Budapest neste! – Vipers

Budapest neste!

Silje Waade: - Vi skal kose oss i rollen som underdogs.

.
Torsdag 9. mai

 

I dag reiser Vipers til Budapest og eventyret Final 4 er rett rundt hjørnet!

Vipers.no tok en prat med Silje Waade før avreise og hun forteller hva hun mener er årsaken til at laget nå står som et av Europas fire beste lag i sluttrunden i Champions League.

 

 

Innledende:
Vipers – Bietigheim  27–27
FTC-Rail Cargo – Vipers 27–26
Vipers – CSM Bucuresti  27–29 

 

Silje forteller:  «I den første kampen mot Bietigheim så følte vi at vi ikke gjorde noen god kamp og så endte vi opp med å spille uavgjort.  Vi fikk ikke ut potensialet vårt i den kampen.  Så gikk vi på et skuffende tap mot FTC borte hvor vi igjen spiller en veldig varierende kamp.  Jeg synes at forsvarsspillet vårt i den kampen var dårlig.  Vi anså Bucuresti som det sterkeste laget i pulja, men vi var nesten avhengig av snart å begynne å ta poeng siden vi hadde bare et poeng etter de to første kampene.  Vi spilte oss litt opp fra kampen mot FTC men endte med et nytt tap.

 

 

CSM Bucuresti – Vipers 26–31
Bietigheim – Vipers  26–34
Vipers – FTC Rail Cargo 35–27  

 

«Etter to tap og en uavgjort på de tre første kampene tenkte vi at veien videre kunne bli vanskelig.  Vi visste at vi måtte vinne ihvertfall to av de tre siste kampene for å ha en sjanse til å ta oss videre.  To av de tre kampene som gjenstod var bortekamper.»

«Og så hentet vi hjem tre seire!  Vi som lag spilte oss bedre utover i sesongen og vi var bedre samspilt foran de tre siste kampene.  Vi visste også bedre hvilket nivå vi ville møte.  Det var mange av oss som aldri hadde spilt Champions League tidligere og i hvert fall var jeg litt usikker på hvilket nivå vi ville møte.  Tempoet var høyere og taklingene tøffere.  Vi tok med oss mye god erfaring fra de tre første kampene, det var nok en av årsakene til at vi greide å snu det.  Jeg tror også at samspillet og utviklinga i spillergruppa utover høsten var veldig positiv.  Dette gjorde at vi klarte å snu det.»

 

 

Mellomrunden:
Krim Mercator – Vipers 24–25
Vipers – Thüringer 31–24
Györ – Vipers 33–29 

Vipers – Krim Mercator 29–21
Thüringer – Vipers 21–29
Vipers – Györ 26-33 

 

Silje forteller:  «Jeg opplevde Krim og Thüringer, som vi møtte mellomrunden, som svakere enn lagene vi møtte i de innledende kampene og det synes jeg også vi fikk vist.  Vi trøblet litt mot Krim borte i den første kampen men i de andre kampene vant vi relativt komfortabelt.  Der var vi flinke til å ha trua på det spillet vi visste vi hadde inne og det at vi hadde slått FTC og Bucuresti i innledende var også med i bakhodet som en trygghet inn mot kampene i mellomrunden.»

 

 

Kvartfinaler:
Buducnost – Vipers 19-24
Vipers – Buducnost 25-18 

 

«Vi visste at vi ville møte et fysisk tøft lag i kvartfinalen.  De spiller tøft både i sitt forsvar og i angrepsspillet og selv om vi aldri hadde møtt Buducnost tidligere så var jeg likevel ganske trygg på at vi skulle ha gode muligheter til å slå de.  Jeg anså Vipers som et sterkere lag, et lag med bedre bredde og som har en bedre lagmoral.  Vi visste at om vi klarte å gjøre jobben på bortebane så skulle det bli tøft for de å ta oss hjemme i Aquarama.  Og vi klarte å vise at Buducnost ikke var noe hinder.»

 

 

Final 4

«Jeg tenker at når vi nå har nådd en semifinale i Champions League kan vi ikke være fornøyd med å ha kommet dit når det bare er en kamp unna å spille finale.  Selvfølgelig forstår jeg at vi i andres øyne kommer som underdogs i kampen mot Györ, men jeg mener at vi skal gå inn i Final 4 som vi gjør i alle kamper og gå for å vinne.  Jeg tror også at vi som lag trives i rollen som underdogs og jeg håper at vi klarer å spille vårt spill, slippe ned skuldrene og virkelig vise god håndball.  Så får vi se hva det holder til.  Jeg håper vi får vist hvor gode vi egentlig er, for vi er gode når vi der gode!»

«Det er nesten ingen av oss som har spilt en Final 4-semifinale fra før, så jeg vil tro at det kommer til å krible litt.  Men jeg tror også at det vil gjøre oss sulten og skjerpet inn mot kampen.  Men vi kommer til å være spent og så håper jeg vi har nervene under kontroll.  Jeg håper at vi går inn i kampen mot Györ med senkede skuldre og at vi tenker at vi har ingenting å tape.  Og vi skal kose oss i rollen som underdogs på lørdag.»

  

  

Vipers målscorere i Champions League sammenlagt denne sesongen:

Linn Jørum Sulland  76
Henny Reistad  63
Emilie Hegh Arntzen  43
Malin Aune  41
Jeanett Kristiansen  41
Silje Waade  34
Hanna Yttereng  30
Marta Tomac  22
Mathilde Kristensen  19
Sunniva Andersen  14
Karoline Olsen  9
Vilde Jonassen  6


Toppscorerlista i Champions League.

Linn Jørum Sulland og Nycke Groot ligger best ann til å ta den gjeve toppscorertittelen.

 

Noemi Hafra, FTC-Rail Cargo Hungaria  80
Jovanka Radicevic, CSM Bucuresti  80
Ana Gros, Brest Bretagne Handball  76
Linn Jørum Sulland, Vipers Kristiansand  76
Andrea Lekic, CSM Bucuresti  73
Cornelia Nycke Groot, Györi Audi ETO  71
Henny Reistad, Vipers Kristiansand  63
Xenia Smis, Metz Handball  62
Stine Bredal Oftedal, Györi Audi ETO  60

 

 

Foto: Terje Refsnes