Vipersjentene røper egne juletradisjoner – Vipers

Vipersjentene røper egne juletradisjoner

Baking hos Geheb i Sørlandsparken

Skrevet av Sofie Forså

Det er tirsdag 12.desember og Vipersjentene er på plass hos Geheb Conditori for årets julebakst. På Geheb Conditori møter vi daglig leder og eier, Kjetil Hodne, som forteller om travle dager og baking døgnet rundt.

Gøy for hele byen

Hodne trekker frem hvor bra Vipers gjør det om dagen, og legger ikke skjul på at han er stolt av det jentene får til. Det er kjempebra og utrolig gøy for hele byen at jentene er så gode. Spesielt gøy er det med så mange jenter på landslaget, sier han stolt.

Kontrastfylt desembermåned

Jeanett forteller om en desembermåned der jentene som er igjen i Kristiansand, bruker tiden til oppkjøring og egentrening. Det blir ikke mye spill med to håndballmål på hver side, men heller mye egentrening. På den måten blir vi godt forberedt til et nytt år med mye på programmet, forteller Jeanett. Noen som derimot er inne i årets travleste tid, er de ansatte hos Geheb Conditori. Vi har 11 butikker som strekker seg fra Flekkefjord til Kragerø og totalt 184 ansatte, forteller Hodne. Nå som jula er rett rundt hjørnet bakes det døgnet rundt. Her har vi arbeidsvakter 24/7, så når folk avslutter vaktene sine sent om kvelden, kommer det nye som fortsetter over natta. Videre trekker Hodne frem en viktig ting, at alt som bakes hos Geheb Conditori, bakes fra bunnen av. Dette gjelder alt fra julekaker til alt annet vi baker.

Foto: Sofie Forså

Foto: Sofie Forså

Bursdag på juleaften

Når spørsmålet om hvordan jula ser ut for Vipersjentene, henger smilet bredt. Jeanett, som både feirer jul og bursdag samme dag, da hun har bursdag 24.desember, skal i år tilbringe julen med søsteren og noen venner i London. Selv om det kanskje ikke blir «Tre nøtter til Askepott» og ribbe og pinnekjøtt på julekvelden som andre år, blir det nok bra, mener Jeanett. Vi skal til og med se på musikalen Lion King, så det gleder jeg meg veldig til!

Mathilde skal hjem til Danmark og feire jul med familien. Ulikt norsk juletradisjon, skal Mathilde spise and på juleaften som hun alltid gjør. Når hun får spørsmål om hva hun ønsker seg til jul, kommer svaret raskt. Massasjebehandling og vase fra Kahle er det jeg ønsker meg, forteller Mathilde. Eline derimot skal feire jul på hytta i Norge, og der står ribbe på menyen. Hviledagene skal utnyttes godt, da ferien varer fra 20.- 26.desember, legger hun til. Denne datoen skal alle jentene tilbake til Kristiansand for å gjøre de siste forberedelsene til Cupfinalen i Oslo 29.desember.

Foto: Sofie Forså