7 Vipersspillere er med når EM starter lørdag – Vipers

7 Vipersspillere er med når EM starter lørdag

Forhåndsreportasje med Silje Waade.

.

Onsdag 28. november 2018.

 

Hådball-EM spilles i Frankrike fra 29. november til 16. desember. Norge spiller i gruppe D.
Lørdag 1. desember i Brest:  Norge – Tyskland kl. 15.00
Mandag 3. desember i Brest:  Tsjekkia – Norge kl. 21.00
Onsdag 5. desember i Brest:  Norge – Romania kl. 21.00

Hovedrunden spilles fra 6.-12. desember i Nantes og Nancy.  Hvert lag som går videre spiller tre kamper der.

Semifinalene spilles i Paris lørdag 15. desember.
Finalen spilles i Paris søndag 16. desember.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Vipers har 7 spillere i troppen som skal spille EM etter at Silje Waade kom inn pga skaden til Amanda Kurtovic.  Sist mesterskap Silje var med på var EM i 2016. Her er noen ord fra henne noen dager før det braker løs i Frankrike.

 

Kom inn i EM-troppen
«Det var veldig synd at det blir på grunn av en så alvorlig skade, det legger en demper på det, det er veldig kjedelig både for laget og for Amanda.  Men idretten og spesielt håndball er tøff og brutal og sånne ting skjer jo dessverre.  Og da tenker jeg at jeg får bringe mine kvaliteter inn i laget og bidra med det jeg er god på.  Så blir det utrolig artig å få være med.  Så får vi spille for de som ikke får være med.»

 

Toveisspiller denne gang?
«Jeg føler jeg har utviklet meg som spiller bare på den tiden jeg har vært i Vipers.  Jeg føler jeg har spilt noen gode kamper begge veier både i serien og i Champions League.  Men selvfølgelig så tar man den rollen man får.  Og jeg vil jo gjøre så godt jeg kan i den spilletida jeg får og prøve å bidra med å være en pluss-spiller når jeg er på banen.»

 

Møbelringen Cup
«Jeg synes Norge kontrollerte alle tre kampene.  Forsvarsspillet hadde spesielt en god stigning gjennom helga.  I starten var det litt flere relasjonsglipper i forsvar der det blir misforståelser rett og slett.  Det synes jeg tar seg opp fra første til siste kamp.  Det virker som at laget har en god bredde og kan rullere på laget.  Alle som kom inn bidro positivt.  Det er en trygghet med tanke på at EM er 8 tøffe kamper, hvis vi når så langt som vi har lyst til.  Og da tror jeg at det er veldig fint å ha flere spillere som kan bidra, så ikke enkeltspillere blir kjørt i senk underveis.  Det tror jeg er Norges fordel at vi har mange spillere nå som er kjent med spillet og det samspillet skal vi terpe videre på de to dagene vi har i sammen før det braker løs med første kamp på lørdag.»

 

Avreise torsdag
«Vi møtes på Gardermoen i morgen tidlig, så drar vi videre til Brest i Frankrike. Vi har en ganske lang reisedag så da har vi en lett trening på kvelden for å få reisa ut av kroppen.  Så blir det en trening med håndball og trekk på fredag og så er vi klar for kamp på lørdag.»

 

 

Gode relasjoner
«Jeg håper at Norge kan bruke til sin fordel at det er spillere som har gode relasjoner fra før av.  På samlinger møtes man max en gang i måneden og kanskje sjeldnere også, det kan være noen to og to-avtaler som kan komme godt med fra Vipersspillerne som har gode relasjoner fra før.»

 

 

Bli litt bedre for hver dag
«Norge har gode tradisjoner med å gjøre det godt i alle mesterskap.  Det er alltid sånn at det blir jevnere og jevnere og det er flere lag som tar steget opp og som kan bryne seg på de beste.  Jeg tror nok Norge kan gå veldig langt, men jeg tror at det også er viktig å ta alle motstandere på alvor.  Og ta en kamp av gangen.  At vi tar gruppespillet nå og skaffer oss et godt utgangspunkt og tar med oss poeng til mellomspillet hadde vært et kjempegodt utgangspunkt for å nå en semifinale for eksempel.  Det er veldig viktig å ta en dag av gangen og prøve å bli litt bedre for hver dag, så kan det gå langt dette.»

 


 

Resultater fra Møbelringen Cup

22.11  Norge – Ungarn  25 – 19  (12-6)
Henny Reistad 1, Emilie Hegh Arntzen 2, Malin Aune 4, Linn Jørum Sulland 2, Kari Brattset 4

24.11  Norge – Danmark  28 – 22  (13-10)
Henny Reistad 2, Emilie Hegh Arntzen 3, Malin Aune 3, Kari Brattset 1, Linn Jørum Sulland 7, Marta Tomac 1

25.11  Norge – Frankrike  23 – 21  (14-9)
Emilie Hegh Arntzen 1, Linn Jørum Sulland 4, Marta Tomac 2

 

Toppscore Norge
Heidi Løke 16
Linn Jørum Sulland 13
Veronica Kristiansen 9
Malin Aune 7
Emilie Hegh Arntzen 6
Amanda Kurtovic 5
Kari Brattset 5
Marta Tomac 3
Henny Reistad 3

 

 

Hovedbildet av Silje er fotografert av  Svein André Svendsen-NHF.