Tidligere Man. United trener mektig imponert over Vipers! – Vipers

Tidligere Man. United trener mektig imponert over Vipers!

I fjor flyttet han selv til Kristiansand og tok del i trenerteamet til Start

Skrevet av Sofie Forså

Tidligere trener for Manchester Uniteds ungdomsakademi, Mick Priest, er imponert over det Vipers får til.

Den meriterte fotballtreneren Mick Priest har hatt ulike trenerroller i en rekke Engelske fotballklubber. I fjor flyttet han selv til Kristiansand og tok del i trenerteamet til Start. Samtidig er han nå mektig imponert over det han har sett Vipers få til, både på og utenfor banen.

Priest overrasket over publikum

Jeg møtte Priest før kampen mot FTC Rail Cargo hjemme på Aquarama. Han hadde selv noen uker tidligere vært vitne til den jevne kampen mot CSM Bucuresti, som endte i et knepent tap. Det som imidlertid overrasket han fra møtet med det Romanske topplaget, var den fantastiske stemninga i publikum. Priest trekker frem god stemning og blide folk som noe uventet, da Vipers faktisk tapte denne kampen. Han legger til at dette kan tyde på en kulturforskjell mellom fotball og håndball, uten å vite det for sikkert. Dette begrunner han med sin egen opplevelse av at det er mer sinne tilstede når et fotballag taper. Selv sitter han igjen med en god følelse etter kampen mot det Romanske topplaget, og skryter av hurtigheten, spillerne og stemninga han selv var vitne til.

Hvordan omstille seg når ting går dårlig?

Når et lag starter å tape kamper, glemmer de gjerne hva som gjør at de er gode i utgangspunktet, forteller Priest. Noen ganger blir spillere ufokuserte, de starter å fokusere på for mange ting til en og samme tid, og dette fører til at man gjør enkle feil. Videre legger Priest til at man gjerne legger mer press på seg selv, og sjansen for at det skjer enda flere feil, øker parallelt. Løsningen trekker Priest frem, som noe veldig enkelt. Man må fokusere på de aller mest grunnleggende tingene, som for eksempel å motta og kaste pasninger. På den måten klarer man å minske presset og senke skuldrene. Her trekker han frem likheter mellom fotball og håndball. For får man til de mest grunnleggende ferdighetene, øker selvtilliten til spillerne, som igjen resulterer i bedre spill.

Priest takket med det for seg, før han gikk videre inn i den rekordfyllte hallen i Aquarama som for anledningen gjestet over 2000 tilskuere.  Stemninga leverte også denne kampen, da Vipers knuste FTC Rail Cargo 35-27, og raser med det videre i Champions League.