– Jeg skulle gjerne ha spilt med henne, og ikke mot henne – Vipers

– Jeg skulle gjerne ha spilt med henne, og ikke mot henne

Søsterduell i Champions League!

.
Fredag 8. februar 2019.

 

Vipers er i Ungarn og forbereder morgendagens Champions Leagueoppgjør mot Györ.  Kampen spilles kl. 19.30 lørdag kveld.

På motstanderlaget spiller fjorårets Viperskaptein Kari Brattset.  Det er også flere nordmenn på det ungarske storlaget, en av dem er Veronica Kristiansen, søster til Jeanett Kristiansen.

Jeanett og Veronica har spilt på samme lag i mange sesonger, og har også møtt hverandre i seriesammenheng tidligere da Jeanett hadde en sesong i Larvik og Veronica spilte i Glassverket.

Men det er første gang søstrene møtes i et Champions Leagueoppgjør.

 

Foto: Trond Sørøy

 

Jeanett Kristiansen

 

Fana
«Kampen mot Fana på onsdag var en fin gjennomføring før kampen i morgen. Vi fikk løpt mye, men forsvaret må opp ett hakk. Men vi tar med oss godfølelsen inn mot helga.»

 

På ny tur
«Vi reiste tidlig torsdag morgen, 05.30 gikk bussen fra Scandic. Flyet gikk 07.00.   Vi begynner å bli vant med lange turer i Europa så dette gikk greit.  Vi har vært med på en mer slitsom tur enn dette.  Hotellet er fint og maten er okei.  Vi gleder oss til å trene i kamparenaet fredag 14.30.»

 

Veronica Kristiansen og Jeanett Kristiansen – søsterduell i Ungarn.

 

Skal gjenskape råskapen
«Ja, råskapen jeg viste mot Thüringer har jeg planer om og gjenskape mot Györ, hvis ikke så blir jeg veldig skuffa og forbannet på meg selv.  Jeg har jobbet hardt for å komme tilbake til mitt «gamle» meg, så det er på tide at jeg holder dette nivået oppe.»

 

Slippe ned skuldrene
«Jeg håper vi slipper skuldrene ned, dette er ikke verdens viktigste kamp, men er en utrolig morsom opplevelse. Vi kan gå ut på banen og bare gjøre det beste vi kan.  Alle må være gode om vi skal ha mulighet  til poeng, og vi må regne med at det blir en fartsfylt kamp med veldig mye løping.   Det blir gøy å spille mot Kari Brattset, vi kjenner Kari, og Kari kjenner oss, så jeg trur det kan bli veldig gøy.

 

Veronica og Jeanett

 

Spiller mot søsteren i Champions League
«Hehe, det blir ikke så gøy å spille mot Veronica, men når vi spiller mot hverandre i en CL-kamp betyr det jo bare at begge er på ett veldig høyt nivå. Men jeg skulle gjerne ha spilt MED henne, og ikke MOT henne.»

 

Bytter klubb til sommeren
– Jeg vil ikke si at prossessen var så lang, da jeg fikk tilbudet fra Herning-Ikast, så tenkte jeg egentlig at jeg må gripe den sjansen nå. Ikast har ønsket meg i par år nå, og da jeg fikk tilbudet igjen ble jeg veldig glad, og kunne ikke si nei denne gangen. Jeg angrer ikke på valget og jeg gleder meg veldig. Det blir selvfølgelig veldig trist å forlate Vipers. Jeg har blitt så glad i så mange her på Sørlandet. Jeg har hatt det helt fantastisk i Vipers og i byen, og jeg er veldig takknemlig for tiden min her. Men hvem vet, plutselig er jeg tilbake!»

 

Formutløsende
«Ja selvfølgelig var det en lettelse når nyheten ble kjent. Det er tungt og holde på en sånn hemmelighet, så når det kom ut offentlig, kunne jeg endelig slappe av og prate åpent om det.»

 

 

Hovedfotoet av Jeanett er fotografert av Terje Refsnes.