Festhåndball på Romerike! – Vipers

Festhåndball på Romerike!

Vipers med 75% uttelling på skuddene i kampen mot Rælingen.

.
Onsdag 30. januar 2019

 

Alle foto:  Trond Sørøy

 

For en feiende flott angrepshåndball av Vipers på Romerike en onsdags kveld i januar!  Og for en kontringsvilje i jentene fra Kristiansand.  Laget hadde 20 scoringer i ankomst eller etter kontringer.  Med seier 45-31 over Rælingen fester Vipers grepet om seriemestertittelen ettersom både Storhamar og Larvik tapte sine kamper i kveld.

 

 

Vipers tok som ventet føringen i Skedsmohallen, men hjemmelaget var foran på 4-3.  Men så satt angrepsspillet for bortelaget og de gikk direkte i ledelse 4-9.  Marta Tomac var tilbake på banen etter at hun stod over CL-kampen i Slovenia pga en vond skulder.  Og hun viste at oppvisningen mot Byåsen i forrige serierunde ikke var et blaff.  Marta driver opp tempoet og har disse nest sist-pasningene som kun hun har i norsk eliteserie.  Mathilde Kristensen på linja fikk nyte godt av spilleforståelsen til playmaker Tomac og hun satte 6 scoringer de første 30 minuttene.  Med det ble Mathilde også kåret til banens beste spiller.

En annen spiller som også strålte var Jeanett Kristiansen.  Etter noen kamper med bomskudd var hun skikkelig tilbake med disse sylskarpe pådragene med nesa mot mål og var farlig hver gang.  Gode skudd leverte hun også og noterte seg for gledelige 6 spillemål.

 

Uten Malin Aune i startoppstillingen byttet Karoline Olsen og Sunniva Andersen på å bekle høyrekanten.  Og Sunniva likte seg så godt på feil kant at hun likegodt ble kampens toppscorer sammen med Linn Jørum Sulland med 8 mål.

 

Vipers ledet 13-24 til pause og det med Hanna Yttereng, Linn Jørum Sulland og Henny Reistad sittende på benken hele førsteomgangen igjennom.  Vipers opptrådte med entusiasme og bestemte i alt de foretok seg og hadde et tempo i spillet som er en stund siden vi har fått oppleve.  Høyt tempo og kontringsspill var gjennomgangsmelodien kampen igjennom.

 

 

Marta Tomac
Det gikk bra med skuldra, kjenner at den er litt sliten nå.  Men det var deilig å kjenne at jeg kunne kaste og fordele baller, den rollen jeg skulle gjøre i dag.  Så det er godt.  Var litt bevisst på å holde igjen skudd, jeg kjente jeg ble litt sliten i skuldra utover i kampen.  Da var det fint å kunne gi noen baller til Mathilde og de andre.  Jeg er fornøyd med kampen, men synes vi slipper inn for mange mål.  Framover er vi mye mer agressive enn vi var i sist kamp.  Vi tar duellene.  Det er mye bra både i kontringer og i angrepet mens bakover blir vi litt utålmodige – det virker som at vi bare ville spille angrep i dag.

 

 

Mathilde Kristensen
Det var god plass i ankomsten i dag og siden forsvarerne til Rælingen vendte opp så tidlig da vi kontret så ble det god plass til meg.  Det er fint å ha bakspillere som er oppmerksom på hvor vi ligger på linja, det var utrolig deilig når vi får så mange baller å jobbe med.  Vi løser det bra i angrep og scorer 45 mål.  Det blir mye mål i kontra og etter avkast, det er gøy å score så mange mål.

 

 

Tonje Refsnes
Det var gøy i dag, jeg følte vi fikk bedre flyt enn på lenge.  Det er bra at det begynner å løsne for oss.  Vi ønsker å kjøre tempo og vi ønsker å komme fort ut av egen banehalvdel.  Det er ikke alltid så enkelt å kjøre etter på avkast, men i dag kjørte etter på våre redninger og når de gjorde tekniske feil.  Vi fikk nesten halvparten av målene på kontringer og satte sjansene våre i etablert angrep, det er vi fornøyd med.

