Vipers skal spille kvartfinale i Champions League! – Vipers

Vipers skal spille kvartfinale i Champions League!

8-målsseier over Krim i AQ lørdag.

.
Lørdag 23. februar 2019 

 

Vipers er klar for en historisk kvartfinale etter seier over Krim lørdag kveld.  Etter uavgjort 14-14 til pause tok hjemmelaget kommandoen på stillingen 20-19 og økte til 29-21 som ble sluttresultatet. 

 

Vipers slet litt i forsvar de første 30 minuttene og inviterte Krim inn i kampen igjen etter å ha ledet 13-8 etter tjue minutter.  Bortelaget kom tilbake og vant de siste ti minuttene av omgangen 1-6.

 

I starten av andre omgang var det jevnt lenge, enten var stillingen uavgjort eller Vipers var foran med ett mål.  Når så Linn Jørum Sulland satte 21-19 og laget fikk en tomålsledelse, så føltes det der og da som en matchvinnerscoring.  Vipers økte ledelsen ytterligere i sluttminuttene og tok en overbevisende 8-målsseier.  Laget er nå sikret spill i kvartfinale, men fortsatt gjenstår to kamper og Vipers vil kjempe videre for å nå en andreplass i pulja.

 

Mange spillere meldte seg på i denne nøkkelkampen.  Emilie Hegh Arntzen, Jeanett Kristiansen, Henny Reistad og Marta Tomac var svært toneangivende i angrepsspillet.  Det gode forsvarsspillt mot slutten av kampen ga også flere kontringsmuligheter som banet vei for storseieren.

 

Vipers hadde 14 scoringer i kontring/ankomst i denne kampen.  Laget hadde 15 bomskudd, 14 tekniske feil og Katrine Lunde gjorde 15 redninger.  Vipers hadde 50% uttelling på skuddene.

 

Vilde Jonassen

Jeg synes det er en tempofylt kamp hvor begge lagene kjører etter i første omgang.  Det ble en del tekniske feil og Krim kommer litt lett til i vårt forsvar.  Men jeg synes vi er flinkere bakover i andre omgang og Katrine er litt mer på.  Da får vi kjørt etter når vi får de redningene og vi får mange kontringsmål, det er bra.

Det var god stemning men jentene var ganske utladet etter kampen.  Det var en viktig kamp hvor vi var på hele veien og når kampen var ferdig gikk luften ut av ballongen.  Det blir nok ikke den store feiringen i kveld, men vi er godt fornøyd med å ha kommet videre til kvartfinalen.

Jeg håper å være spilleklar til kvartfinalen.  Jeg har fått beskjed om at det vil ta åtte uker før jeg er tilbake og holder det så er jeg klar.»

 

 

 

Ole Gustav Gjekstad sa dette på Viasat 4 etter kampen:

«Nå har vi følt oss sikre på å nå kvartfinalen en stund, så det var godt å få den på plass.  De store kampene ligger litt bak oss, det har vært enklere i hovedrunden enn i den innledende gruppa faktisk.  Det har vært en lang vei hit og jeg er veldig glad for at den er på plass.»

«Pausepraten er ikke noe å skryte av egentlig , men jeg er veldig fornøyd med at vi kommer tilbake og har kontroll etter pausen.  Forsvarsspillet i andre omgang er veldig bra, vi slipper bare til fjorten skudd mot eget mål.  Forsvarsspillet legger grunnlaget for seieren og da får vi kontringer.  Krim blir slitne, vi har litt mer å bytte på, så det bidrar jo.  Og så har vi relativt god skudduttelling i andre omgang selv om det blir noen bom der også.»

«Vi har fortsatt mye å gå på, vi får ikke utnyttet hele laget synes jeg.  Vi får en del fine mål og får en del bra prestasjoner, men spillemessig har vi mye å gå på.»

 

 

Emilie Hegh Arntzen sa dette på Viasat 4 etter kampen:

«Dette var kult!   Vi prøvde oss i Champions League i fjor for første gang og det var en veldig god erfaring for oss.  Ingen av oss var fornøyd med at vi ikke gikk videre fra gruppespillet den gang.  At vi nå klarte å komme oss videre til hovedrunden og nå skal spille i kvartfinalen, det er veldig gøy.»

«Ole Gustav var ikke fornøyd i pausen.  Vi rotet bort en femmålsledelse etter at vi hadde en ganske god start på kampen.  Så slurver vi litt og fremover blir vi passive og nølende og venter på hverandre i stedet for å sette trykk og så se mulighetene etter det.  Vi leita etter mulighetene i stedet for å trykke på.»

«Totalt sett er jeg godt fornøyd med at vi vinner med åtte mål her hjemme.  Vi har jobbet en del med forsvaret vårt – for vi slet med linjespilleren borte mot Krim.  Jeg synes vi tar henne ut bedre i dag, men da kommer de plutselig med skudd fra banen.  Jeg er ikke helt fornøyd totalt sett med forsvarsspillet vårt, men når vi står godt bak der og trykker etter i ankomsten – da er det vanskelig å stoppe oss, da synes jeg vi spiller bra.»

 

 

 

CHAMPIONS LEAGUE AQUARAMA 23. FEBRUAR 2019

VIPERS KRISTIANSAND – KRIM  29 – 21  (14-14)

Henny Reistad  7
Emilie Hegh Arntzen  4
Jeanett Kristiansen  4
Marta Tomac  4
Malin Aune  2
Mathilde Kristensen  2
Silje Waade  2
Sunniva Andersen  2
Linn Jørum Sulland  1
Hanna Yttereng  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – KRIM

1 omg:  0-2  *  2-2  *  4-5  *  6-5  *  9-8  *  13-8  *  13-11  *  14-14

2 omg:  15-14  *  17-16  *  18-18  *  20-19  *  23-20  *  28-20  *  29-21

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

 

Foto:  Sofie Forså