Femte seier på rad i Champions League! – Vipers

Femte seier på rad i Champions League!

Jeanett Kristiansen med 10 mål i kveld.

.
Lørdag 2. februar 2019.

 

Vipers Kristiansand vinner sin 5. Champions Leaguekamp på rad når de i kveld slår Thüringer 31-24 hjemme i Aquarama.  Tyskerne var lenge i føringen i første omgang.  Marta Tomac førte hjemmelaget i ledelsen 10-9 etter 21 minutter i første omgang, og Vipers beholdt ledelsen kampen ut.  Ledelsen økte sakte men sikkert frem i mot sluttsignalet lød, seieren ble på sju mål, 31-24.

 

I kampen mot Rælingen på onsdag hadde Vipers 75% uttelling på sine skudd.  Mot Thüringer var uttellingsprosenten på 54.  Men veldig gledelig var at slurv og tekniske feil var tilnærmet eliminert, kun to tekniske feil pr omgang.  I tillegg hadde Vipers 16 scoringer etter kontringer eller ankomstspill, altså over 50% av scoringene i kampen.  Katrine Lunde reddet 18 skudd.

 

Spillerne som gjorde en god kamp mot Rælingen fulgte også opp i dette Champions Leagueoppgjøret.  Verken Jeanett Kristiansen eller Marta Tomac startet i dag, men tok umiddelbart grep om kampen da de kom inn.  Vipers lå på det tidspunktet fire mål bak Thüringer.  Jeanett hadde 10 scoringer og spilte sin livs beste CL-kamp.  Hun ble også kåret til banens beste spiller.

Marta Tomac sto også fram som en avslutter i dag og lagde fem mål.  Hun er i ferd med å finne en fin balansegang mellom å være ballfordeler og avslutter.

Også Linn Jørum Sulland er godt på vei opp fra en bølgedal og sto godt frem i det etablerte angrepsspillet i dag.  Linn hadde fem scoringer.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Ole Gustav sa dette til Viasat 4 / Frode Scheie etter kampen:

«Det var litt rotete i dag.  Jeg er fornøyd med at vi vinner og har sånn nogenlunde kontroll. Det svinger veldig, fra det som er veldig bra til det som ikke er bra i det hele tatt.  Vi må klare å ha litt lengre gode perioder.  Men det var en viktig seier for å nå en kvartfinale.  Og det tror jeg vi er ganske nærme nå.

Jeg synes Jeanett Kristiansen kommer inn og gjøre det veldig bra.  Hun skaper fart og lager mål.  Det er jeg fornøyd med.  Marta Tomac er også flink og gjør mye bra, det er fint å ha henne tilbake etter skade.

For å være fornøyd med det offensive i dag skulle vi ha satt sju mål mer enn det vi gjorde.  Det skjemmer litt at vi bommer såpass mange skudd.  Det er rykk og napp, men det er ofte sånn i Champions League.

Jeg synes det er fremgang i det vi driver med.  Vi har fomlet fælt i noen kamper en periode nå, men nå begynner det å ligne noe.  Jeg tror vi snart skal være i Champions League-form!»

 

Foto: Sofie Forså

 

Jeanett Kristiansen sa dette til Viasat 4 / Frode Scheie etter kampen:

«Det var moro i dag.  Jeg har slitt litt med skudd, uttelling og fart i den siste tiden, så det er deilig at det løsner nå.  Det var gøy at det ble en sånn kamp i dag.  Vi visste at Thüringer er et bra lag og kommer med fart, men vi gikk jo på banen for å vinne.  Jeg synes vi løper bra gjennom hele kampen og Thüringer blir slitne, så jeg synes vi gjør det bra.  Jeg føler at dette nok er den beste Champions Leaguekampen jeg har spilt.»

 

Foto: Sofie Forså

 

Pernille Wibe

«Vi startet litt rotete og får det ikke helt til i forsvar.  Det løsner heldigvis etter hvert og jeg synes vi gjør det bedre utover i omgangen.  Thüringer hadde litt færre spillere å bytte på og ble nok slitne.  Vi hadde fokus på å stoppe storskytteren deres og jeg synes vi fikk tatt henne ganske bra.  Vi var ikke like tøffe som vi burde på å stoppe innspillene til linja.

Vi løp bra og fikk mange mål i kontringer.  Det var gøy at Jeanett hadde så mange mål i dag.  Da vi først kom forbi Thüringer så løsnet det for oss og vi hadde god flyt inn mot pause.

På 18-16 var plutselig Thüringer på vei inn i kampen igjen, men jeg så at spillerne til Thüringer ble mer og mer slitne siden de hadde med så få innbyttere.  Så sånt sett følte jeg at det skulle gå veien hvis vi bare fortsatte å løpe.

Det ser lyst ut for oss å nå en kvartfinale, vi er ikke helt sikre enda – men vi har et godt utgangspunkt.

Jeg blir med videre som Vipersspiller – i første omgang skal jeg være med på alle kamper frem til 9. mars.  Dvs frem til hovedrunden i Champions League er ferdigspilt.»

 


CHAMPIONS LEAGUE HOVEDRUNDEN 2. FEBRUAR 2019

VIPERS KRISTIANSAND – THÜRINGER     31 – 24    (16-12)

Jeanett Kristiansen  10
Marta Tomac  5
Linn Jørum Sulland  5
Silje Waade  3
Emilie Hegh Arntzen  2
Mathilde Kristensen  2
Henny Reistad  2
Hanna Yttereng  1
Sunniva Andersen  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Pernille Wibe
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – THÜRINGER

1 omg:  1-0  *  2-1  *  2-6  *  4-8  *  7-9  *  11-9  *  14-10  *  14-12  *  16-12

2 omg:  17-12  *  18-16  *  21-16  *  21-18  *  24-18  *  27-21  *  28-24  *  31-24

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Silje Waade
Linjespiller:  Hanna Yttereng

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.