Lite som stemte i Molde – Vipers

Lite som stemte i Molde

Første tapet for Vipers denne sesongen.

.
Søndag 13. januar 2019

 

Så kom reaksjonen for Vipers Kristiansand.  Etter 15 seire på rad i norsk eliteserie og cup ble Molde for sterke i Molde Arena søndag kveld.  Molde vant kampen 25-19 etter å ha ledet med fem mål til pause. Vipersspillerne har deltatt på alle arenaer i høst og har spilt i serie, NM, Champions League.  I desember var 7 av spillerne i EM og Vipersspillerne fikk heller ingen pause i romjula pga cupfinalen.  Vipers opptrådte energiløst i kampen mot Molde.

 

Starten på kampen viste ingen tegn på at Vipers ville få en slitekamp.  Laget tok oppskriftsmessig ledelsen 1-3 og var i ledelsen 7-8 etter 18 minutter.  Så tok Molde over initiativet og økte fra 10-9 til 15-9 og styrte kampen omgangen ut.  Molde har fått inn 2 nye målvakter i landslagspausen.  Ine Karlsen Stangvik har kommet inn fra franske Besancon og Tonje Lerstad fra Byåsen.  Ine var vanskelig å overliste i kveld og Vipers måtte tåle hele 30 bomskudd i løpet av kampen.  For første gang denne sesongen endte laget på under 20 scoringer.

 

Ole Gustav Gjekstad gjorde bytter i mannskapet under hele kampen uten at det fikk den effekten han håpet på.  En offensiv variant mot slutten av kampen ga flere scoringsmuligheter, men ofte var forsvarsblokka til Molde i veien eller banens beste spiller Ine Karlsen Stangvik plukket skuddene bakerst.

 

Vipers får allerede onsdag en mulighet til å revansjere dagens innsats.  Da kommer Byåsen til Aquarama.

 

Katrine Lunde:

 

«Stemningen er så som så blant spillerne nå.  Det er utrolig kjedelig å tape, også fordi vi gjør det på den måten som vi gjør.  Så det er egentlig bare å glemme denne kampen, men ikke glemme hva vi ikke gjorde så bra.  Det må vi ta med oss og bare fortsette å jobbe.

Vi merket ikke noe før kampen som skulle tilsi at vi kom til å fremstå som vi gjorde.  Det var litt dumt at alle sviktet samtidig.  Normalt kan det fungere at noen går foran, men det var tungt for de fleste i dag.

Det er en fordel at vi har kamp allerede på onsdag, så nå er det å komme seg hjem og komme seg på trening og legge en ny plan for den kampen.»

 


 

SERIEKAMP MOLDE ARENA SØNDAG 13. JANUAR

MOLDE ELITE  –  VIPERS KRISTIANSAND    25 – 19    (15-10)

Henny Reistad  5  BB
Silje Waade  3
Hanna Yttereng  3
Sunniva Andersen  3
Emilie Hegh Arntzen  2
Malin Aune  2
Jeanett Kristiansen  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Vilde Jonassen
Linn Jørum Sulland
Pernille Wibe
Marta Tomac
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

KAMPUTVIKLING  MOLDE – VIPERS

1 omg:  1-0  *  1-3  *  5-6  *  8-8  *  10-9  *  15-9  *  15-10

2 omg:  17-10  *  18-13  *  20-14  *  22-16  *  24-17  *25-19

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller  Hanna Yttereng

 

 

Foto:  Terje Refsnes