8-målsseier over Byåsen – Vipers

8-målsseier over Byåsen

Stor fremgang i spillet for Vipers!

.
Onsdag 16. januar 2019. 

 

Vipers slo tilbake og hentet hjem en 8-målsseier mot Byåsen i Aquarama onsdag kveld.  Spillet var variert men nok til å vinne 28-20 etter ledelse 11-9 ved pause.

 

Byåsen
Onsdagens motstander Byåsen har hatt en turbulent høst med skral økonomi, trenerskifte og de mistet førstemålvakt Tonje Lerstad til Molde som sa opp kontrakten sin på dagen i november.  De kom til Aquarama med 3 seire på de 4 siste kampene i bagasjen.

 

Tonje Refsnes i startoppstillingen
Vipers sin inngang til denne kampen var oppgjøret i Molde søndag med usikkert spill og sesongens første tap.  Ole Gustav Gjekstad ga Tonje Refsnes tillitt fra start og i fravær av Malin Aune startet Silje Waade på høyrekant.  Starten på kampen ble preget av mye slurv med tekniske feil og bomskudd.  To meget gode målvakter holdt sine respektive lag inne i kampen.  Halvveis ut i omgangen var stillingen 5-5 og da gjorde Mathilde Kristensen comeback etter flere måneder ute.  Hun fikk sin første scoring da hun ga Vipers ledelsen 8-5.  Vipers var uten baklengs i en elleve minutters periode og utnyttet dette til å gå 4 mål foran.

 

Silje Waade – Banens Beste spiller.

 

Silje Waade viktig
Silje Waade var svært viktig for Vipers de første 30 minuttene, hun var på hugget og hadde 5 mål på 6 avslutninger.  Bakspillerne ellers virker usikre på seg selv og har ikke den flyten som vi så før EM-pausen, spillet lugger og er oppstykket.  Vipers gikk likevel til pause med ledelse 11-9.

 

Mer trygghet i spillet
Marta Tomac så første omgang fra benken men var med fra start i andre omgang.  Ole Gustav valgte også å starte med Henny Reistad, som normalt er playmaker, men som bekledde venstrebacken i andre omgang.  Silje Waade fikk fornyet tillitt på høyreback.  Denne backrekka stod nesten hele andre omgang.  Med Marta på banen fikk Vipers mer trygghet i spillet og laget startet friskt og fikk snart overtaket etter bra tempo i spillet.

 

Viktig firkløver
Dette var i stor grad Marta Tomac sin omgang.  Sammen med Silje Waade, Katrine Lunde og Vilde Jonassen som også stod skikkelig frem i dag.  Vilde hadde 4 av sine 5 scoringer fra uvant posisjon på høyrekant.

 

Komfortabel seier
Seieren ble på komfortable 28-20, men en satt igjen med en følelse av en litt halvhjertet forestilling fra hjemmelaget.  Men i motsetning til kampen på søndag, så var det flere spillere som hadde dagen – og det var heldigvis nok i kampen mot Byåsen.  Molde viste at seieren over Vipers sist ikke var noe blaff og slo Storhamar med ett mål på Hamar i kveld.  Dermed er avstanden mellom Vipers og Storhamar gjenopprettet og Vipers er i førersetet til å ta seriegullet.

 

 

Vilde Jonassen:

 

«Det var egentlig ganske gøy å spille høyrekant, det er jo alltid gøy når en får ballen i mål.  Det er litt uvant, litt annerledes, men det var veldig artig.  Jeg har nok aldri spilt så lenge på høyrekant under en kamp, men det var moro.»

«Det er litt å rette opp fra denne kampen også, vi gjør en del feil og har dårlig uttelling.  Men heldigvis får vi hentet oss godt inn i andre omgang, står bra i forsvar og får puttet ballen i mål.   Jeg synes vi står godt i forsvar under hele  kampen, vi jobber bra og kjemper hele veien.  Vi spilte bedre og bedre i andre omgang, det var bra.»

