Glitrende innsats i Budapest! – Vipers

Glitrende innsats i Budapest!

Vipers vs Metz 31-30.

Søndag 12. mai 2019

Photo:  © EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

 

Vipers Kristiansand vant bronsefinalen i CL Final 4 etter seier 31-30 over Metz.  Etter 25 minutter i andre omgang hadde Metz styringen på oppgjøret og var i ledelse 27-29.  Så slo vinneregenskapene til Sørlandslaget til for fullt og Eline Fagerheim stengte igjen buret og Vipers scorte i de fire påfølgende angrepene.  Linn Jørum Sulland satte inn matchballen på sjumeter da Vipers ledet 30-29 med tretti sekunder igjen å spille.

Foto: Terje Refsnes

 

For et døgn siden gikk Vipersjentene slukøret av banen etter at de hadde spilt en uvanlig dårlig håndballkamp til de å være.  Forsvarsinnsatsen var fraværende og i angrep fungerte ikke det kollektive.

Men i bronsefinalen var jentene til å kjenne igjen og Vipers startet kampen med å fyke direkte i 4-1 ledelse.  Etter 14 minutter satte Metz inn ledelse 6-8 og alle Viperssupportene fikk hjertet i halsen da Katrine Lunde ble skadet i sammenstøtet med den innhoppende franske jenta.  Katrine måtte bæres av banen med det som sannsynligvis er en alvorlig kneskade.

 

 

Eline Fagerheim spilte lite i begynnelsen av sesongen men har spilt mer og mer etter jul og har stått alle kampene i sluttspillet mot Oppsal og Larvik.  Den erfaringen hun har opparbeidet gjennom disse kampene ble gull verdt i dag og det første hun gjorde i kampen var å redde et 7meterkast.  Eline hadde 11 redninger i løpet av kampen.

 

 

Mathilde Kristensen jobbet som vanlig som en galeislave og var en vanvittig bidragsyter både i forsvar og i angrep.   5 scoringer hadde hun.  De gangene tv-kameraene har nærbilde på Mathilde ser man et innbitt og konsentrert ansikt.  Hun gikk virkelig foran i forsvarsjobbingen i denne kampen.

 

Henny Reistad har den fantastiske egenskapen at hun kan skape en farlig målsjanse helt på egenhånd.  Da stillingen var 29-29 og Linn Jørum Sulland snappet ballen i forsvar etter 28 minutter 25 sekunder spilt av andre omgang, så skrek reporterne på Viasat 4 at Vipers måtte roe ned.  Men laget fosset fremover og Henny tok frem en av fintene fra reportoaret og smalt inn ledelse 30-29 med en underarm.  Da gjenstod 1. minutt og 30 sekunder igjen av kampen og Vipers var i ledelse for første gang siden det var spilt 22 minutter.

 

 

Malin Aune har ikke truffet så ofte på skuddene som vi ble vant med i høstsesongen og under mesterskapet med landslaget i desember.  Ikke før i dag!  Når Malin har dagen så kommer det skudd på innsiden, på utsiden – ja overalt i målet.  Og et tegn på at det sitter for Malin er når hun frekt og freidig plasserer ballen høyt i mål – der er det alltid rom.  Hennes bidrag var med på å lage sprekker i forsvarsmuren til Metz som igjen bidro til større rom for Henny Reistad.

 

 

Linn Jørum Sulland er toppscorer i Champions League denne sesongen.  Hun trengte bare å score to ganger mot Metz for å få denne tittelen, men hun stoppet ikke før hun hadde knallet inn 10 baller.  Det er velkjent taktikk at motstander gjør det de kan for å sørge for at Vipers må spille med «langt bytte» i andre omgang så de slipper å få Linn mot seg i angrep.  Men med Silje Waade i stallen som kan spille høyrekant, så har Ole Gustav Gjekstad mulighet til også benytte Linn Jørum Sulland i andre omgang.  Linn kom inn halvveis og markerte seg umiddelbart med scoring.  Og fra 18 min til 26 min var kun Linn som scorte for Vipers.  Så det byttet treneren gjorde der ble helt matchavgjørende.

