Lader opp til cupfinalen – Vipers

Lader opp til cupfinalen

2 juledag er også EM-spillerne tilbake på Viperstrening.

.

Fredag 21. desember 2018

 

Vipers hadde sin siste treningsøkt i går torsdag og spillere og støtteapparat har noen dager juleferie før de møtes igjen 2. juledag for oppkjøring inn mot cupfinalen i Spektrum femte juledag.  Vipers.no tok en prat med trener Ole Gustav Gjekstad etter treningen i går.

 

 

Trent bra i hele desember
«Det har vært litt annerledes i denne EM-pausen når vi har vært relativt få, men vi har fått trent bra synes jeg, både teknisk og fysisk.  Vi har trent med guttelag og vi har hatt spillere fra samarbeidsklubbene Randesund og IK Våg med på treningene.  Men det blir litt annerledes enn å ha alle tilstede.  Det skal bli bra å få alle spillerne på plass igjen i romjula, vi trenger samspillstrening.

«Vi har gjort mye av de samme tingene rent teknisk og får trent mye skudd, forsvar og ferdigheter.  Men naturlig nok får vi ikke så mye spilltrening, så det mangler vi jo.  Men jeg regner med at vi kommer ganske kjapt inn i det igjen.»

 

 

Alle spillerne tilbake 2. juledag
«Onsdag 26. desember er alle på plass igjen, også de som spilte EM.   Da får vi noen økter med mye spill.  Alle virker friske og raske, så i utgangspunktet vil vi kun mangle Mathilde Kristensen i cupfinalen.»

 

 

Motivasjon
«Det er klart at cupfinalen har vært en liten trigger for oss i denne treningsperioden.  Det hadde nok vært litt annerledes hvis første kamp hadde vært over nyttår.  Så det gir motivasjon til alle, både til de som har vært med i EM og de som har vært hjemme.»

 

 

Cupfinalen
«Det at vi har fått trent lite på samspill i desember får ikke så mye å si. Det er veldig sjelden at cupfinalen er velspilt.  Kampen ligger på et tidspunkt hvor de fleste lag er uten kamptrening, det er lenge siden siste klubbkamp og det bærer ofte cupfinalen preg av.»

 

 

Om Storhamar
«Storhamar er et lag som varierer en del i prestasjoner.  Vi vant ganske tydelig mot de i den første kampen på Hamar.  Det er skjedd litt endringer i laget deres etter det, de er bedre nå enn da vi møtte de sist.  Vi får håpe at vi også er det.  Det blir spennende.»

 

 

Er alltid motivert
«Jeg trigges av alle kamper vi spiller.  Du er ikke i en cupfinale hvis du ikke har håndtert de andre kampene før det.  Men jeg har vært såpass mange ganger i en cupfinale så jeg vet hva som skal til.  Det er en trigger, men jeg sliter aldri med å være motivert til noen kamp, så det er aldri noe tema.»

 

 

Juleferie
«Ja, nå har vi juleferie, så det blir noen dager sammen med familien før vi går på igjen andre juledag.»

 

 

Hovedbildet er fotografert av  Terje Refsnes.