo mot hverandre hele tida.  Jeg føler det ikke er noe å være sjenert for.  Det var morsomt å spille mot et lag som har andre spilletyper og som har et annet tempo og spill enn hva vi er vant med.»

 

Foto: Trond Sørøy

 

Silje Waade spilte en blanding av ren forsvarsspiller og toveisspiller og hun fortalte etter kampen at hun skal være med også i Møbelringen Cup med A-landslaget.

«Jeg skal spille rekruttlandskampen mot Island i morgen, men fra fredag til mandag blir jeg med A-landslaget og trener med de.  Jeg skal ikke spille kamper, kun trene.  Jeg og Ingvild Bakkerud blir også med til mesterskapet som reserver og blir med treninger under hele oppholdet.  Så det blir fint!»

 

Foto: Trond Sørøy

 

 

TRENINGSKAMP I NADDERUDHALLEN 21. NOVEMBR 2018

NORGE REKRUTTLANDSLAG – KINA    29-17     (14-7)

1 Emily Stang Sando, København Handball
2 Vilde Rønningen, Molde Elite – 3 mål
3 Guro Nestaker, Storhamar Håndball Elite – 3 mål
5 Jeanett Kristiansen, Vipers Kristiansand – 6 mål
7 Line Ellertsen, Sola HK
8 Silje Waade, Vipers Kristiansand
9 Mathilde Rivas Toft, Larvik HK – 4 mål
16 Tonje H. Lerstad, Byåsen Håndball Elite
17 Helene Gigstad Fauske, Herning-Ikast Handbold
19 Moa Høgdahl, Viborg HK – 4 mål
21 Ingvild Bakkerud, Odense HC – 5 mål
22 Maria Hjertner, Larvik HK – 2 mål
23 Vilde K. Jonassen, Vipers Kristiansand – 1 mål
25 Tina Abdulla, Tertnes Håndball Elite
27 Emilie Christensen, Larvik HK – 1 mål

 

 

Kamputvikling  Norge – Kina:

1 omg:  0-1  *  6-1  *  10-2  *  10-4  *  12-6  *  14-7

2 omg:  15-7  *  19-9  *  22-12  *  25-15  *  27-17  *  29-17

 

 

STARTOPPSTILLING:

Målvakt:  Emily Stang Sando
Venstrekant:  Jeanett Kristiansen
Venstreback:  Ingvild Bakkerud
Midtback:  Helene Fauske
Høyreback:  Moa Høgdahl / Silje Waade forsvar
Høyrekant:  Mathilde Rivas Toft
Linjespiller:  Vilde Rønningen

 

 

Hovedbildet er fotografert av Trond Sørøy.