– Jeg ønsker å bidra med god fysikk og et godt skudd – Vipers

– Jeg ønsker å bidra med god fysikk og et godt skudd

Ragnhild Valle Dahl har høye ambisjoner og er Vipersspiller fra 1. juni 2019.

.
Mandag 11. februar 2019 

 

Torsdag i forrige uke kom nyheten om at Ragnild Valle Dahl (21) forlater Molde ved sesongslutt, flytter til Kristiansand og blir Vipersspiller de neste tre sesongene.

Ragnhild begynte å spille håndball som 5-åring i Elnesvågen, som er partnerklubb til Molde.  Hun begynte å trene med Molde som 16-åring, samtidig som hun spilte kamper med Elnesvågen.  Eliteseriedebuten kom som 17-åring i 2015/16 da Molde var nyopprykket fra 1. divisjon.

Ragnhild var en viktig spiller for juniorlandslaget LK98 som tok sølv i VM i Ungarn i 2018.  På landslaget har hun spilt sammen med Karoline Olsen, Henny Reistad, Josefine Intelhus og Eline Fagerhim.

Denne sesongen leder Ragnhild skytterligaen i eliteserien etter 13 serierunder.  Hun har scort 83 mål – som er et snitt på 7 mål pr kamp.

 

Ragnhild Valle Dahl

 

Gjør alt for å vinne
«Jeg har alltid gått til kamp for å vinne og har forsøkt å gjøre mitt beste for å lykkes med det.  Det viktigste har ikke vært å score så mange mål, selv om det jo er artig å score.  Det viktigste har vært å vinne kampen.  Det har gått ganske greit for meg denne sesongen.  Jeg synes det var litt varierende før jul, men har kanskje blitt litt jevnere i kvalitet i spillet nå.»

 

Veide for og i mot
«Da jeg fikk tilbudet fra Vipers ønsket jeg å vurdere hva som kunne være det rette for meg.  Det er så klart motiverende og givende å få tilbud fra Vipers, men samtidig følte jeg at jeg måtte veie for og i mot for å være sikker på at det valget jeg tok føltes riktig for meg.

Jeg følte at ambisjonene og målsettingen til Vipers er sammenfallende med mine egne.   Vipers er norges beste lag og er på god vei til å bli i toppsjiktet i Europa.  Det er veldig motiverende å få være en del av det.  Jeg har skrevet 3-årskontrakt gjeldende fra 1. juni 2019.»

 

Positive reaksjoner i Molde
«Jeg har bare fått positive reaksjoner, selv om klubben svært gjerne skulle ønsket at jeg ble i Molde. Jeg er glad for at spillerne og supporterne er positive og respekterer valget mitt.»

 

Bidra med vinnervilje
«Jeg ønsker å bidra som en toveisspiller med god fysikk og et godt skudd.  Og vinnervilje. Jeg elsker å vinne og hater å tape.»

 

Kan ikke erstatte Jeanett
«Jeanett Kristiansen forlater Vipers til sommeren men jeg kan ikke erstatte Jeanett, jeg må komme med det jeg kan.  Vi er veldig forskjellige spillertyper og jeg synes kanskje at det er viktig å tenke på hva man sjøl kan og ikke hva folk forventer at man kan.»

 

Ragnhild sammen med Karoline og Henny, på en LK98-samling.

 

Spilte på landslaget i sammen
«Jeg var på mange samlinger og spilte mange landskamper med Vipersspillerne Eline, Henny, Karoline og Josefine.  Det er så klart en fordel for meg at jeg kjenner mange av spillerne som allerede er i klubben.  Det er positivt.  Jeg er veldig takknemlig for perioden med LK98 og det er veldig artig at jeg fortsatt har god kontakt med spillerne som var med der.  Vi var en gjeng som fungerte godt i sammen både på håndballbanen og sosialt. Treningsvilje og innsats preget laget.  Vi var også heldige med gode trenere i den perioden.  Jeg er glad for at jeg fikk være en del av det laget.»

 

Gleder seg
«Det er mye jeg gleder meg til.  Det blir spennende å se hvordan ting blir, det gjelder på mange områder.  Det å flytte til Kristiansand og spille på nytt lag, få nye medspillere og ny trener.  Å være en del av en veldig god spillergruppe – det er nok det jeg gleder meg mest til.»

 

Høye ambisjoner
«Jeg ønsker å bli så god som mulig og er veldig innstilt på å gjøre det jeg kan for å bli det.  Å spille i Champions League har vært en drøm siden jeg var liten og jeg har som mål å etablere meg på A-landslaget.  Jeg tar ett skritt om gangen og gleder meg til å  utvikle meg videre som spiller i Vipers.

 

 

Fokus på Molde
«Det har vært veldig viktig for meg under denne prosessen at jeg har hatt mest mulig fokus på Molde.  Så klart har også dette vært litt i tankene men av respekt for alle i Molde har jeg prøvd å være ekstra fokusert i trening og kamp.

 

Molde har tatt store steg
«Vi hadde en litt kronglete sesonginnledning, men etter jul synes jeg at vi har tatt store steg og det viser seg også på resultatene.  Vi er mer samspilt og håndterer tilbakemeldinger og informasjon på en bedre måte nå enn tidligere.  Vi klarer å gjøre det vi får beskjed om, det er kanskje det som har hjulpet oss etter jul.  Det viktigste for oss nå fremover blir å ta en kamp av gangen så ser vi hvor langt det rekker.»