– Vi ligger ikke på latsiden! – Vipers

– Vi ligger ikke på latsiden!

Eline Fagerheim gir et innblikk i treningshverdagen nå under EM.

.

Mandag 10. desember 2018.

 

Mens Marta, Katrine, Silje, Linn, Malin, Henny og Emilie spiller EM i Frankrike, trener resten av Vipersspillerne godt og bruker cupfinalen mot Storhamar 29. desember som motivasjon. Eline Fagerheim forteller i dette intervjuet at de har veldig gode treninger selv om sju spillere er borte.  Og hun presiserer at Storhamar ikke får noe favorittstempel i cupfinalen selv om de trener samhandling med fullt mannskap i hele desember.

 

 

Trener med gutter
«I dag hadde vi med hospitanter fra Våg og Randesund på treninga.  De skal også være med på onsdag.  I morgen og neste tirsdag skal vi trene på KKG med gutta på idrettslinja der.»

 

Trener godt i desember
«Vi hadde en uke pause etter den siste CL-kampen, bortsett fra de som skulle spille EM og de som var på rekruttsamling.  Så det var vel bare 5 av oss som fikk ordentlig fri hele uka.  Etter det har vi trent 4-5 halløkter sammen i uka  + egentreninger.  Dette blir som en ny oppkjøring for oss siden vi ikke har noen kamper nå.  Vi trener hardt, det blir mye mer løp og leking med ball når vi er så få som vi er.  Vi har lengre oppvarming og har flere balleker som går på kondisjon, sånne ting.  Vi ligger ikke på latsiden vi som er hjemme!»

 

Hele laget samles i romjula
«Vi blir fulltallig igjen i romjula og EM-spillerne vil få fri frem til det uansett om de er ferdige 13. desember eller 16. desember.  Belastningen er så stor uansett, de er på hverandre hele tiden.  Man blir sliten av det også, så jeg tror at vi kommer til å vinne mer på at de får fri.»

 

Ser frem til å spille cupfinale
«Det er cupfinalen vi først og fremst trener i mot nå.  Det kommer tøffe Champions Leaguekamper og eliteseriekamper på nyåret, men det er jo cupfinalen som er det første målet.  Det er et av målene for sesongen og det er ikke annet enn gull som gjelder for oss, samme målsetting som i fjor.  Vi trener hardt i mot den finalen.»

 

 

 

Vipers er fortsatt favoritter
«Det er kanskje ikke optimalt for oss frem mot cupfinalen med så mange spillere borte.  Storhamar mangler bare Heidi Løke.  Men samtidig tenker jeg at de 7 Vipersspillerne får god trening i Frankrike, det viktigste er at de klarer å omstille til cupfinalen.  Vi her hjemme har lyst til å gjøre det bra i cupfinalen og uansett hvordan det går i EM vet jeg at de har stor lyst på den gullmedaljen de også.  Storhamar har kanskje en bedre oppladning og får trent mer i sammen i desember, men de blir ikke favoritter i cupfinalen av den grunn.»

 

 

Annerledes treningshverdag i desember
«Det krever litt mer av oss spillerne for å komme opp på riktig nivå når vi er færre på trening.  Når det er mange på trening blir det en helt annen stemning i hallen. Og man er automatisk mer på.  Men samtidig, det blir mer fokus på mer individuelt og skudd og sånne typer ting.  Det blir mer enkle balløvelser, mer 3 mot 3.  Og nå blir alt vi gjør mot ett mål.  Jeg synes det går greit, det fungerer veldig bra.  Jeg merker at det blir mer skudd på meg på treningene.  Men samtidig er det skudd jeg trenger og repetisjoner som trengs for å bli bedre.»