Har du glemt jobben disse menneskene gjør? – Vipers

Har du glemt jobben disse menneskene gjør?

Et innblikk i arbeidet til de frivillige i Vipers.

Skrevet av Sofie Forså

Onsdag 28.november 2018.

Det er lørdag 17. november og kun en time igjen til Vipers tar i mot det Ungarske topplaget FTC- Rail Cargo. Om kun en time sitter det over 2000 tilskuere på plass i Aquarama, klare for å heie frem Vipersjentene til nok en seier i Champions League. At arrangementet skal gå smertefritt og uten praktiske problemer, nei, det er ikke en selvfølge.

Inne i Aquarama møter jeg to blide ansikter tilhørende Lars Eric Johansson og John Kenneth Meberg. De har begge jobbet som frivillige i Vipers i et halvt års tid. Johansson har imidlertid lang erfaring i håndballmiljøet, da han i en lang årrekke har vært tidtaker under håndballkamper før han startet som frivillig i Vipers.

Foto: Sofie Forså

Er her for å hjelpe

Før hver hjemmekamp er mange av de frivillige på plass allerede to timer før kampstart. Arbeidet de legger ned er essensielt for at alt det praktiske rundt kampene skal gå som ønsket, og for at alle som kommer på kamp skal sitte igjen med en god opplevelse. Johansson forteller at de to i dag skal sørge for at FTC- Rail Cargo og dommerne husker møtet med Vipers som noe positivt. Selv forteller Johansson at hans oppgave i dag er å gjøre klar garderobene, i mens Meberg har fått ansvaret for bortelaget og dommerne. Han legger vekt på at de først og fremst er der for å hjelpe.

Ingen A- og B- lag

Daglig leder, Terje Marcussen, anslår at det er rundt 50-60 frivillige på hver hjemmekamp. Oppgavene til de frivillige går i alt fra kiosk og kaffeservering, til skanning av billetter og vakthold ved inngangene. Selv har Marcussen vært en ivrig dugnadsarbeider gjennom flere år og trekker frem gleden og samholdet som motivasjon for å bidra. Det er ikke mulighet til å drive med en lønnsstruktur for disse menneskene. Vi setter stor pris på dem og det er helt klart at de er kjempeviktige for oss. Ved å arrangere sosiale tilstelninger som sommerfest og julebord, skapes det et samhold og en følelse av inkludering. Marcussen trekker videre frem viktigheten av alle sammen, og at de er like avhengig av alle for at det skal gå rundt. Her er det ikke noe A- og B- lag, men alle spiller på samme lag.

Noe Meberg trekker frem som noe av det beste med å være frivillig i Vipers, er det unike samholdet. Følelsen av å være inkludert er høyt tilstede og med så mange hyggelige folk, er denne jobben veldig gøy. Til slutt legger han til at noe av det aller gøyeste med jobben helt klart er å være med på alle kampene live.

 

 

Foto: Sofie Forså