Komfortabel seier i årets første seriekamp – Vipers

Komfortabel seier i årets første seriekamp

Vipers Kristiansand – Gjerpen

Aquarama

29.08.2019, klokken 18.00

Tilskuerantall: 1310

Det var et tent Vipers som sesongåpnet hjemme i Aquarama mot Gjerpen. De rosakledde stoppet ikke å score før tavla viste 36 scorede mål, mot Gjerpens 27.

Vipers brukte under et minutt på å ta kontroll over kampen. Heidi Løke, i sin debut, ble spilt opp først en gang av Emilie Hegh Arntzen, men det var ikke før andre gangen den samme duoen kombinerte at Løke kunne notere seg for sitt første Vipers-mål.

Kombinasjonsspillet rundt Heidi Løke viste seg å være et effektivt våpen for Vipers i starten av første omgang, noe som viste seg ved at alle tre backene fant Løke ved forskjellige anledninger. Det var tydelig fra første sekund at nettopp dette var noe Ole Gustav Gjekstad og jentene hadde terpet på i sesongoppkjøringen.

Halvveis i første omgang hadde Løke notert seg for fem scoringer, og Vipers hadde full kontroll mot det unge Gjerpen-laget. Et Gjerpen som ved hver eneste anledning prøvde å dra ned det høye tempoet Kristiansandsjentene prøvde å spille med, uten at de lykkes nevneverdig med den planen.

HEIDI LØKE SA DETTE TIL VIPERS.NO ETTER KAMPEN

Det er fantastisk godt å ha Aquarama som hjemmearena. Jeg har gleda meg veldig til å spille her, og det levde opp til forventingene.» «Jeg irriterer meg over bomskudda, men jeg er veldig fornøyd med å score ni mål i debuten min. Jeg har fantastiske lagspillere som gjør jobben min enkel.

Jeg føler at jeg tilfører mye i kontringsspill, samt at jeg er veldig bevegelig å kan dra på meg spillere for å gi rom til skytterne. Og jeg håper vi klarer å utnytte det, både når jeg og når June [Andenæs] spiller.

Heidi Løke var veldig fornøyd etter å ha spilt sin første hjemmekamp i Aquarama. Foto: Vipers.no

Etter hvert som Vipers’ ledelse ble tryggere ga Gjekstad noen av nysigneringene, samt noen gamle kjenninger, muligheten til å vise seg frem for et AQ i kjempeform. Både Ragnhild Valle Dahl, June Andenæs og Evjejenta Tonje Haugjord Refsnes tegnet seg på scoringslisten, i tillegg til Løke.

Når vi nærmet oss pause falt tempoet i kampen, og Gjerpen scorte både to og tre mål uten at Vipers hadde noe motsvar. Ved stillingen15-10 fikk dog Vipers-jentene nok, og etter en timeout skrudde de opp farten igjen og kunne gå til pause med en komfortabel 22-14 ledelse.

Vipers fortsatte andre omgang der de slapp i første. Gjerpen scoret omgangens første mål, men de rosakledte strekker ledelsen til ni mål etter mål av lynvingen Vilde Jonassen og Linn Jørum Sullands første mål for sesongen.

Etter en forrykende start på omgangen leder Vipers plutselig 26-16. Der høydepunktene i den perioden er Vilde Jonassens utrolige mål til 22-16, da ballen er innom halve Vipers-laget før Vilde ligger vannrett i lufta og hamrer ballen i mål via stolpen. I tillegg til noen fabelaktige redninger av den nye keeperen, Andrea Austmo Pedersen, blant annet en der det kommer et knallhardt skudd fra 8 meter som hun akkurat klarer å slå bort fra hjørnet.

Ragnhild Valle Dahl smiler over seier i Vipers-debuten. Foto: Jan Skaregrøm

I perioder av andre omgang er Kristiansandslaget mer eller mindre på cruise control, og man scorer flere flotte mål, men Ole Gustav Gjekstad vil kanskje være litt bekymra for hvor enkelt Gjerpen kommer til.

OLE GUSTAV GJEKSTAD SA DETTE TIL VIPERS.NO ETTER KAMPEN.

Det er en klar seier, men vi lar Gjerpen være like gode som oss i 45 minutter og det er altfor lenge. Det er mye å jobbe med, spesielt i forsvarsspillet. Vi må være mye tøffere i dueller og støte oppi de istedenfor å trekke oss unna.

Men etter en ny timeout, og en periode der flere ungjenter får lov til å prøve seg, tar Vipers over kontrollen igjen. Gjerpen kommer aldri nærmere enn ni mål i andre omgang. Når Ole Gustav Gjekstad sender utpå de syv som startet kampen er det tydelig at Gjerpen er mange nummer for små, og når Kristine Hårtveit Thomassen legger på til 36-27, som blir sluttresultatet, er det en komfortabel seier Vipers Kristiansand som sikres.

VIPERS KRISTIANSAND 36-27 GJERPEN HK

Målvakt: Andrea Austmo Pedersen

Venstrekant: Malin Aune

Venstreback: Silje Katrin Waade

Midtback: Emilie Hegh Arntzen

Høyreback: Marta Tomac

Høyrekant: Vilde Kaurin Jonassen

Strekspiller: Heidi Løke