Fullt på høyde med Györ

Vipers ga seg aldri i CL-oppgjøret i Ungarn!

.
Lørdag 9. februar 2019.

Vipers viser god moral i Champions League-oppgjøret mot Györ og kommer tilbake gang etter gang etter gang i Ungarn lørdag kveld.  På det meste ledet hjemmelaget med ni mål, men Vipers ga seg aldri og sluttresultatet ble 33-29 til Györ.

3 strafferedninger fra Katrine Lunde til tross, Györ førte førsteomgangen fra de tok ledelsen etter fem minutter og omgangen ut.  Vipers startet kampen godt, hadde en god periode midtveis og avsluttet omgangen best, men det ble periodevis for vanskelig å stå i mot trykket til Györ.  Kari Brattset scorte to mål i første omgang.  Den gode avslutningen på omgangen med scoringer av Sunniva Andersen (1 mål) og Malin Aune (3 mål) gjorde at Vipers hadde kontakt igjen på stillingen 19-14 til hjemmelaget.

Etter en berg og dalbane av en andre omgang taper Vipers kampen tilslutt med fire mål etter at det så ut til å bli et stortap da Györ ledet hele 24-15 tidlig i andre omgang.  Ole Gustav Gjekstad var rolig i alle timeouter og ga gode råd og spillerne fulgte opp og fikk korrigert forsvarsspillet i løpet av andre omgang.  Kari Brattset gjorde fem mål i andre omgang og hadde 100% uttelling, som hun også hadde som vane da hun var Vipersspiller i fjorårssesongen.  Etter at Kari la på til 25-17 fulgte en strålende periode av Vipers som vant de neste minuttene 5-0 og hadde nesten kontakt på stillingen 25-22.

Så dro Györ igjen i fra og ledet med seks mål, men da kom tre scoringer på rad fra Linn Jørum Sulland og Vipers var på ny tre mål bak.  Nærmere kom aldri Vipers, men spillerne og trener Ole Gustav Gjekstad kan  likevel være godt fornøyd med hvordan de fremstod i denne kampen.  Til tross for en kamp hvor ikke spillet på noen måte gikk på skinner, greier de å komme ut av kampen med hevet hode.  Og har skaffet seg verdifull erfaring foran hjemmemøtet i Aquarama 9. mars.  En kamp som fort kan bli avgjørende for å kunne nå en andreplass i mellomspillet i Champions League.

Vipers gjør 13 mål i kontringer eller i ankomsten, har 21 bomskudd i kampen, 12 tekniske feil og Katrine Lunde gjør 13 redninger.

Ole Gustav Gjekstad

Vi fikk et temposjokk i første omgang og ble hengende veldig bakpå.  Vi møter et godt lag som er vanskelig å spille i mot, men vi kommer inn i det etter hvert.  Selv om vi hele veien ligger bak så tar vi tempoet og kommer litt bedre inn i det.  Det er fortsatt et godt stykke fra å vinne kampen.  Men vi nærmer oss i hvert fall, så det er positivt.

Jeg var rolig i timeoutene, stressfaktoren er høy nok her, jeg trenger ikke jage opp den noe mer.  Det blir gjerne sånn i Champions League, da trenger ikke jeg å øke temperaturen.

Jeg ser absolutt en mulighet for seier på hjemmebane mot dette laget.  Det er klart at det må vi gå for, men det er mange kamper før det.

CHAMPIONS LEAGUE UNGARN 9. FEBRUAR 2019

GYÖRI AUDI ETO KC  –  VIPERS KRISTIANSAND    33-29     (19-14)