– Det er en klubb som betyr mye for meg – Vipers

– Det er en klubb som betyr mye for meg

Intervju med Silje Waade foran møtet med Byåsen.

.
Tirsdag 15. januar 2019.

 

Vipers har brukt tiden etter tapet i Molde godt og ønsker å vise seg frem fra en helt annen siden i Aquarama i morgendagens seriekamp mot Byåsen.  For Silje Waade, Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac, Hanna Yttereng og Pernille Wibe blir det gjensyn med gamle kjente, da alle har en fortid i Trondheimsklubben.

 

 

Silje Waade:

 

Graver seg ikke ned
«Jeg synes jo stemningen er bra i laget og vi skal ikke grave oss ned etter resultatet mot Molde.  Selv om det er mye der som vi ikke ønsker det, må vi ta fatt i det og får en sjanse til å gjøre noe med det i morgen.»

 

Skudduttellingen
«Vi har snakket felles om Moldekampen og synes det er vanskelig å sette ord på akkurat hva som gikk galt der.  Men vi har kommet frem til at vi må opp med skudduttellingen, for det var sesongverste mot Molde.  Så skal vi justere oss når det gjelder små slurvefeil.  Så tror jeg det skal bli bra.»

 

Bra med ny kamp raskt etter et tap
«Jeg tror alle synes det er godt at det kommer en ny kamp allerede på onsdag så alle skal slippe å gå og kverne noe mer på det vi gjorde på søndag.  Så vi legger fokus på at vi har en ny kamp i morgen og skal virkelig vise at vi er bedre enn det vi presterte mot Molde.»

 

 

Møter Byåsen for første gang
«Jeg bodde sammen med venstrekanten Oda Uthus i Trondheim i tre år.  Så Oda har jeg veldig god kontakt med.  I tillegg er Andrea Pedersen, Teodora Tomac, Maja Magnussen, Maren Aardahl og Ida Alstad igjen fra det laget da jeg spilte med.  Det er første gang i historien at jeg spiller mot Byåsen, så det blir nok spesielt.  Skulle jeg ha spilt mot det Byåsenlaget som var i fjor, altså alle som var der da minus meg sjøl, så hadde jeg nok følt enda mer på at det ville være spesielt.  Men nå har de byttet trener siden jeg var der og byttet ut halve stallen sin.  Men jeg skal nok passe på at jeg sentrer til riktig draktfarge i morgen 😊.  Det blir selvfølgelig litt spesielt for meg, men jeg gleder meg til å møte Byåsen.»

 

Photo: Siofok

 

Se opp for Julie Bøe Jacobsen
«De har en Julie Bøe Jacobsen i midten der som er utrolig glad i å sette fart i ankomstspillet.  Hun er duellsterk en mot en, så hun må vi passe på.  De har også rutinen i Ida Alstad som har vist stigende form.  Når de får flyt er de veldig gode.  Vi må bare sørge for at vi er flinke i returløpet vårt, Byåsen er glad i å løpe etter.  Får vi drept kontringene deres håper jeg at det skal bli vanskelig for de å score mål på oss i etablert angrep.»

 

En klubb som betyr mye
«Jeg har et hjerte for Byåsen og har sett all kampene de har spilt denne sesongen.  Det er en klubb som betyr mye for meg og som har ligget hjertet mitt nært i alle de 8 årene jeg spilte der sjøl.  Så jeg må si at jeg følger litt ekstra med på dem.  Jeg håper de har funnet den trenerduoen de ønsker å satse på fremover nå, så de slipper å bytte trener hver sesong.  Det er vanskelig å bygge kontinuitet når treneren skiftes ut hvert år.»

 

Skal reise seg
«Jeg synes vi skal vise at vi klarer å reise oss etter den Moldekampen og at vi spiller så godt som jeg vet vi kan.  Jeg håper at vi klarer å holde intensiteten oppe og vise at ingen ligger på latsiden i Vipers og tror at den hjemlige serien er enkel.  Vi er nødt til å prøve å holde det nivået jeg vet vi har inne og bruke det som trening inn mot Champions League.  Det får vi sjanse til å vise i morgen.»