– Det blir bra med god matching inn mot kvartfinalen – Vipers

– Det blir bra med god matching inn mot kvartfinalen

Emilie Hegh Arntzen gleder seg til en tøff bortekamp mot Larvik i morgen.

.
Tirsdag 2. april 2019

 

Onsdag spiller Vipers mot Larvik i Bergslihallen i nest siste serierunde.  I seriekampen i oktober vant Vipers 33-19 og Malin Aune 8, Karoline Olsen 6, Tonje Refsnes 3 og Jeanett Kristiansen 3 var mestscorende i den kampen.

Toppscore for Larvik var Karoline Lund 6, Martine Wolff 3 og Emilie Christensen 3.

 

Larvik har hatt en turbulent sesong.  Geir Oustorp ble sagt opp i februar og Lene Rantala tok over hovedansvaret.  Så valgte klubben å fristille alle spillerne da klubbkassa var tom.  Larvik har på sitt årsmøte bestemt at klubben skal drives videre, men foreløpig er det uklart om det blir i eliteserien eller i 1. divisjon.  Det skal Håndballforbundet avgjøre.

Mange av spillerne har allerede funnet seg nye klubber.  Mari Finstad Bergum skal spille sammen med Eline Fagerheim i Flint neste sesong. Mari Molid, Mathilde Rivas Toft og Hege Løken skal spille for Molde, Karoline Lund går til Aker Topphåndball og Martine Wolff blir Solaspiller.  I tillegg er målvakt Yasminee Gluic på utlån til Byåsen ut sesongen.

 

Jeanett Kristiansen satte inn utlikningsmålet 25-25 i fjorårets kamp mot Larvik.

 

I fjorårets kamp 3. januar  i Bergslihallen ble det uavgjort 25-25 etter at Vipers ledet 19-13 etter tolv minutter av andre omgang.  Jeanett Kristiansen satte inn utlikningsmålet som sørget for  poengdeling i den kampen. 

Kampen i 2018 husker Emilie Hegh Arntzen godt:
– Jeg synes vi hadde en veldig god start på den kampen og jeg føler vi hadde kontroll.  Men så rotet vi bort ledelsen og jeg følte at vi tapte et poeng da vi spilte uavgjort selv om vi klarte å hente oss inn og faktisk kapre det ene poenget.  Men jeg håper det skal se annerledes ut i morgen! smiler hun.

 

 

I Vipers er alt fryd og gammen om dagen. Med unntak av Josefine Intelhus som er i opptrening etter korsbåndskaden er alle de øvrige 16 spillerne i stallen tilgjengelig for spill.  Laget spilte på seg masse selvtillitt gjennom å slå Storhamar 40-18 på søndag.  Og på søndag spiller Vipers kvartfinale i Champions League mot Buducnost. 

 

– Jeg synes vi gjorde en god kamp på søndag og jeg er er godt fornøyd med hvordan vi fremstod, forteller Emilie og legger til:  – Jeg er litt overrasket over at det ble en så stor seier.  Vi skulle være dynamiske i forsvar og hindre de å komme til skudd fra banen.  Samtidig skulle vi ikke glemme linjespilleren og jeg synes vi fikk til det ganske bra.

 

 

Denne sesongen har trener Ole Gustav Gjekstad vært nøye på å la alle på benken slippe til å få spilletid nærmest i hver kamp.  Dette gjør at belastningen med så mange kamper fordeles på flere og laget opplever av den grunn færre skader.  Emilie Hegh Arntzen er inneforstått med at det er viktig å bruke hele stallen gjennom en lang sesong

 

– Man vil jo alltid spille så mye som mulig, men så har vi veldig mange gode spillere på laget og vi er alle inneforstått med at det må rulleres når det gjelder spilletiden, sier hun.  – Vi tjener på det nå på slutten av sesongen at vi har rullert så mye som vi har gjort.  Jeg føler at vi skjerper oss på trening siden det er konkurranse om spilletid, så det er en bra ting.

 

 

På søndag spiller Vipers en historisk kvartfinale i Champions League mot Buducnost.  Ideelt sett skulle Vipers hatt hele denne uka til å forberede seg til den kampen, men Emilie påpeker at det å spille en håndballkamp mot en god motstander er den beste forberedelsen man kan gjøre inn mot en viktig kamp.

– Vi går for seier mot Larvik i morgen, understeker Emilie.  – Det blir en tøff håndballkamp og det er bra med god matching inn mot viktige kamper.  Hvis vi får rullert på laget som vi har gjort frem til nå, at alle får spilletid og får kjent litt på det så blir dette veldig bra.

 

 

Emilie Hegh Arntzen og 5 andre av Vipersspillerne deltok i Golden League i Frankrike forrige helg og spilte tre landskamper der.  I tillegg ble det seriekamp borte mot Skrim på onsdag og søndag mot Storhamar.  Så ny kamp igjen borte mot Larvik. 

– Selvfølgelig merker jeg at det har vært mye i det siste, innrømmer Emilie,  jeg hadde jugd om jeg hadde sagt at jeg ikke merker det.  – Men det går egentlig greit. Man kjenner jo at man begynner å bli litt sliten og at det er på slutten av sesongen.  Men da må man legge opp uka så man er best mulig og klar til de neste kampene, når jeg ikke har så fokus på det så tenker jeg heller ikke over at jeg er sliten.

 

 

Emilie har stor tro på at Vipers skal bite godt i fra seg i Bergslihallen i morgen, selv om denne kampen i utgangspunktet er betydningsløs.

– Da vi møtte Storhamar hadde de mye å spille for, vi hadde egentlig ikke noe å spille for.   Det samme vil vi oppleve i morgen hvor Larvik spiller om en medaljeplass.  Vi klarte oppgaven veldig bra mot Storhamar så jeg er ikke så veldig bekymret for at vi ikke er på i morgen.

 

 

Til tross for alle problemene Larvik har opplevd har spillerne levert en imponerende innsats på banen.  Larvik har fortsatt mulighet til å ta medalje, men to tap på de tre siste kampene har gjort at laget ligger på fjerdeplass to poeng bak Storhamar og Tertnes. 

 

– Alle har fått med seg at det har vært en del rot og mye greier i Larvik, men jeg har ikke satt meg så godt inn i saken, sier Emilie.  – Men det kan umulig være lett for spillerne å stå i det i en så viktig periode og når det går utover lønn og sånne ting er det aldri noe hyggelig.  Det står respekt av at de står i det og fortsatt spiller kampene og står på for klubben.  Men det er vanskelig å si så mye om det når man ikke er oppe i det selv, avslutter hun.

 

 

Foto:  Terje Refsnes