– Vi skal stå tøft bakover og vinne baller – Vipers

– Vi skal stå tøft bakover og vinne baller

Pernille Wibe er klar på hva som er hovedfokuset mot Gjerpen onsdag.

.
Tirsdag 12. mars 2019

 

 

Etter en super opplevelse med verdens beste håndballag på besøk i Aquarama i helga, er det tilbake i hverdagen og Vipers må omstille seg til den viktige seriekampen mot Gjerpen. 

Det advares alltid om at midtukekampene som spilles mellom Champions League/europacupkamper er de vanskeligste.  Og Vipers skal opp til en ny test når laget som ligger som nr 10 på tabellen kommer til Aquarama i morgen.  Kampstart mot Gjerpen er kl. 18.30.

 

Gjerpen har fått Katja Nyberg som trener siden Vipers møtte Skiensklubben sist.  De har også mistet Melanie Bak til fransk håndball.  Melanie var toppscorer i oppgjøret 12. september i Skienshallen hvor Vipers vant 34-22.  Hun hadde 9 scoringer.

 

For Vipers var Linn Jørum Sulland (6), Henny Reistad (5) og Emilie Hegh Arntzen (4) mestscorende.

 

Vipers leder serien etter 16 spilte kamper og har 15 seire og ett tap.  Målforskjellen er 520-339 som gir 33-21 som snittresultat pr kamp.

Gjerpen har hatt en oppsving i spillet de siste ukene og slo Skrim Kongsberg klart 32-19 og var nære poeng mot Fredrikstad hvor det ble ettmålstap 21-22.

 

 

 

Pernille Wibe

 

Rammen rundt kampen mot Györ
«Det var veldig morsomt, det er akkurat de kampene som er de mest morsomme for en håndballspiller.  Masse publikum og mye stemning rundt kampen, det var veldig moro.  Jeg har alltid likt disse kampene, jeg blir giret av det.  Nå er det litt annerledes for meg, jeg har en litt annen rolle nå.  Hadde jeg visst at mye kom til å hvile på meg så kan hende jeg hadde blitt litt nervøs.  Men det er jo heller at man gleder seg enn gruer seg til kamper av denne typen.»

 

 

Var gøy å få spilletid
«Jeg synes det var en rar kamp på lørdag, det var mange tekniske feil i starten, selv om det var likt til pause.  De kneppet litt opp i forsvar i andre omgang så vi slet med å komme til mål.  Det var ikke vår beste forsvarskamp heller, men Györ er jo også et bra lag.  Jeg har ikke spilt i Champions League hittil i år, så at jeg fikk komme ut på 10 siste minuttene synes jeg var veldig gøy.  Vi hadde trua på at vi kunne slå de, så sånt sett var det litt skuffende at vi faller litt av i andre omgang.  Men det er bare å ta med seg videre så får vi håpe at vi møter de igjen.»

 

 

Fokus i morgen
«I morgen skal vi nok en gang ha fokus på oss selv og våre arbeidsoppgaver og fortsette å utvikle oss – så vi er forberedt på det som kommer utover våren.  Så lenge man har fokus på seg selv så vil man spille bra, fremfor å fokusere mest på hva motstanderen kommer med.  Uansett hvilken kamp man spiller mener jeg at det er viktigst å tenke mest på seg selv og gjøre sitt beste hver gang.»

 

 

Stå tøft bakover
«Jeg håper vi kan få opp tøffheten i forsvar så vi kan løpe inn mange kontringer.  Sitter forsvaret i morgen så vil både kontringene og flyten fremover komme av seg selv.  Det gir mer energi enn å måtte hente ballen i nettet hele tiden.  Så vi skal stå tøft bakover og vinne baller.»

 

 

Aquarama
«Det er alltid et bra publikum og en god ramme rundt kampene – det er mye engasjement i byen her og en fin hall, så jeg opplever det som veldig positivt å ha Aquarama som hjemmehall.»

 

 

Småvondter
«Det kjennes bra å være håndballspiller igjen.  Nå kjennes kroppen veldig fin etter at jeg hadde noen småvondter for noen uker siden.  Men det har roet seg litt.  Overall har det gått greit, men man har gjerne alltid litt småvondter når man er håndballspiller.»

 

 

Foto:  Terje Refsnes