Kvartfinale nr 2 mot Oppsal i morgen – Vipers

Kvartfinale nr 2 mot Oppsal i morgen

Tonje Refsnes: - Vi ønsker å avgjøre det etter to kamper.

.
Torsdag 25. april 2019

 

På tirsdag vant Vipers 34-22 over Oppsal i den første kvartfinalekampen i sluttspillet.  Allerede i morgen fredag spilles kvartfinale nr 2 i Oppsal Arena i Oslo.  Vipers må vinne kampen for å få semifinalebilletten.  Ender kampen uavgjort, som den gjorde i fjor (30-30), vil det bli spilt ekstraomganger for å kåre en vinner.  Er det fortsatt uavgjort blir det straffekastkonkurranse. 

Hvis Oppsal vinner i morgen blir det spilt en tredje kamp søndag 28. april i Aquarama.

 

 

På tirsdag spilte Tonje Refsnes en god kamp og fikk kåringen som banens beste spiller hos hjemmelaget.  Hun forteller at det var fint å spille kamp igjen etter en uke fri.

– Første omgangen var ikke så veldig bra, oppsummerer Tonje, vi slipper inn for mange mål.  Vi blir enige i pausen om å stramme igjen bakover og bli tøffere i duellspillet. Det ble bedre utover i andre omgangen, så da blir det og lettere for våre målvakter også. Alt i alt er vi fornøyde med at det ble seier, det er alltid det viktigste.

– Nå er vi motiverte for å fullføre sesongen ordentlig. Vi ønsker å vinne alle kamper vi spiller!

 

Vipers hadde en litt uvanlig inngang for kampen tirsdag i og med at spillerne faktisk hadde noen dager fri.

– Jeg tror det var godt for alle, både for hode og sinn, forteller Tonje. Vi har hatt det hektisk i flere måneder og da er det godt å få en pause når vi først hadde mulighet.

 

 

Rett før påske greide Vipers det som mange har regnet for å være «uoppnåelig» med først å kvalifisere seg til kvartfinale i Champions League og deretter vinne disse og bli kvalifisert for Final4 allerede i den andre sesongen laget spiller CL.  Hvordan påvirker dette inngangen til sluttspillkampene når spillerne har en så stor begivenhet å se frem til?

– Jeg tenker at alle på laget ønsker å vinne alle håndballkampene vi spiller. Større motivasjon finner man ikke. Vi vet også hvor viktig sluttspillet er for å kvalifisere oss til neste sesongs Champions league spill. Så vi skal gjøre alt vi kan for å vinne sluttspillet, forteller Tonje.

 

Når kampen blåses i gang i morgen er det kun tre døgn siden lagene møtte hverandre sist.  Tonje synes det er helt greit å spille mot Oppsal så raskt.

– Vi ønsker å starte kampen bedre enn vi gjorde på tirsdag, og nå er vi forberedt på de ulike forsvarsformasjonene de kommer med.   I og med at at innebyrdes målforskjell ikke teller i sluttspillet så blir hver kamp ekstra spennende. Da må man virkelig være på hele tiden. Det står mer på spill i hver kamp, men vi ønsker å avgjøre det i løpet av to kamper og ikke tre, avslutter Tonje Refsnes.

 

 

Alle foto:   Terje Refsnes