Vipers tok første stikk! – Vipers

Vipers tok første stikk!

Seier 34-22 over Oppsal i første kvartfinalekamp.

.
Tirsdag 23. april 2019

 

Vipers Kristiansand har los på semifinalebilletten i sluttspillet etter seier med 12 mål i første kvartfinalekamp mot Oppsal i Aquarama.  Etter en jevn førsteomgang avgjorde Vipers kampen i løpet av en ti-minuttersperiode hvor de gikk fra å lede med ett mål, 19-18 til å være foran med ti mål på 29-19.

Kvartfinale nr to spilles i Oppsal Arena fredag førstkommende kl. 18.30.

 

 

Vipers brukte litt tid på å komme i gang etter en uke uten fellestreninger, men fikk kneppet opp innsatsen i forsvar de siste ti minuttene og slapp kun inn to mål på slutten av omgangen.  Etter en jevnspilt omgang fikk Vipers tilrevet seg et lite overtak inn mot pause og ledet med to mål, 15-13.

Oppsal var i ledelsen 5-6 etter en kontring av tidligere Vipersspiller Hanne Andve, da var det spilt 11 minutter i Aquarama.  Mye av omgangen stod det uavgjort eller ettmålsledelse til Vipers.  Enkeltkvinnes-prestasjoner av Jeanett Kristiansen (4 mål) og Henny Reistad (3 mål) gjorde godt for hjemmelaget i en omgang med labert tempo i angrepsspillet.

Tonje Refsnes var god for hjemmelaget og ble kåret til BB.

 

Oppsal fortsatte å skape trøbbel for Vipers i andre omgang og Janne Eklo og Eira Aune var giftige i avslutningene.  Stillingen var 17-17 etter åtte minutter.  Tonje Refsnes var god for hjemmelaget da Oppsal valgte å kjøre en frimerke-variant.  Tonje takket og bukket for de store rommene som ble og smatt igjennom gang på gang og enten scorte hun selv eller skaffet sjumeter.  Hun ble også belønnet med tittelen banens beste spiller i denne kampen.  Seieren ble så stor som 12 mål, men kampen var adskillig jevnere i lange perioder enn sluttresultatet tilsier.

Nå må Vipers vinne også fredagens kamp i Oslo for å sikre spill i semifinalen.

 

 

Sunniva Andersen

«Inngangen til denne kampen var lik som alle andre kamper.  Vi var veldig motivert for å gi alt vi hadde siden det i år ligger Champions League billett til vinneren av sluttspillet. Vi slet ganske mye i første omgang, og fant ikke helt rytmen, hverken i angrep eller forsvar. Vi tok ikke de duellene vi hadde snakket om på forhånd og klarte ikke å riste de av oss. Utover i andre omgang løsner det litt og vi fikk en 10 måls ledelse.»

«I pausen snakket vi om å ikke rygge i forsvar og heller takle og gi de dårlig tid. Vi skulle også ta duellene i angrep og ikke trekke oss så fort noen kom mot oss.  Det var godt å få gjort unna første kvartfinalekampen, og det er også første kamp etter en lenger håndballpause. Det var litt rusk i maskineriet kan man si, men det er alltid godt å vinne.»

 


Kvartfinale i sluttspillet – første kamp

VIPERS KRISTIANSAND – OPPSAL  34-22     (15-13)

Jeanett Kristiansen  6
Tonje Refsnes  5  (BB)
Henny Reistad  5
Emilie Hegh Arntzen  4
Linn Jørum Sulland  3
Mathilde Kristensen  3
Marta Tomac  2
Karoline Olsen  2
Malin Aune  2
Carolina Morais  1
Sunniva Andersen  1
Vilde Jonassen
Silje Waade
Eline Fagerheim
Katrine Lunde

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – OPPSAL

1 omg:  1-0  *  2-2  *  5-3  *  5-6  *  8-8  *  10-10  *  12-12  *  15-13

2 omg:  16-13  *  16-16   *  17-17  *  19-18  *  22-19  *  29-19  *  34-22

 

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Jeanett Kristiansen
Midtback:  Marta Tomac
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

 

Hovedbildet og bildet av Karoline Olsen er fotografert av Terje Refsnes.

Øvrige bilder:  Sofie Forså