I morgen skjer det! – Vipers

I morgen skjer det!

Katrine Lunde: - Jeg har en god følelse.

.
Fredag 10. mai 2019.

 

I morgen er Final 4 i gang.  Vipers møter Györ lørdag 11. mai kl. 15.15.  Kampen vises på Viasat 4.  Oppgjøret mellom Metz og Rostov Don vises også på samme kanal kl. 18.00.

På søndag spiller Vipers enten bronsefinale kl. 15.15 eller finale kl. 18.00.  Begge kampene vises på Viasat 4.

 

Bilde fra fredagens trening.

 

Spillerne, supportere, sponsorer og støtteapparat ankom Budapest i går i charterfly.  Formiddagstimene har gått med til en treningsøkt i hall for spillerne og i kveld er det åpningsshow i kamparenaen Papp Laszlo Arena of Budapest.

 

Katrine Lunde er tatt ut på CL All Star Team som turneringens beste målvakt!
Hun sier dette dagen før dagen:

 

Katrine Lunde

 

Katrine sier:  «Nå begynner kriblingen å komme og det er deilig, da føler man at ting begynner å skje.  Jeg gleder meg nå, dette blir gøy!  Vi er egentlig ganske rolige og fokuserte, vi har en stor oppgave foran oss.  Vi har hatt godt humør i det siste også, det har ikke vært så mye krangling på trening.»

 

Laget har vokst
«Det er alltid tøft å komme inn et sted med mange tilskuere hvor det er få som heier på deg.  Der får vi et press.  Og det er ikke alle i laget som har spilt Final 4 tidligere men vi har spillere som har fått gode erfaringer gjennom spill på landslaget, så det er bra.  Vi vokste også en del på det vi opplevde i Champions League i fjor og har fått enda mer erfaring gjennom årets CL.»

 

Media Call

 

Hadde ikke drømt om det
«Da jeg kom tilbake til Kristiansand hadde jeg ikke tenkt at vi skulle nå så langt som til Final 4, det hadde jeg ikke.  Det har gått veldig fort det synes jeg, kun to år i Champions League og så skal vi spille Final 4.  Det kunne man egentlig ikke drømme om.»

Media Call Henny

 

Ikke mange som har opplevd det
«Hvor stort det er at vi skal spille Final 4 er litt vanskelig å vurdere når man er midt oppe i det.  Det blir enklere å svare på i etterkant.  Vi er så fokusert og når vi er ferdig med en kamp går vi bare videre.  Men vi vet jo at Final 4 er stort, det er ikke mange som får anledning til å være med på det.  Det er tøft å komme dit. Det er få norske lag som har opplevd det.  Larvik har vært der og så er vi der nå.  Så håper vi at Vipers kan opplevde det også flere ganger.»

 

Media Call Marta

 

Mye fart i laget!
«Jeg synes vi har mye fart i laget, både fremover og bakover.  Og så er vi gode i forsvar – der er vi sterke og gjør det bra fysisk.  Det er en fordel.  Så kjenner vi hverandre godt. Det var et solid fundament som var skapt da jeg kom inn, den jobben gjorde Kenneth veldig bra.  Og så har vi fått inn litt mer erfaring med Ole Gustav som trener.  De store lagene i Europa har dobbeltdekning på alle spillerposisjoner, men det synes jeg også at vi har.  Det har vært vår styrke, vi kan kjøre tempo og bytte på spillerne.»

 

Media Call Malin

 

Har gode muligheter
«Det er bare veldig gode lag som er i Final 4, men vi har gode muligheter,.  Vi har sett på de kampene vi spilte mot Györ og vi spilte bra men så hadde vi også perioder der hvor vi ikke spilte så bra.  Hvis vi kan holde oss på et bra nivå og gjøre noen taktiske grep underveis så tror jeg at vi kan spille jevnt med Györ.»

Media Call Linn

 

Spent
«Folk gleder seg vanvittig mye, helt klart!  Når vi kommer i hallen blir vi kanskje mer spent enn det vi gleder oss, men den følelsen er god å ha når man entrer banen – at man er spent.»

 

Media Call Emilie

 

Foto:  Morten Løvø

Hovedbildet:  Pics by EHF Photographers_ Marcel Lämmerhirt, Uros Hocevar, Aniko Kovacs