Vipers møter Oppsal i AQ tirsdag – Vipers

Vipers møter Oppsal i AQ tirsdag

Gjensyn med fjorårets Vipersspiller Pernille Wang Skaug.

.
Mandag 22. april 2019

 

I morgen dras sluttspillet i gang og Vipers Kristiansand møter Oppsal hjemme i Aquarma i den første kvartfinalen.  Sluttspillet spilles som best av tre kamper og hver kamp skal avgjøres.  Er det uavgjort etter ordinær tid blir det spilt ekstraomganger.

 

I seriekampen i AQ i januar vant Vipers 37-23 over Oppsal, mens det ble seier 29-21 i Oppsal Arena i februar.

 

Tidligere Vipersspiller Pernille Wang Skaug spilte for Oppsal i begge de kampene og blir også en viktig bidragsyter for Oppsal i morgendagens oppgjør.  Pernille har denne sesongen scort 70 mål i serien fra sin høyrebackposisjon, noe som gir et snitt på 4 mål pr kamp.  Hun er veteranen i dette relativt unge Oppsal-laget hvor flesteparten av spillerne er i alder 20-22 år.

 

Pernille Wang Skaug.   Foto: Annick Nielsen

Pernille Wang Skaug

Vipers kunne velge sin motstander i kvartfinalen og valgte da Oppsal som betydde kortest reisevei.  Pernille Wang Skaug sier at det var litt som forventet.

– Det er selvfølgelig ikke Vipers vi håpet på å møte i kvartfinalen, men det var litt forventet.  Vipers valgte Oppsal i sluttspillet i fjor også.  Man må bare ta det som det er og ballen er fortsatt rund.  Vi har ikke gitt opp forhånd ihvertfall, så det skal bli gøy å spille i Aquarama i morgen, sier hun og fortsetter:

– Vipers skal slå oss 9 av 10 ganger, men vi har en mulighet.  Tidspunktet for å møte Vipers er kanskje gunstig for oss i og med at de også har hatt en uke påskeferie og har kanskje fokus på Final4?  Vi er i hvert fall optimister, smiler hun.

 

 

Pernille Wang Skaug har fulgt godt med på prestasjonene til Vipers i år og hun sier at det har vært utrolig moro å se CL-kampene.

– Jeg er veldig imponert over det de har fått til.  Jeg hadde kanskje ikke trodd at Vipers skulle komme så langt som til Final4, men jeg hadde forventet at de kom til å komme litt lengre i Champions League enn det vi gjorde i fjor.  Det er utrolig bra og jeg er veldig imponert over at de skal spille Final4 i mai.

 

Pernille Wang Skaug som Vipersspiller mot Oppsal i fjorårssesongen.  Foto: Terje Refsnes.

 

Pernille hadde i utgangspunktet en to-årskontrakt i Vipers, men valgte å avslutte den etter en sesong i fjor vår.  Hun angrer ikke på det valget selv om hun veldig gjerne skulle fått vært med på de store begivenhetene som de tidligere lagvenninnene har opplevd denne sesongen.

– Ja, man tenker på det når det kommer til Final4 og andre store opplevelser.  Da skulle man ønske at man var med og fikk opplevd det.  Men helhetsmessig så er jeg fortsatt veldig fornøyd med valget jeg gjorde.  Jeg unner alle jentene det de opplever og jeg skulle absolutt gjerne vært med på de store begivenhetene.  Men jeg trives veldig godt i Oslo som jeg har det nå.  Med en hverdag blandet med håndball, jobb, studier og samboer.  Jeg har det veldig fint nå, så jeg angrer ikke at jeg gikk ut av kontrakten med Vipers.

 

 

Oppsal endte på åttendeplass etter åtte seire og fjorten tap i seriespillet.  De har vært veldig gode i flere av kampene mot topplagene, men det har ikke alltid  holdt helt inn.  Men mot Tertnes (seier 29-24) og mot Storhamar (seier 23-22) fikk laget hvilket potensial som er i gjengen når de får det til å klaffe i samfulle 60 minutter.

– Vi har nådd målsettingen vår som var sluttspill, forteller Pernille.  – Vi har overrasket i noen kamper og så har vi i noen kamper gjerne skulle sett at det vippet vår vei.  Vi håper å ta poeng i denne typer  kamper til neste år.  Det har vært veldig jevnt denne sesongen og vi kunne fått alt fra sjetteplass til nedrykk så neste sesong håper vi at vi også tar poeng i de kampene som har stått og bikket denne sesongen.  Vi er veldig fornøyd helhetsmessig.  Alle har skrevet under nye kontrakter, unntatt meg, så det ser lyst ut for neste år.

 

Foto: Annick Nielsen

 

Pernille spilte kun høyrekant i Vipers, men hun spilte tidligere både høyreback og høyrekant i Halden før hun gikk til Vipers.  I Oppsal har hun fått noe av den samme rollen som hadde da hun spilte i Østfoldklubben.

– Jeg føler jeg har fått bidratt en del i min nye rolle i Oppsal.  Det at jeg var forespeilet å spille høyreback i Oppsal var også en av grunnene til at jeg byttet klubb.  Når man går fra å spille ren høyrekant til å spille høyreback så tar det litt tid å omstille seg, så jeg har ikke forventet noe mer av meg selv enn det jeg har fått til, så jeg er fornøyd.  Man er mer involvert som høyre bakspiller så det er morsommere å spille håndball når man er mer med i spillet.  Jeg føler jeg bidrar mer i spillet nå, forteller Pernille.

 

 

– Nå gleder jeg meg til å komme tilbake til Sørlandet.  Det å treffe kjente og se byen igjen.  Og ikke minst det å spille i Aquarama igjen, det er alltid gøy, avslutter hun.

 

 

Hovedbildet er fotografert av Annick Nielsen