Oppgaven ble for stor – Vipers

Oppgaven ble for stor

9-målstap i CL-semifinalen mot Györ.

.
Lørdag 11. mai 2019

Photo:  © EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

 

Vipers kom aldri inn i kampen i første omgangen i semifinalen i Final 4 mot Györ og lå ti mål bak til pause.  Kampen endte med nimålstap 22-31 og det betyr at Vipers spiller bronsefinale kl. 15.15 i morgen søndag.

 

 

Kampen startet i et friskt tempo og Vipers virket å være på hugget.  Emilie Hegh Arntzen satte inn 1-0 ledelse til Vipers men anført av Kari Brattset tok Györ raskt kommandoen.  Etter 12 minutter ledet de 8-2 etter at tekniske feil og bomskudd preget angrepsspillet til Vipers.   Györ økte ledelsen til ti mål til pause og var foran 18-8.

 

 

Andre omgang startet også svakt for Vipers med fire bomskudd i de første angrepene.  Men så kom en periode som var et lyspunkt i kampen for Vipers.  Med backrekka Emilie Hegh Arntzen, Marta Tomac og Silje Waade på banen gikk laget fra å ligge under 10-22 til 16-23 og man følte et øyeblikk at her kan det bli kamp likevel.  Györ kom raskt til hektene og var igjen foran med ti mål på 18-28.

Vipers fikk tre raske reduseringer i sluttminuttene som gjorde at det ble seier med ett mål i andre omgang.  Györ vant kampen 31-22 og spiller finale i morgen kl. 18.00.

 

 

Pernille Wibe så kampen fra tribunen og oppsummerer opplevelsen slik:

Pernille Wibe

«Det var fullt av tilskuere etter hvert og de fleste heiet på Györ.  Og da de dro i gang ble det ganske god stemning i hallen.  Så var det et lite hjørne som var rosa og vi gjorde så godt vi kunne men vi ble nok overdøvet av ungarere.  En kjempegod atmosfære og så hadde de Anastacia som sang noen gamle slagere – det var veldig bra stemning i hallen.»

«Mange av jentene har ikke spilt foran så mange publikummere før og det er det vanskelig å forberede seg på.  Men vi har flere i laget som både har spilt Final 4 og som har vørt i mesterskap tidligere så de har prøvd å forberede de andre på hvordan det oppleves å spille i sånt trøkk.  Vi har snakket mye om det og prøvd å ufarliggjøre det og se det som en morsom opplevelse.»

«Det fungerte ikke for oss i starten av kampen, hverken forover eller bakover.  Det vi hadde snakket om på forhånd som vi ønsket å gjøre fikk vi ikke helt til.  Det virket som det tok litt tid før vi våknet.  Det var veldig synd siden vi vant andre omgangen med ett mål.  Så det er første omgangen som ødelegger hele kampen for oss.  Jeg skulle ønsket at vi vant noen flere dueller, både framover og bakover.  Og vært litt mer på hugget og løpt litt mer.»

«Det kan godt være at det var litt nerver inne i bildet.  Det var synd vi fikk den starten.  Det viktigste etter denne kampen var å få i seg noe næring og jogge ned og gjøre de rutinene kjapt og det har vi vært gode på  i dag.  Jeg er trygg på at vi skal gjøre det vi kan for å være fit for fight for bronsefinale i morgen.»

 

Ole Gustav Gjekstad sa dette til Viasat 4 etter kampen:

«Vi er ikke på når kampen starter og det å komme tilbake når vi ligger ti mål under, det er vanskelig.  Vi gjør så mange feil, vi spiller som et juniorlag mot et godt Györ-lag i første omgang.  Andre omgangen blir å gjennomføre for begge lag.  De kjører ned tempoet og vi kommer litt nærmere.  Det er i første omgangen kampen står.»

«Det kan se ut som vi var preget av stundens alvor.  Det var svært få enkeltspillere som var gode, spesielt i første omgang.  Vi ser litt redde ut.   Men så må jeg også si at Györ er et veldig godt håndballag som det er vanskelig å spille i mot.  Vi får juling rett og slett og vi er skuffet nå.  Jeg hadde håpet at vi skulle gi de kamp fra start og vært nærmere.»

 

Final 4 Budapest – semifinale 11. mai 2019

VIPERS KRISTIANSAND – GYÖR   22-31   (8-18)

Emilie Hegh Arntzen  5
Linn Jørum Sulland  3
Silje Waade  3
Malin Aune  2
Marta Tomac  2
Hanna Yttereng  2
Mathilde Kristensen  1
Tonje Refsnes  1
Carolina Morais
Vilde Jonassen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde
Jeanett Kristiansen
Sunniva Andersen
Karoline Olsen

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS-GYÖR

1 omg:  1-0  *  1-4  *  2-4  *  2-8  *  5-10  *  5-16  *  8-18

2 omg:  8-19  *  10-22  *  14-23  *  16-24  *  18-26  *  20-30  *  22-31

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Sunniva Andersen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen