– Det gir en ro og trygghet som fjerner en del av presset – Vipers

– Det gir en ro og trygghet som fjerner en del av presset

Intervju med linjespiller Hanna Yttereng.

.
Onsdag 20. februar 2019

 

 

Lørdag kl. 18.15 spiller Vipers Kristiansand nøkkelkamp i Champions League.  RK Krim Mercator er motstander i Aquarama.  Med seier er Vipers kvalifisert for kvartfinalen.

Lagene møttes i januar og Vipers hadde en imponerende avslutning på kampen og dro i land seier 25-24 etter at Jeanett Kristiansen hadde satt inn seiersmålet.  Toppscorer for Vipers var Emilie Hegh Arntzen 5 mål, Henny Reistad 5 mål, Silje Waade 5 mål og Mathilde Kristensen 4 mål.

 

Hanna Yttereng

 

Kun en kamp i uka for tida
«Det som er bra med at vi de to siste ukene kun har hatt en kamp i uka er at vi får lengre restitusjonstid mellom kampene. Og at vi får mindre reisedøgn pakket på ei uke.  Det har ganske mye å si på overskuddet.  Og så får de som har litt småskavanker lenger tid til å bli helt bra.»

«Vi får også trent mer og har bedre tid inn mot neste kamp i tillegg til at vi får variert treningene i større grad så det ikke bare blir kampforberedende trening men at vi også får andre ting inn i øktene.  Vi kan også legge på litt ekstra fysisk, vi kan kjøre litt annerledes fysisk trening når vi har bare en kamp i uka.»

 

 

Må ofre noe som toppidrettsutøver?
«Jeg tror ingen av oss sitter og føler på daglig basis at vi må ofre noe, men jeg tror likevel vi lever andre liv enn mange andre.  Spesielt det her med at vi må være klar til trening, at kroppen trenger hvile.  Når vi trener to ganger om dagen så kan vi ikke gjøre så mye mellom øktene.  Innimellom må vi bare må ligge på sofaen og slappe av for å bli klar til den neste treninga.  Vi føler ikke at vi ofrer noe.  Alle er her fordi vi har et mål, både individuelle mål og mål som et lag, for å oppnå dem må vi legge sjela i det her.  Og det gjør vi alle med glede.»

 

 

Nøkkelkamp lørdag
«Hvis vi vinner på lørdag er vi sikret kvartfinale, så kampen mot Krim blir en nøkkelkamp for oss.  Vinner vi da kan vi senke skuldrene og si at vi har ingenting å tape i de resterende kampene.  Men man vil jo alltid komme så høyt som mulig og vi vil jo gå for den andreplassen så lenge vi har mulighet til det.  Men det viktigste er uansett en kvartfinale, så når vi har sikret det skal vi ha fokus på å få en best mulig plassering for å møte «enklere» motstand fra den andre gruppa.  Så hvilken plassering vi får i gruppa har noe å si.»

 

 

Flinke til å fokusere på arbeidsoppgaver
«Det er individuelt hvordan vi opplever press foran en kamp.  Vi har vært igjennom mye denne sesongen, men jeg føler ikke vi har lagt noe press på oss sjøl som gruppe.  Jeg tror at de fleste på laget er ganske sikker på at vi klarer å oppnå de målene vi setter oss, og det gir en ro og trygghet som nok fjerner en del av presset.  Vi som lag er flinke til å fokusere på hva vi skal gjøre og de arbeidsoppgavene vi har.  Vi har ikke fokus på hva andre rundt oss forventer.»

 

 

Skal spille med høyt tempo
«Vi er et lag med mye fart og vi har en utrolig god målvakt som gjør at vi er et lag som både kommer i direkte kontring i andre bølge med hele laget.  Så jeg tror nok at det at vi kjører høyt tempo er det som de andre lagene frykter med å møte oss, pluss det at vi har så mange gode spillere så vi kan gjøre bytter og holde det høye nivået lenger.»

 

 

Hovedbildet er fotografert av Terje Refsnes.