Champions League-billetten står på spill – Vipers

Champions League-billetten står på spill

Vilde Jonassen: - Den direkteplassen er vi gira på å ta!

.
Fredag 17. mai 2019

Photo:  © EHF / Heimken, Hocevar, Lämmerhirt, Stadler

 

Vipers Kristiansand har maksimalt tre kamper igjen å spille og sesongen nærmer seg slutten.  Storhamar er motstander i sluttspillfinalene som spilles som best av tre.  Vipers har hjemmekamp først – i Aquarama i morgen lørdag 18. mai kl. 18.15.  Neste kamp spilles tirsdag 21. mai kl. 19.15 på Hamar.  Vinneren av sluttspillet får den gjeve Champions Leaguebilletten neste sesong. 

Så det at Vipers er tredje beste lag i CL denne sesongen har ingen betydning, laget må slå Storhamar sammenlagt over tre kamper for å være sikret et nytt CL-eventyr neste sesong.

 

Foto: Terje Refsnes

 

Vipers opplevde å være underdogs i forrige helgs Final 4, men i de kampene som gjenstår av sesongen 2018/19 må sørlendingene godta et favorittstempel.  Tre seire mot Storhamar har det blitt, to i serien + cupfinalen i Spektrum i romjula.  Det siste oppgjøret lagene i mellom ble spilt 31. mars og Vipers vant da så klart som 40-18 etter ledelse 18-5 til pause.

I disse tre kampene som er spilt mot Hamarlaget er Vipers mestscorende sammenlagt Henny Reistad  med 16 mål.  Deretter følger Linn Jørum Sulland  13, Jeanett Kristiansen  12, Hanna Yttereng  11, Emilie Hegh Arntzen  9, Silje Waade  8, Vilde Jonassen  6, Karoline Olsen 6.

 

 

Vilde Jonassen

 

Gira spillergruppe
Vilde Jonassen sier:  «Den direkteplassen til Champions League er vi ganske gira på å ta.  Nå har vi fått omstilt oss etter kampene i Budapest.  Champions League har hatt veldig fokus en periode og nå tenker vi at vi skal fullføre på en god måte i disse sluttspillskampene.  Vi ønsker ikke å måtte spille kvalik for CL neste sesong, så dette ønsker vi å avgjøre nå.  Jentene virker veldig klare og gira for det.  Det er også de siste kampene for noen av spillerne, ja de siste kampene for dette laget.  Da vil vi prestere på en best mulig måte i sammen og vise god lagmoral.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Uten Katrine
«Det var veldig synd at Katrine Lunde ble skadet.  Det gir motivasjon på den måten at vi vi ønsker å gjøre dette også for henne.  Hun er en del av oss og vi ønsker å avslutte denne sesongen med stil.  Nå som Katrine ikke skal spille så har vi vår gode andremålvakt Eline Fagerheim.  Jeg er ikke noe bekymret for at vi går inn i sluttspillfinalene uten Katrine.  Eline er dyktig og har vist i flere kamper at hun er god nok og så må hun sjøl gire seg opp som hun gjorde i Budapest og vise at hun er verdig å stå bakerst der.  Det vet jeg at hun er.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Skal være skrudd på
Vilde sier:  «Vi har gått på smeller før.  Det er den kampen man spiller som gjelder.  Hvis vi ikke er 100% skrudd på så er vi ikke gode nok og da kan det fort bli en slitekamp.  Vi vil fortsette å kjøre vårt spill og vi har forberedt oss så godt som vi kan.  Forhåpentligvis vil vi fortsette i den samme gode stimen som vi har gjort mot Storhamar i de siste kampene.  De har gode spillere som er hurtige, så om vi ikke er på i Aquarama får vi en tøff kamp.  Men vi skal være 100% på og ta de.»

 

 

De siste kampene i sammen med dette laget
«Det er alltid sånn at når sesongen går mot slutten blir man kanskje litt mer trist med tanke på folk som forsvinner og plutselig er opplevelsen med akkurat dette laget ferdig.  Man blir ganske sammensveiset når man bor så tett på hverandre.  Men sesongen i seg sjøl tror jeg de fleste på laget er ganske fornøyd med.  Hvis vi også tar dette sluttspillgullet så skal vi være ganske fornøyd med prestasjonene vi har gjort i år.»

«Så først og fremst føler vi glede for de prestasjonene vi har gjort, men igjen så er det trist at noen forlater laget og vi som er igjen mister noen venninner.  Det er alltid litt spesielt, men det gjør at det blir ekstra gøy å spille de siste kampene i sammen.»

 

Foto: Terje Refsnes

 

Siste hjemmekamp?
«Vi spilte den bronsekampen på søndag og så dro vi hjem på kvelden.  Så vi ble fort ferdig med den opplevelsen og vi har hatt god tid til å omstille til sluttspillfinalene mot Storhamar.  Det blir gøy og jeg håper på et fullsatt Aquarama som støtter oss – det hadde vært helt rått.  Dette er kanskje vår siste hjemmekamp for sesongen – jeg håper det!»