 

Silje Waade
Det løsner litt etter litt, det er gøy.  Jeg trives best med å spille høyreback, som jeg gjorde i dag – men jeg synes også det er gøy å spille høyrekant når jeg scorer mål!  I dag ønsket vi å vinne duellene en mot en i angrep og gå tøfft på mål for å skape rom for hverandre.  Det er vi nødt til å gjøre mot Thüringer til helga.  Vi ønsket å vise i dag at vi er der, så dette var god trening for oss.  Det ble litt mange baklengs i dag men vi scorer på stort sett alt vi prøver på.  Dette her er den viktigste treninga vi får, så godt fornøyd med hvordan vi står frem i dag.

 

 

Jeanett Kristiansen
Det har skurret litt for meg sålangt i 2019, så det var godt at det satt igjen i dag.  Jeg slurvet litt i forsvar, så må opp ett hakk der.  Jeg er fornøyd med det jeg gjorde i angrep, det er i hvert fall mye bedre enn tidligere i år.  Så jeg håper å ta med denne følelsen til kampen i helga.  Jeg har vært ganske forbanna på meg sjøl og prøvd å trene på treningene at jeg skal gå all-in i satsingene mine.  Så da gjenspeiler det seg i kamp, kan vel si at det løsnet for meg i dag.  Nå er det lenge siden jeg har spilt så lenge, så jeg ble sliten når vi hadde dette tempoet hele kampen igjennom.  Men det er gøy å spille med fart, det liker jeg.  Nå møter vi et bedre lag til helga, vi må nok opp ett hakk i Champions Leaguekampen til helga, men det er jeg ikke noe bekymret for – det kommer vi til å gjøre.

 

 

Linn Jørum Sulland
Vi hadde litt mer fart og flyt i dag enn i de siste kampene, det var også det vi lette etter.  Da blir det mye mål, nå skal vi bare få i gang forsvaret igjen så blir dette veldig bra.  Vi har egentlig bestemt oss for å kjøre tempo i hver kamp, men det virket som det var mer tempo i kroppene våre i dag – det fløt litt bedre.  Men så møtte vi også svakere motstand i dag, da bør vi score mye mål.  Jeg er fornøyd med det vi viste framover.

 

 

 

Karoline Olsen
Jeg synes det er greit at vi må vikariere på høyrekanten.  Det er jo litt uvant men noen må jo ta den rollen når Malin ikke er med og spilletid er spilletid!  Vi hadde lyst til å spille en god kamp mot Rælingen, det har svingt litt i det siste.  Vi ønsket å være god på det vi har øvd på og snakket om.  Selv om vi har vunnet de siste kampene så har det ikke nødvendigvis vært så bra som vi har håpet.  Vi ønsket å gjøre dette bedre i dag, og det synes jeg vi klarte i perioder.  Det svinger litt i dag også, men vi fremstår bedre.

 

 

 

Ole Gustav Gjekstad
Vi hadde fokus på å vinne en del offensive dueller og det synes jeg vi klarte.  Vi lager mye mål, er farlige, kommer til mange sjanser og får mange mål fra linja.  Det er jeg fornøyd med.  Vi slipper inn en del mål etter hvert og det er ikke så bra.  Men i forhold til hovedmålet vårt som var å vinne offensive dueller, så er jeg fornøyd.  Sånt sett er dette en grei onsdagskamp i forhold til det vi snakket om på forhånd.  Det er mange som  går av spilleren sin og vinner duellen angrepsmessig, det er bra.  Vi får brukt hele laget og samtidig spart på Hanna og Henny, som var planen.  Så jeg er fornøyd.


 

SERIEKAMP SKEDSMOHALLEN 30. JANUAR 2018

RÆLINGEN – VIPERS KRISTIANSAND  31 – 45    (13-24)

Sunniva Andersen  8
Linn Jørum Sulland  8
Mathilde Kristensen  7
Jeanett Kristiansen  6
Silje Waade  3
Pernille Wibe  3
Emilie Hegh Arntzen  3
Henny Reistad  2
Karoline Olsen  2
Tonje Refsnes  2
Marta Tomac  1
Hanna Yttereng
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  RÆLINGEN – VIPERS

1 omg:  0-1  *  1-3  *  4-3  *  4-9  *  10-13  *  10-19  *  12-22  *  13-24

2 omg:  13-25  *  18-30  *  20-34  *  26-38  *  28-41  *  31-45

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Sunniva Andersen
Linjespiller:  Mathilde Kristensen