– Vi skal gjøre det som kreves for å få et godt resultat – Vipers

– Vi skal gjøre det som kreves for å få et godt resultat

Intervju med Silje Waade foran møtet med Byåsen.

.
Tirsdag 5. mars 2019

 

Vipers skal til Trondheim i morgen og møter formsterke Byåsen.  Kampen spilles i Kolstad Arena hvor Kolstad møter ØIF Arendal i herrenes eliteserie kl. 18.00 mens Byåsen-Vipers har kampstart kl. 20.00.

Vipers vant 28-20 over Byåsen i Aquarama 16. januar.  I den kampen ble de tidligere Byåsenspillerne Silje Waade (7 mål) og Marta Tomac (6 mål) mestscorende for hjemmelaget.

Atle Oliver Johansen tok over hovedtreneransvaret i Trondeheimsklubben i november og Byåsen fremstår nå som formlaget i eliteserien.  Laget er ubeseiret på de fire siste kampene etter uavgjort mot Molde og seier over Fredrikstad, Gjerpen og Skrim med store sifre.

Toppscorer i Byåsen så langt i sesongen er evigunge Ida Alstad (65 mål), playmaker Julie Bøe Jacobsen (62), linjespiller Maren Aardahl (53) og venstrekant Oda Uthus (46).

 

Vipers.no har pratet med Silje Waade som gleder seg til å komme hjem til Trondheim.

 

Silje Waade

 

Spilte godt i Champions League på søndag
«Det var veldig positiv kamp vi gjorde mot Thüringer.  Jeg synes vi kom veldig bra i gang, det er kanskje noe vi har slitt litt med i enkelte kamper tidligere.  Det var gøy at det virket som at alle var på fra start og vi var klar over hvilke arbeidsoppgaver vi hadde og det fløt bra.»

 

Tett forsvar
«Vi har møtt Thüringer en gang tidligere og har pratet om hvordan vi skulle gjøre en bedre figur mot de denne gang enn det vi gjorde sist.  Selv om det det ble et godt resultat til slutt i den kampen også så slapp vi til litt for mange skudd fra 6 meter.  Statistikken viser at Katrine redder nesten alt fra 9 meter, så hvorfor ikke la de få skudd fra 9 meter.»

«Så det var taktikken inn mot den kampen, å prøve å få flere skudd fra distanse.  Det synes jeg vi lykkes bra med.»

 

Photo: Franziska Johanna Braun (Thüringer)

 

Har selvtillitt
«Når vi nå har banket Thüringer med noen mål så er det ingen grunn til ikke å ha trua på det vi gjør.»

 

Treffer familien og gamle kjente
«Det er alltid hyggelig å se familien og venner som jeg har i Trondheim.  Nå som det er et så travelt kampprogram blir det blir godt å få en kveld med familien og en dag i morgen hvor jeg kan treffe gamle kjente, det tror jeg blir positivt.»

 

Byåsen er gode i kontraspillet
«Byåsen har veldig mange gode resultater etter jul.  Det er et lag som virkelig er i form, så de skal vi ta på alvor.  Jeg synes de har en bra målvakt og at de er veldig effektive i kontrings- og ankomstbiten.  De scorer mange mål på å løpe mye.  Vi skal nok ha fokus på å prøve å redusere de enkle målene de har fått i kontringsspillet, så håper jeg det skal bli litt vanskeligere for de å score på oss i etablert angrep.

 

Gode til å ha fokus kun på neste kamp
«Vi har vært flinke til å sette fokus på kun den neste kampen.  Så vi skal gjøre det som kreves for å få et godt resultat mot Byåsen.  Men alt vi gjør både i trening og i kamp prøver vi å gjøre så godt som mulig og det blir også forberedelse inn mot Györ-kampen på lørdag.»

 

Får ekstra energi
«Jeg får ikke spilt i den gamle hjemmebanen som jeg har spilt i åtte år, siden kampen spilles i Kolstad Arena.  Men det er fortsatt i Trondheim og mot mange som jeg har spilt sammen med tidligere, så det blir ekstra stas.»

 

 

Hovedbildet av Silje og Mathilde er fotografert av  Terje Refsnes