Lokalt talent har signert for Vipers – Vipers

Lokalt talent har signert for Vipers

Kristine H. Thomassen: – Jeg måtte bare si ja til det!

.
Søndag 21. april 2019

 

Vipers Kristiansand har gitt det lokale talentet  Kristine H. Thomassen (18) kontrakt for de neste tre sesongene.  Randesund er partnerklubb med Vipers og Kristine har hospitert på treninger en gang i uka hele denne sesongen.  Hun er venstre bakspiller og har kun spilt for Randesund i sin håndballkarriere.  I 2. divisjon har hun scort 117 ganger, som gir 6.2 mål i snitt pr kamp. 

 

Men selv om Kristine Thomassen har hatt ukentlige treninger med Vipers, innrømmer hun at hun ikke forventet å få tilbud om kontrakt allerede nå.

– Jeg så ikke helt den komme, jeg begynte å trene litt med de sånn smått i høst og tenkte at det holdt, jeg var veldig fornøyd med at jeg kunne stille på trening med de en gang i uka.  Så at jeg fikk det tilbudet  – det kan man jo i hvert fall ikke si nei til.  Det er alle håndballspillere på min alders største drøm, så det var stort.  Så jeg måtte bare si ja til det – jeg trengte ingen betenkningstid, sier hun.

 

 

Kristine er født i 2001 og har ett år igjen på videregående skole og Randesund og Vipers er enige om å gi henne en gradvis overgang til eliteserien.  Kristine forklarer:

– Jeg står som RIL-spiller også neste sesong og hovedarana for meg blir 2. divisjonsspill med Randesund. Da får jeg en mykere overgang til elitespill og slipper at det forventes at jeg over natta skal kunne prestere i eliteserien.  Det er veldig trygt og greit at jeg begynner rolig med treninger og så blir det mer og mer til jeg har tatt nivået.  Det er foreløpig litt uklart hvor mye jeg skal trene med Vipers siden de har mange treninger på dagtid i min skoletid.

– Vi skal sette oss ned og se på hvor mange treninger i uka det blir for meg neste sesong.  Jeg har tro på at dette blir bra, forteller hun.

 

Kristine har vært opptatt av at hun må tørre og ikke holde igjen på treningene hun har deltatt på.  Hun skryter også av hvor godt hun er blitt tatt i mot av spillerne.

– Det har vært veldig gøy å få lov til å trene med Vipers.  Jeg trener med de beste, men synes det har gått greit, men selvfølgelig, man merker forskjellen fra å spille i 2. divisjon og komme opp mot de som spiller i eliten.  Det er høyt nivå, men det er det som er det gøyeste.  Man må bare tørre å gå på og tørre og bomme litt og.  Det kan jo alle gjøre.  Jeg har opplevd miljøet i Vipers som veldig bra.  De første treningene var jeg litt usikker, men de tok meg godt i mot og jeg ser virkelig frem til å trene mer med de framover.

 

 

Det å bli tatt opp i stallen som ung hos Norges beste lag kan kanskje føre til en følelse av press, men Kristine er klar på at det føler hun overhodet ikke.

– Jeg har fått litt mer oppmerksomhet ved at det er veldig mange som har kommet bort og har gratulert meg med kontrakt, det synes jeg er veldig koselig.  Når jeg er på håndballbanen så tenker jeg bare på å fokusere på mine og lagets arbeidsoppgaver, så jeg føler ikke noe press – det er egentlig bare gøy det hele, understreker hun.

 

 

Hvorfor ble det akkurat henne som fikk tilbud om kontrakt?  Kristine tror at Ole Gustav Gjekstad har lagt merke til at hun har et stort ønske om å utvikle seg som spiller og er på treningene for å bli en bedre håndballspiller.

– Jeg har lenge hatt høye ambisjoner og når det dukker opp en mulighet som dette ser alt plutselig mye lysere ut.  Jeg har skuddet mitt og samtidig tror jeg at Ole Gustav har sett at jeg har en vilje til å jobbe og stå på når jeg er på trening.  Jeg har lyst til å utvikle meg og er på trening for å bli bedre.

 

 

Kristine Thomassen forteller at hun og de yngre spillerne i naboklubbene lenge har sett opp til Vipers og synes det er kult at en klubb i nærområdet gjør det så bra.

– Jeg synes det er sykt bra at de har klart å få de resultatene som de har gjort i det siste. Det er virkelig noe som gjør at man har lyst til å jobbe på, det motiverer oss yngre at Vipers er så gode.  Jeg tror også absolutt at de har noe i Final4 å gjøre, så jeg gleder meg til å se hvordan de klarer seg i Budapest, avslutter Kristine som neste sesong selv er Vipersspiller.

 

 

Foto:  Trond Sørøy