– Vi skal opp på Champions League-nivå – Vipers

– Vi skal opp på Champions League-nivå

Intervju med Eline Fagerheim foran onsdagens møte med Rælingen.

.
Tirsdag 29. januar 2019.

 

Vipers Kristiansand er nå inne i en periode med Champions Leaguekamper i helgene og norsk seriespill i midtuka.  I morgen onsdag reiser Vipers til Skedsmohallen og møter Rælingen kl. 19.00.

 

Vipers var i forrige uke på reisefot til og fra Slovenia fra grytidlig torsdag morgen til midnatt søndag kveld.  Med seg i bagasjen hadde jentene to poeng etter seier 25-24 over Krim.  Det ble i diverse medier gjort et nummer ut av at Vipersspillerne ikke jublet etter kampen.

 

 

– Vi har fått en en del spørsmål etter Krimkampen om hvorfor vi ikke jublet og var fornøyd med en seier i Champions League, forteller målvakt Eline Fagerheim (20) og forklarer:  – Hovedgrunnen er at vi følte at vi gjorde en ekstremt dårlig kamp på mange områder.

– Vi klarer ikke å sette ballen i mål og samtidig gjør vi mange nybegynnerfeil, kaster dårlige pasninger og har tekniske feil.  Vi gjør rett og slett ikke det vi har planlagt at vi skal gjøre.  Det er egentlig en kollektiv svikt på mange områder, men samtidig så er vi jo kjempeglade for de to poengene vi har klart å få, understreker hun.  – Det var nok mest for at vi følte at vi kunne gjort det enda bedre.  Vi kunne dratt i fra i starten av andre omgang, men i stedet blir det jevnt og rotete.

 

Med spill i Champions League blir det mye reising og lite tid til forberedelser til neste kamp.  De stadige reisene påvirker spillerne innrømmer Eline Fagerheim.

 

– Vi får ikke færre treninger som følge av reisene, men det er mest det at det tar på å være på farta.  Man merker det på kroppen, også om man ikke har spilt.  Man blir tung i kroppen, og selv om man ikke gjør noe underveis så tar det litt på å måtte stresse hit og dit for flybytte.  Vi har hatt to dager hjemme nå etter oppholdet i Slovenia hvor vi har fått trent godt og kommet oss etter reisen.  Så vi gjør det beste ut av det.  Vi har mye vi føler vi ønsker å bevise i morgen mot Rælingen når det gjelder nivået vårt.

 

 

 

Vipers har forberedt seg godt til å møte Rælingen i Skedsmohallen onsdag.  Spillerne er ikke fornøyd med hvordan de har fremstått i de siste kampene og har derfor hatt ekstra fokus på sitt eget spill foran seriekampen i morgen.

 

– Oppgjøret mot Rælingen kommer midt i mellom to viktige Champions Leaguekamper, og i morgen skal vi jobbe for å komme opp på det nivået vi trenger mot Thüringer til helga, forklarer Eline Fagerheim.  – Det er det vi kommer til å ha fokus på i morgen .  Vi må opp på Champions League-nivået, som Ole Gustav ofte snakker om på trening.  I kampen i morgen skal vi ikke ha noe dårligere nivå enn det vi ønsker å vise på lørdag, sier hun.  – Det er ofte sånn at de lagene som ønsker å være best, må være det både onsdager og lørdager.

 

 

Eline Fagerheim danner målvaktsduo med Katrine Lunde denne sesongen.  Eline konkurrerer med verdens beste målvakt om spilletid og det har blitt få innhopp for Eline denne sesongen.  Hun forteller at hun likevel går inn i alle kamper med håp om spilletid.

 

– Ja, selvfølgelig håper jeg på spilletid mot Rælingen i morgen.  Man vet aldri hvordan en kamp utvikler seg, men Katrine sitter sjelden på benken.  Jeg håper på det beste samtidig som jeg er forberedt på ikke å få spille.

 

– Jeg må si at det tar på, innrømmer hun.  Nå har jeg vært her i snart to sesonger og ikke følt noen utvikling når det gjelder å få tillitt og spilletid.  Jeg får ikke den kjenningen på å mestre i kamper når jeg ikke får spille.  Det går på motivasjonen i perioder, men jeg holder motet oppe og tenker at min tid kommer.  Men det har jeg sagt i snart to år nå og jeg må innrømme at jeg i perioder har vært litt frustrert.

 

 

Med færre opptredener mellom stengene forteller Eline at hun føler et press på å prestere de gangene hun får sjansen.  Hun innrømmer at hun kan bli litt engstelig og smånervøs for å slippe inn ballen når man får 10 minutter på slutten av en kamp. 

 

– Jeg har et stort press på meg på å prestere, det tar jo på, men samtidig – det er sånn situasjonen er i Vipers nå, sier Eline.

 

– På treningene forsøker jeg å bidra med positivitet og gir litt ekstra av meg selv.  Jeg tar i litt ekstra og viser at jeg har overskudd.  Og så prøver jeg  å være tilgjengelig for jentene hvis det er treninger hvor de føler at de trenger litt ekstra fokus på skudd.  Jeg er i utvikling som målvakt og satser på at jeg snart får tillitt i kamp, avslutter Eline Fagerheim optimistisk.

 

 

Vipers har avreise kl. 11.00 fra Kristiansand onsdag formiddag.  Spillerne får en mat-stopp underveis i Sandefjord. Kampstart i Skedsmohallen er kl. 19.00.  Etter kampen blir det hjemreise i buss og laget er i Kristiansand rundt kl 02 på natta.  Nok en lang reise for Vipers Kristiansand altså.

 

 

 

Hovedfoto:  Terje Refsnes.