 

 

Ole Gustav Gjekstad

Gjekstad sa dette til Viasat 4 etter kampen:

«Det å ta bronsemedaljer er en stor seier, men opplevelsen er likevel spesiell når Katrine må gå ut der med en sannsynligvis alvorlig skade.  Det svinger og vi sliter med å pakke inn linja deres.  Vi lager nok mål mot et godt forsvarslag og det er mange som melder seg på, så i forhold til kampen i går er jeg veldig fornøyd med hvordan gjengen står opp.

Rutinen til Linn var viktig i dag.  Hun har den egenskapen at hun kan skyte ballen i mål fra langt hold og så setter hun straffene i mål også.

Det var utrolig sterkt det Eline leverte, hun leverte på øverste hylle – det er fantastisk.

Dette betyr veldig mye, fremfor alt det å avslutte med en seier i Champions League betyr utrolig mye for oss.  Det er gøy for meg, for laget og for hele klubben.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Linn Jørum Sulland

Sulland sa dette til Viasat 4 etter kampen:

«Dette var stort!  Dette var så lagseier som man kan få det, den innsatsen som hele gjengen legger ned, det er vi utrolig stolte av.  Det var helt grusomt å se da Katrine fikk den skaden, det er det verste jeg ser, det var forferdelig.  Jeg er utrolig stolt av gjengen som klarer å jobbe etter det og Eline som kommer inn og gjør en fantastisk bra jobb. Bra av laget, utrolig trist for Katrine.

Avslutningen på kampen var god, det er når det gjelder jeg liker meg som best.  Jeg koste meg utrolig mye utpå der i dag og hadde så trua på at vi skulle klare det.  Vi jobber og jobber og så klarer vi det tilslutt, det er helt fantastisk.

Det at jeg er toppscorer i Champions League denne sesongen betyr ikke mye i denne sammenhengen.  Det har vært en litt trå sesong med litt småskader så jeg er fornøyd med at jeg har gjort en ålreit jobb og tatt straffer spesielt.  Men det betyr ikke mye, det er bronsemedaljen som er aller aller viktigst.

Vi har vokst på mange måter denne sesongen. Vi har klart å fighte oss tilbake og slå lag som på papiret har vært bedre enn oss.  Vi har bare vokst og vokst og i denne kampen her får vi ut alt – så da er det komplett.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Eline Fagerheim

Fagerheim sa dette til Viasat 4 etter kampen:

«Jeg har ligget syk på hotellet i flere dager med feber så oppladningen var ikke den beste.  Men jeg hadde forberedt meg på at jeg kunne komme utpå og da Katrine ble skadet så var jeg klar.  Det ble en helt crazy kamp som var jevn hele tiden, veldig deilig å kunne dra det i land.

Jeg har fått noen få innhopp i Champions League denne sesongen, men da vi kom til denne kampen her tenkte jeg at denne siste kampen så skulle jeg gi alt jeg kunne.  Jeg har trent med noen av verdens beste spillere hele sesongen og har fått veldig god trening.  Så det var veldig deilig å vise det nå for både jentene, supporterne og alle sammen.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Bronsefinale CL Final 4 i Budapest 12. mai 2019

VIPERS KRISTIANSAND – METZ   31-30  (15-16)

Linn Jørum Sulland  10
Mathilde Kristensen  5
Henny Reistad  5
Malin Aune  4
Emilie Hegh Arntzen  4
Silje Waade  2
Marta Tomac  1
Karoline Olsen
Tonje Refsnes
Carolina Morais
Vilde Jonassen
Eline Fagerheim
Katrine Lunde
Jeanett Kristiansen
Pernille Wibe
Sunniva Andersen

 

KAMPUTVIKLING  VIPERS – METZ

1 omg:  1-0  *  4-1  *  6-4  *  6-8  *  8-8  *  9-10  *  12-10  *  13-12  *  14-14  *  15-16

2 omg:  15-18  *  17-20  *  19-22  *  20-23  *  23-23  *  25-24  *  27-26  *  27-29  *  31-29  *  31-30

 

STARTOPPSTILLING

Målvakt:  Katrine Lunde
Venstrekant:  Jeanett Kristiansen
Venstreback:  Emilie Hegh Arntzen
Midtback:  Henny Reistad
Høyreback:  Linn Jørum Sulland
Høyrekant:  Malin Aune
Linjespiller:  Mathilde Kristensen

 

Foto: Terje Refsnes