– Jeg er imponert over jentene! – Vipers

– Jeg er imponert over jentene!

Kristine Lunde-Borgersen foran møtet med Györ.

.
Fredag 8. mars 2019

 

I morgen spilles endelig kampen som alle håndballinteresserte på Sørlandet har ventet på i ukesvis.  Vipers skal opp mot den beste motstanderen man kan møte i europeisk topphåndball når Györ tar turen til Aquarama.  I Ungarn yppet Vipers seg tidvis i oppgjøret som Györ vant 33-29.  Linn Jørum Sulland  8, Malin Aune  5 og Sunniva Andersen  5 ble mestscorende for Vipers.  Tidligere Vipers-kaptein Kari Brattset sto bak 7 av målene til hjemmelaget den gang.

 

Det er foreløpig uklart om Vipers blir nummer 2 eller 3 i sin pulje.  Metz leder den andre pulja med 15 poeng, foran Rostov-Don på 13 poeng og med Buducnost på tredjeplass med 10 poeng.

 

 

Kristine Lunde-Borgersen

 

God innsats i CL
«Jeg synes vi har gjort en god innsats i Champions League denne sesongen – vi har fått mer tak på nivået som kreves.  Men det er det å holde alle kampene i 60 minutter, det er en utfordring for oss.  Vi er litt opp og ned i kamper, men jeg synes vi har gode resultater, so far so good!»

 

Flinke til å omstille seg
«Jeg er imponert over jentene som er flinke til å omstille seg og ta nivået raskt i Champions League.  Det har hendt at vi kommer fra en mindre god ligakamp men er likevel på og fighter bra og styrer CL-kamper, så det synes jeg er veldig bra.  Nå vet spillerne hva som kreves for å hevde seg i CL og de er klar på hva de må gjøre når disse kampene kommer.»

 

OK resultat sist
«Det var en rotete kamp mot Györ da vi møtte de borte.  Både vi og Györ gjorde både gode og dårlige prestasjoner underveis, det var en litt rar kamp.  Men det som var veldig positivt er at vi kjemper oss til et ok resultat etter å ha ligget mange mål bak, det var en god prestasjon.»

 

 

Foto: Terje Refsnes

 

Har hjemmebanefordel
«Jeg føler vi skal ha mulighet til å slå Györ.  Det går litt på hvem som har dagen, hvem har mest lyst.  For oss ville det være gull verdt å få de poengene, men Györ er på toppen av tabellen, det er en grunn til det.  Men vi har hjemmebane og alt er mulig.»

 

Alt er mulig
«Ja, vi kan nå final 4.  Vi må se hvilken motstander vi får i kvartfinalen for å kunne se hvor realistisk det er at vi skal klare det.  Vi ønsker oss så høyt som mulig på tabellen så vi får en antatt svakere motstander, men alt er mulig en sånn type turnering.»

 

Har lært mye
«Nå har vi kjent på disse kampene mange ganger og vet hva vi går til.  Det er ikke nytt for mange av spillerne som det var i begynnelsen av sesongen.  Vi er blitt mer vant til å reise å være borte, blitt mer kjent med de situasjonene også.  Vi har et relativt ungt lag i forhold til rutine i Champions League, så alle kamper vi kan få, jo større sjanse er det for at vi lærer mer.»

 

 

Hovedbildet er fotografert av Siofok.