Cupmester 2018! – Vipers

Cupmester 2018!

Vipers med sitt andre NM-gull på rad.

.
Lørdag 29. desember 2018

 

Vipers er norgesmestere for andre gang på rad etter seier 31-25 over Storhamar i finalen i Oslo Spektrum femte juledag!  Etter et Storhamarovertak de første femten minuttene av kampen, gikk Vipers i ledelse etter 20 minutter og behold ledelsen kampen ut.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Første omgang
Vipers holdt Heidi Løke nede på ett spillemål samtidig som Katrine Lunde tok motet fra flere av Storhamars sentrale spillere.  Storhamar scorte sitt niende mål da 20 minutter var spilt.  Stillingen var da 9-9.  Lunde slapp ikke inn flere mål og Vipers ledet 14-9 til pause.

Vipers har hatt lite samspillstrening de siste 6 ukene og Storhamar profilerte på det i starten av kampen.  Laget fra Hamar ledet 4-6 ved nær halvspilt omgang.  8 redninger av Katrine Lunde og 8 kontringsmål hjalp godt på for Vipers, det ga ledelse med 5 mål til pause.

 

Andre omgang
Betina Riegelhuth skjøt Storhamar inn i kampen igjen i begynnelsen av andre omgang.  Etter 8 minutter var Hamarlaget kun ett mål bak på 17-16. Så fulgte en god Vipersperiode hvor Hanna Yttereng ble mer involvert i spillet og Vipers kom foran med åtte mål på 28-20.  Kampen var da avgjort.  Vipers vant kampen 31-25 og er norgesmestere 2018.  Årets første tittel er i boks.

 

Jeanett. Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett Kristiansen
«Det er utrolig gøy, det kladdet selvfølgelig litt for oss i kampen.  Men det er jo en grunn til det.  Vi har ikke vært samlet i desember, men vi har vært her før og vi vet hva vi går til.  Det er utrolig deilig at vi klarte det igjen.  Når vi kommer inn i hallen så merker vi at dette er stort.  Jeg tror også de av spillerne våre som har vært her «100 ganger» også føler på det da.  Det er også to av oss som ikke har spilt i Spektrum før, så dette var ekstremt gøy. Like gøy å ta gull i år som i fjor!»

 

Hanna. Foto: Trond Sørøy

 

Hanna Yttereng
«Jeg følte vi hadde kontroll selv om vi ikke ledet med mange mål og så klarte de å hente oss inn litt hele tiden.  Så det var en spennende kamp synes jeg.  Vi hadde forventet at det ville bli tøft og at det ikke ville bli som i seriekampen hvor vi vant klart.  Jeg synes det  var en NM-finale verdig, begge lagene spilte bra.  Man merker at vi ikke har hatt så mange økter sammen, så kanskje Storhamar hadde en liten fordel der som har hatt hele desember i sammen mens vi var veldig få på trening.  Men det vil bli bare bedre og bedre for oss fremover.  Vi vant i dag og det var det viktigste!»

 

Eline og Katrine. Foto: Trond Sørøy

 

Katrine Lunde
Jeg er glad og fornøyd, det er gøy å spille en jevn kamp.  Bra for publikum også at det er spennende.  Det er ikke så bra at vi slipper de innpå oss som vi gjør, men vi løser det bra, vi viser at vi kan ta det rolig og likevel komme tilbake og styre kampen igjen.

 

Karoline, Emilie og Vilde. Foto: Trond Sørøy

 

Vilde Jonassen
Det var en tett match i dag, det svinger jo litt og det er veldig jevnt i første omgang.  Så det skaper spenning.  Vi har en sykt god spenning i gruppa og er utrolig gira, så det var ekstremt gøy.  Vi har et høyt nivå i perioder og så faller vi litt ned, vi kan ikke være på 90%, da kommer de etter.  Så får vi tatt oss litt i sammen igjen og bygger opp og så faller vi litt.  Så det svinger, men jeg føler vi egentlig har en ganske god kontroll gjennom hele kampen.

 

 

Silje. Foto: Trond Sørøy

 

Silje Waade
Dette er mitt første NM-gull, så følelsen jeg har nå kan ikke beskrives!  Det er veldig morsomt.  Jeg merker selvfølgelig at det er en måned siden vi har sett hverandre, at samspillet ikke sitter i dag er ikke så rart.  Vi prøver og prøver og gir oss aldri, så det er det som gjør at vi klarer å dra det i land til slutt.  Så det var ikke perfekt, men det var godt nok.

 

Josefine og Mathilde. Foto: Trond Sørøy

 

Mathilde Kristensen og Josefine Intelhus
«Det ble en tett kamp hele veien, selv om jeg følte at vi hadde overtaket ved pause.  I andre omgang tar de oss igjen, så det var opp og ned hele veien.»

«Det ble mer spennende mot slutten enn man kunne ha trodd.  Jeg tror jentene var klar over at det ville bli en jevn kamp og de løser det jo greit.  De tar seieren og det er det viktigste.»

 


 

NM-FINALE SPEKTRUM 29. DESEMBER 2018

VIPERS KRISTIANSAND  –  STORHAMAR  31 – 25  (14-9)

Jeanett Kristiansen  5
Hanna Yttereng  5
Henny Reistad  4
Silje Waade  4
Vilde Jonassen  3
Linn Jørum Sulland  3
Karoline Olsen  3
Emilie Hegh Arntzen  2
Marta Tomac  2
Tonje Refsnes
Malin Aune
Karine Emilie Dahlum
Pernille Wibe
Sunniva Andersen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – STORHAMAR

1 omg:  1-0  *  3-2  *  4-6  *  6-7  *  8-8  *  9-9  *  14-9

2 omg:  14-11  *  16-13  *  16-15  *  17-16  *  19-17  *  23-18  *  28-20  *  28-25  *  31-25

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Linn Jørrum Sulland
Høyrekant:  Silje Waade
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.