Festspill i en omgang – Vipers

Festspill i en omgang

Györ ble for sterke de siste 30 minuttene i Aquarama.

.
Lørdag 9. mars 2019

 

Alle foto:  Sofie Forså

 

For en fest det ble i Aquarama lørdag 9. mars.  Og for en førsteomgang Vipers og Györ leverte.  Lagene gikk til pause med uavgjort resultat, 17-17.  I andre omgang hadde hjemmelaget ti bomskudd de 10 første minuttene og Györ takket for følge og gikk i ledelse med sju mål.  Det endte også med et sjumålstap, 26-33.  Sluttresultatet er ikke Vipers fornøyd med overhodet, men det var mye i denne kampen som ga læringsverdi. 

 

 

Denne kampen var altså betydningsløs siden det var avgjort før kampstart at Györ var vinner av pulja, Vipers ble nummer 2 og vil møte Buducnost over to kvartfinaler i april.  Vipers avslutter med hjemmekamp.

 

Men for en fantastisk ramme til en «treningskamp» å være.  Helt fullsatt Aquarama med 2000 sørlendinger og 200 tilreisende fra Ungarn.  Og den festhåndballen som ble vist i første omgang ga full valuta for inngangspengene.

 

Vipers var ett mål bak og oppe på uavgjort gjennom hele det første kvarteret før Silje Waade scorte Vipers niende mål for kvelden og ga laget ledelse 9-8.  Også resten av omgangen var jevn, men ved to anledninger ledet Györ med to mål, men Vipers kom tilbake og hadde 17-17 til pause.

 

Ole Gustav Gjekstad oppsummerte førsteomgangen på Viasat 4:

«Angrepsmessig kan vi være fornøyd men defensivt var vi for dårlige.  Både målvaktsspill og forsvarsspill må betydelig opp, så der har vi litt å gå på.  Det er klart Györ er vanskelige å spille i mot, men vi er ikke spesielt spreke i det vi gjør i vårt forsvarsspill.  Vi må skyve mer ut mot kant og få skudd bakfra enn å få skudd fra 6 meter.»

 

Fra 30 til 45 minutter av kampen ble det bare fire scoringer på hjemmelaget og Györ ledet på det tidspunktet 21-27.  Angrepsspillet ble mer stillestående og skuddene kom uten bearbeiding, det ga 19 skuddbom i løpet av omgangen. 

 

Vipers kom godt ut av det i lange perioder og brukte kampen godt til å skaffe seg nye erfaringer med å spille i Champions League.  Kvalifiserer Vipers seg til Final 4 kan fort Györ bli motstander på nytt og da vil opplevelsene fra disse kampene bli verdifulle.

 

 

Ole Gustav Gjekstad oppsummerte andreomgangen på Viasat 4:

«Vi rakner i andre omgang og er fryktelig svake i det offensive spillet i andre omgang.  Vi blir pysete.  Vi har svært få som er gode individuelt angrepsmessig, vi slipper inn mange mål også.  Vi kan ikke på noen måte være fornøyd med denne andre omgangen, der er Györ mye bedre enn oss.»

«At vi møter verdensstjerner er ingen god forklaring på hvorfor vi ikke klarer å skyte den ballen i mål og er bedre angrepsmessig – for Györ er ikke noe stort forsvarslag.  De har sluppet inn mange mål, så der bør vi være bedre, så jeg er skuffet over det og synes at vi bør ta mål om å levere bedre i det offensive gjennom en andre omgang.»

 

 

Champions League i Aquarama 9. mars 2019

VIPERS KRISTIANSAND – GYÖR   26-33  (17-17)

Silje Waade  6
Linn Jørum Sulland  6
Malin Aune  4
Henny Reistad  3
Jeanett Kristiansen  2
Emilie Hegh Arntzen  2
Mathilde Kristensen  1
Hanna Yttereng  1
Karoline Olsen  1
Tonje Refsnes
Eline Fagerheim
Pernille Wibe
Katrine Lunde
Marta Tomac
Sunniva Andersen

 

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – GYÖR

1 omg:  0-1  *  2-2  *  5-5  *  6-8  *  9-8  *  9-11  *  11-11  *  12-14  *  14-14  *  14-16  *  16-16  *  17-17

2 omg:  17-18  *  18-18  *  19-21  *  19-25  *  20-27  *  24-29  *  26-31  *  26-33

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Karoline Olsen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Hanna Yttereng