Vipers møter Oppsal søndag i AQ – Vipers

Vipers møter Oppsal søndag i AQ

Tidligere Viperstrener og spillere tilbake i AQ!

.
Torsdag 3. januar 2019.

 

Alle foto:   Trond Sørøy

 

Søndag 6. januar dras seriespillet i gang igjen og Vipers Kristiansand får besøk av Oslolaget Oppsal.  Kampen spilles i Aquarama kl. 18.00.

Litt spesielt vil denne kampen være for Endre B. Fintland, Hanne Andve, Lina Marie Jensen og Pernille Wang Skaug som kommer tilbake til Aquarama som bortelagsspiller.  Vipers.no har intervjuet Endre og Pernille om hva de tenker foran oppgjøret mot Vipers.

 

 

Endre B. Fintland:

Trives som Oppsaltrener
«Jeg er veldig fornøyd med tilværelsen i Oslo.  Det har egentlig gått over all forventning i forhold til trivsel og det å komme inn i laget og jobbe med dette nye laget.  Så det er bra.  Vi får se hvordan det blir denne våren, jeg håper det blir bedre enn hva vi gjorde i høst.  Nå møter vi litt god motstand i de første kampene, så det blir fint.»

 

Er realister
«Vi går selvfølgelig inn for å vinne mot Vipers, men vi er realister på at det skal veldig mye til.  Så vi bruker den kampen til å komme i gang igjen og tenker å bruke den nærmest som en oppkjøringskamp.»

 

Blir topp å komme tilbake
«Jeg gleder meg til å være tilbake i Aquarama.  Det blir helt topp.  Jeg må innrømme at jeg av og til savner å være i Aquarama.  Det blir nok noe annet å ha publikum mot seg enn å ha de med seg.  Så det blir spennende å oppleve det også.»

 

 

Møter de tre beste
«Vi har ganske mye vi må forbedre i spillet i tiden fremover og plutselig vil det smelle med noen kamper hvor vi er nødt til å vinne for å henge med så vi ikke ligger under streken.  Vi møter de tre topplagene nå, men skal angripe hver eneste kamp.  Men vi skal som nevnt prøve å være litt realister på veien også.  Vi tenker å prøve noe nytt spill og få terpet på det spillet vi allerede har, forsøke å ta nye steg hele veien.»

 

Fornøyd med spillergruppa
«I utgangspunktet er det jo litt stressende å være eliteserietrener i en alder av 26 år men det er likevel mest gøy.  Hadde det ikke vært for at vi har den gruppa som vi har her i Oppsal så vet jeg ikke, jeg føler meg trygg på spillerne jeg har ansvaret for nå, så presset er ikke noe jeg går og tenker på.  Man er nødt til å jobbe mye for å henge med på dette nivået.  Dette er noe helt annet enn det jeg har gjort tidligere.  Det er kun 5 spillere igjen fra i fjor, og på en side er det positivt så jeg kan bygge et nytt lag.  På en annen side har vi litt lite rutine og bærebjelker fra tidligere.»

 

 

Pernille Wang Skaug:

 

Blir gøy å komme tilbake til AQ
«Det blir veldig hyggelig å komme til Aquarama igjen, samtidig som det blir litt rart i og med at jeg hadde kontrakt og skulle vært med selv i år.  Men mest av alt så blir det veldig hyggelig, å se alle jentene igjen og alle menneskene rundt og se igjen byen.  Nå var jeg så heldig å treffe jentene i Spektrum på lørdag så det er ikke så lenge siden jeg har snakket med de.  Det blir gøy å komme tilbake til et sted man har vært.»

 

Angrer ikke på valget
«Man tenker jo sine tanker når Vipers spiller store kamper som jeg ser på TV og i som jeg opplevde i Spektrum, og skulle gjerne har vært med på det.  Sett hverdagen i helhet er jeg likevel fornøyd med det valget jeg gjorde når jeg valgte å gå til Oppsal.  Nå er jeg lærer på fulltid på Grünerløkka barneskole.  I tillegg studerer jeg master i spesialpedagogikk på deltid ved siden av.  Og spiller i Oppsal, så det er full fart.  Det blir ikke så mye tid til overs.»

 

Ønsker å spille i eliteserien
«Det var Oppsal som passet meg best i forhold til å kunne bli samboer med kjæresten, ny jobb og studiemuligheter.  Kort vei til familie er det også, og det var viktig for meg at jeg fortsatt kunne spille i eliteserien og være del av et lag som satser.»

 

Underdogs
«Jeg er veldig fornøyd med sesongstarten.  Vi har en litt annen oppladning til første seriekamp enn Vipers, som har trent godt i romjula og vært i en cupfinale.  Vi må bare gå inn i den kampen og tenke at dette er gøy.  Vi får målt oss opp mot de beste, vi vet vi er underdogs i den kampen.  Vi må ha fokus på å ha det gøy og få trent på ting i spillet som vi vil få bruk for i de kampene som venter.»