Nytt nervedrama

Champions League-plassen i boks!

.
Tirsdag 21. mai 2019

Vipers Kristiansand er sluttspillmestere sesongen 2018/19 og har dermed Champions League-plassen i boks for neste sesong.  Det ble nok en slitekamp mot Storhamar men 23-24-scoringen til Marta Tomac etter 28:42 av kampen berget seieren for Vipers.

Kampen startet som de fleste oppgjørene mot Storhamar denne sesongen med Vipersdominans.  Bortelaget ledet både 1-5 og 3-7 og det så ut til å bli en helt annen kamp enn det vi opplevde i Aquarama på lørdag.

Men denne Storhamargjengen hadde fått blod på tann etter opplevelsen på Sørlandet i helga og kjempet seg tilbake og tok endog ledelsen 10-9 da 24 minutter var spilt av første omgangen.  Vipers kom til hektene igjen og ledet med tre mål til pause, 11-14.

Etter halvspilt andreomgang var de blågule igjen i ledelsen på 19-18, men så fulgte en åtte minuttersperiode hvor hjemmelaget ikke fikk nettkjenning og Vipers tok over føringen igjen og ledet med tre mål da det gjenstod sju minutter.  Storhamar kjempet seg tilbake nok en gang og Heidi Løke satt inn utlikningen 23-23, da gjenstod to minutter av sluttspillfinalen.  Marta Tomac ble dagens helt for Vipers da hun satte inn seiersmålet etter 28:42 og når Storhamar ikke kom til avslutning i sitt siste angrep ebbet kampen ut med ettmålsseier til Vipers.

Henny Reistad sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:
Det er sjukt digg å ha vunnet gull, det er det.  Det er vanskelig å ta det innover seg for vi spiller ikke noen spesielt god kamp i dag.  Så jeg er misfornøyd med prestasjonen, men sykt fornøyd med gull.  Dette var helt magisk, jeg er sjukt stolt av laget.

Emilie Hegh Arntzen sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:
Det blir spennende i dag også.   Vi var ganske rolige underveis, men når vi ser resultatet på tavla så skjønner jeg ikke helt det.  Jeg synes vi spiller bedre forsvar i dag og så er det litt mer kladdete fremover.  Men akkurat nå er jeg fornøyd med at vi har vunnet disse to kampene og at det blir Champions League på oss til neste år.

Ole Gustav Gjekstad sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:
Vi sliter med å lage mål i dag, men på en annen side så reduserer vi det vi slipper inn bakover betraktelig, så den delen er bra.  Men vi ser at vi har en sliten gjeng med tomme hoder som kjemper og sliter veldig offensivt.  Men det er seieren som gjelder og vi er glad for at tok dette sluttspillet.  Det er mye slitasje og det er vanskelig å dra det opp.  Vi måtte avslutte treningen etter 45 minutter i går så jeg er fornøyd med seieren, det koster mye for mange bare det å få på seg skoa.  Så jeg er happy med seier.

Marta Tomac sa dette til Harald Bredeli/TV2 etter kampen:
Da jeg satte inn den ballen på slutten så jeg at jeg hadde skuddlege og tenkte at jeg måtte vri skuddet og fullføre og jeg klart det og ballen gikk i mål.  Det var ekstremt viktig å vinne denne kampen.  Det var Champions League som lå i potten.  Storhamar spilte bra men vi kriget hele kampen og det var deilig at det var vi som hadde de kaldeste hodene på slutten.

21.05.19 – Andre sluttspillfinale

STORHAMAR – VIPERS KRISTIANSAND  23-24  (11-14)

1 omg:  0-2  *  1-5  *  3-7  *  7-8  *  10-9  *  10-12  *  11-14

2 omg:  12-14  *  15-15  *  16-18  *  19-18  *  19-22  *  21-23  *  23-23  *  23-24