Vipers i Final 4 til helga – Vipers

Vipers i Final 4 til helga

Terje Marcussen: - Jentene strutter av selvtillit!

.
Mandag 6. mai 2019.

 

Vipers Kristiansand er få dager unna en historisk Champions League Final 4 i Budapest.  Torsdag reiser supportere, sponsorer, spillere og støtteapparat til Budapest og lørdag spiller Vipers semifinale mot Györ kl. 15.15.  Søndag blir det enten spill i finalen eller bronsefinalen. 

 

Da Terje Marcussen ble ansatt som daglig leder i Vipers tilbake i 2013 var nok Final 4 det siste man gikk og tenkte på som en mulighet.  Da endte laget på 8. plass og unngikk akkurat å spille kvalifisering for å unngå nedrykk.

Med Marcussen bak roret har klubben opplevd fremganger både på og utenfor banen hver sesong.  Økonomisk har klubben opplevd fem år med plussresultater i regnskapet.  Og på banen har spillerne opplevd stor sportslig suksess.

I fjor gikk ikke Vipers videre i CL men spilte seg frem til finale i EHF-Cupen.  I sin andre sesong i Champions League gikk Vipers videre fra innledende til mellomspillet, hvor laget ble nr 2 i sin pulje.  I kvartfinalen ble som kjent Buducnost smadret 49-37 sammenlagt og Vipers skal spille Final 4 for første gang denne helga.

 

Foto: Terje Refsnes

 

– Dette er egentlig en helt vanvittig prestasjon etter bare 2 år i Champions League, sier daglig leder Terje Marcussen opprømt.  – Det å være blant de 4 beste lagene i Europa med et lag fra lille Kristiansand er en sykt bra prestasjon.   Men vi har også vært solide her hjemme og har kun et tap i serie og cup denne sesongen.

 

– Vi har et bedre lag denne sesongen enn i tidligere år, sier Marcussen, og legger til:  – I tillegg har vi fått inn en trener som har vært i Final Four tidligere, det har vært avgjørende.   Gunnar Pettersen og Kenneth Gabrielsen har vært fantastisk bidragsytere med forskjellige meget gode egenskaper, men ingen av de har Final Four-erfaring.  Den tryggheten til Ole Gustav Gjekstad har smittet over på jentene og de strutter av selvtillit.

 

– Det kommer til å bli tøffe kamper til helga og  alle spillerne må prestere på sitt høyeste nivå og ikke minst må Katrine Lunde gjøre det.   Jeg antar at ingen som driver med idrett liker å tape og det gjør heller ikke vi.  Jeg  selv er en ekstremt dårlig taper, men det er jo definitivt ikke jeg som skal spille eller lede laget og da er jeg prisgitt jentene og trenerne.  Jeg håper på seier, men er realistisk og vet vi spiller mot verdens beste klubblag, avslutter Terje Marcussen.