Debutanten var banens beste spiller – Vipers

Debutanten var banens beste spiller

Kristine Thomassen: - Dette var kjempestas!

.
Onsdag 1. mai 2019

 

Vipers vant som forventet stort i første semifinale mot et ungt Larvikmannskap.  30-målsseier ble det i en kamp hvor Larvik dro ned tempoet og brukte god tid i hvert eneste angrep.  Vipers på sin side var hissige på å sette fart og hadde 25 mål etter scoringer i kontringer eller i ankomstfasen.

Randesundspiller Kristine Thomassen (18) fikk sin debut for Vipers og knallet inn 5 baller.  Hun ble også kåret til BB.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Gjennomgangsmelodien i første omgang var lange Larvik-angrep som gikk helt til dommeren løftet armen som tegn på at det nærmet seg passivt spill, så kom et skudd i forsvarsblokka som gikk til hjørnekast før det kom en ny avslutning som Eline Fagerheim reddet.  Deretter kjørte Vipers etter og scorte i kontra/ankomst.  Vipers ledet 20-3 til pause og hadde 15 scoringer i kontra/ankomst.

 

Alle visste på forhånd at Larvik kom med et ungt mannskap hvor flesteparten har spilt i Lerøyserien denne sesongen. Og at et avansement til finalen i sluttspillet var nokså sikret.  Men jobben skal gjøres og Vipers står opp og gjør jobben sin i alle faser av spillet hvert eneste minutt. Ingen sluntrer unna – alle er på.  Denne egenskapen som spillerne har vist denne sesongen er imponerende.  Laget jobber fokusert og satser helhjertet hele tiden og blir belønnet med flott spill og gode resultater.

Foto: Sofie Forså

 

I andre omgang datt dog intensiteten noe hos hjemmelaget og Larvik kunne reise hjem med et tross alt hederlig resultat.  Den store beholdningen i omgangen var debuten til Kristine Thomassen som denne sesongen har spilt 2. divisjonshåndball hos partnerklubb Randesund.  I løpet av hennes 90 første sekunder på banen i Vipersdrakt hadde hun allerede puttet ballen i mål tre ganger.  Her har Vipers en uredd og kommende storspiller.

 

Foto: Terje Refsnes

Kristine Thomassen

«Jeg opplevde alt i dag som veldig greit, jeg hadde gledet meg veldig til å se hvordan man gjør det i eliteserien i forberedelsene inn mot kamp.  Det var gøy å være med på det.»

«Jeg var veldig bestemt på at når jeg først kom ut på banen skulle jeg gi jernet siden jeg ikke visste hvor lang spilletid jeg ville få.  Så de minuttene jeg fikk skulle jeg gi alt og spille som jeg ville ha gjort ellers. Det gikk veldig fint, så jeg er veldig fornøyd med kampen i dag.»

 

Foto: Terje Refsnes

«Jeg hadde ikke forventet å få være med å spille for Vipers allerede denne sesongen.  Så det var veldig gøy at debuten kom så tidlig og dette var også en perfekt kamp å debutere i.  Man får virkelig lyst til å jobbe videre og stå på etter en sånn opplevelse.  Det var kjempestas å spille i Aquarama foran så mange publikummere.»

«Jeg hadde en veldig spent følelse i kroppen da jeg stod opp i dag tidlig, men da jeg kom i hallen så ble jeg rolig.  Og da jeg kom innpå så hadde jeg lave skuldre og var innstilt på å gjøre mitt beste.  Når jeg traff på det første skuddet fikk jeg selvtillitt og hadde kontroll på nervene.  Jeg skal være med og spille også på fredag – det gleder jeg meg til!»

 


Foto: Sofie Forså

Hanna Yttereng

Hanna Yttereng har ikke spilt de siste kampene pga en rift i et leddbånd i hånda som hun fikk i kvartfinalen i Champions League.  Hun håper å være tilbake i trening i neste uke så hun kan spille Final4 neste helg.  Hanna så semifinalen fra tribunen og opplevde kampen slik:

«Aller først må jeg si at det er trist at en semifinale i sluttspillet skal være sånn.   Vi hadde full kontroll i forsvar og hadde god uttelling på skuddene i angrep.  Det ble en grei gjennomkjøring.  Larvik drar tempoet veldig ned så vi står mye i forsvar.»

«Det skal spilles to kamper og sånn er det bare, så vi må se på den fredagskampen som trening.  Det blir sannsynligvis en ny tålmodighetsprøve og vi må jobbe hardt for å være på hele kampen i forsvarsarbeidet.  Vi kan også prøve å få løpt mer og få en god løpsøkt ut av det.  De holder lenge på ballen og det blir lenge å vente og da får vi ikke kjørt det kontringsspillet som vi ønsker.  Kampen skal spilles så vi går for å gjennomføre den på best mulig måte.»

 

Foto: Sofie Forså

 

Semifinale 1 i sluttspillet 1. mai 2019

VIPERS KRISTIANSAND – LARVIK   39-9   (20-3)

Karoline Olsen  6
Kristine Thomassen  5
Tonje Refsnes  4
Malin Aune  4
Vilde Jonassen  4
Jeanett Kristiansen  4
Mathilde Kristensen  3
Silje Waade  3
Linn Jørum Sulland  2
Henny Reistad  2
Carolina Morais  1
Sunniva Andersen  1
Emilie Hegh Arntzen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde
Marta Tomac

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – LARVIK

1 omg:  0-1  *  7-1  *  7-2  *  9-3  *  20-3

2 omg:  20-4  *  23-5  *  24-6  *  29-7  *  37-7  *  39-9

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Eline Fagerheim
Venstrekant:  Vilde Jonassen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Tonje Refsnes
Høyreback:  Silje Waade
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

 

Foto:  Terje Refsnes