– Det var en wake-up-call – Vipers

– Det var en wake-up-call

Intervju med Hanna Yttereng

.
Onsdag 23. januar 2019.

 

Til helga starter Champions League og Vipers Kristiansand reiser til Ljubljana i Slovenia for den første kampen i mellomspillet.  Motstander er RK Krim Mercator.  Vipers reiser allerede i natt kl. 04.30 og er fremme på hotellet torsdag ettermiddag i 17-tida.  Kampen vises på Viasat 4 lørdag 26. januar og kampstart er kl. 15.00.

 

Hanna Yttereng. Foto: Trond Sørøy

 

Hanna Yttereng

 

Klar til kamp
«Det har vært en rolig januar så langt og det har vært deilig å få tilbake alle spillerne fra mesterskap.  Nå er vi flere på trening og kan spille litt mer.  Vi gleder oss veldig til helga, det er nå det starter.  Vi har fått noen kamper mot lag i Norge som ikke ligger helt i toppen og gikk på et tap mot Molde.   Vi er en gjeng som er sulten etter å vise oss fram på lørdag.»

 

Fokus på eget lag
«Vi har hatt gode treninger denne uka og har hatt mye fokus på oss sjøl og om å komme i gode situasjoner i spillet vårt.  Det blir spillemøte og trening på fredag hvor vi går igjennom litt spesifikt på hvordan vi ønsker det på kampen mot Krim på lørdag.»

 

Wake-up-call
«Jeg synes ikke at vi så langt har spilt som vi gjorde i de siste kampene før jul.  Da var vi på det nivået vi ønsker å være.  Det nivået har vi ikke kommet opp til foreløpig etter julepausen.  Så jeg håper det kommer på lørdag!  Vi har og fått oss en på trynet i kampen mot Molde.  Det var en wake-up-call for oss, vi kan ikke bare spasere oss igjennom, vi må være konsentrert hele tiden.  Nå vet vi det.  Det kan fort skje å gå på en blemme når et lag har så stor medgang, det skal ikke skje – men nå har det skjedd, og vi er skjerpet.  Det koster mye å gå på et sånt tap, nå er vi konsentrert.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Avreise i natt
«Vi reiser 04.30 i natt og er fremme i Slovenia i 17-tida.  Det blir en ganske lang reisedag – men dette er noe vi er vant med.  Det har vi vært med på flere ganger i løpet av høsten.  Torsdags kveld spiser vi og kommer oss litt ut og går en tur og får reisen ut av beina.  Så trener vi i kamparenaen på fredag.»

 

Gøy med Champions League
«Å spille i CL er selvfølgelig det man gleder seg mest til, det er det største en kan være med på klubbnivå.  Så det er noe vi har hatt i tankene lenge nå.  Vi klarte å gå videre fra gruppespillet til mellomspillet og tok med oss poeng også, det gir en ekstra motivsjon.  Det gjør at vi gleder oss kanskje enda mer til de kampene som venter utover.  Alle er veldig klar for Champions League.»

 

 

Hovedfoto:  Terje Refsnes.