«Det var godt å få de 2 poengene og ett steg videre.  Men vi har masse vi må jobbe med enda og det er en lang vei å gå før vi møter Krim i Champions League.  Så nå må vi være fokusert og skjerpet på treningene og gjøre de riktige tingene.  Og får vi utløp i kamp det vi gjør på trening så blir det bra.»

 

 

 

Silje Waade:

 

«Jeg synes vi sliter litt med angrepsspillet i starten.  Vi har Katrine bakerst der som rydder det meste som gjør at det ikke blir så utslagsgivende i første omgang.  Alt i alt vinner vi komfortabelt og jeg synes vi tar oss opp når det gjelder skytingen i andre omgang.»

«Det er litt av de samme slurvefeilene som kom mot Molde på søndag som også kommer i dag.  Det er upresis skyting, det er mange gode situasjoner hvor vi ikke klarer å plassere ballen bra nok, det er litt frustrerende.  Men jeg synes absolutt det var litt bedre, i hvert fall i forsvarsspillet.»

«Vi er på steg i riktig retning igjen.  Vi skal være glad for at vi har en treningsuke igjen før Champions League starter.  Den tida skal vi bruke godt og vi skal være litt mer kritisk til noen av de avslutningene vi tar i dag.  Gjør vi det samme mot lag i CL så blir vi straffet ganske hardt, hardere enn vi ble i dag.  Så det tror jeg vi skal ta det med oss inn i treningsarbeidet og være enda mer nøyaktig og bevisst hvilke avslutninger vi velger å ta.»

 

 

Marta Tomac:

 

«I første omgang satt jeg med en følelse av at vi bommet for mye, det var mye nesten.  Da jeg fikk starte i andre omgang hadde jeg bestemt meg for å komme med ro og trygghet i spillet.  Gå hardt på mål sjøl og sette meg sjøl i første rekke og så de andre.  Og det fungerte veldig bra det, både for meg og for de andre, så det var gøy.»

«Det er veldig få spillere igjen på Byåsen nå fra da jeg spilte der, men Byåsen vil alltid være en klubb som betyr mye for meg.  Det vil alltid være spesielt å møte de, men når dommeren blåser i gang kampen er man kun fokusert på arbeidsoppgaver og at man skal vinne kampen.»

«Jeg synes det var småtendenser til de samme feilene i starten på denne kampen med mye bom, som det var mot Molde.  Men det er veldig bra at vi klarer å heve oss og vinne kampen.  Vi spiller på oss litt selvtillitt og det er veldig mange som får prøvd seg, så det var gøy.  Jeg synes vi har enda mye å gå på og som vi må bli bedre på inn mot Champions Leaguestarten, så det er bare å fortsette å jobbe hardt i sammen så vi er best mulig rustet til kampen mot Krim neste lørdag.»

 

 

 

SERIEKAMP AQUARAMA 16. JANUAR 2019

VIPERS KRISTIANSAND – BYÅSEN ELITE   28 – 20    (11-9)

Silje Waade  7   BB
Marta Tomac  6
Vilde Jonassen  5
Emilie Hegh Arntzen  3
Linn Jørum Sulland  2
Hanna Yttereng  2
Karoline Olsen  1
Mathilde Kristensen  1
Henny Reistad  1
Tonje Refsnes
Pernille Wibe
Jeanett Kristiansen
Sunniva Andersen
Katrine Lunde
Eline Fagerheim

 

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – BYÅSEN

1 omg:  2-0  *  3-1  *  3-3  *  5-5  *  9-5  *  10-7  *  11-9

2 omg:  11-10  *  14-10  *  14-12  *  18-14  *  20-17  *  26-17  *  28-20

 

 

STARTOPPSTILLING:

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Tonje Refsnes
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Silje Waade
Linespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Foto:  Terje Refsnes