Storfint besøk på dagens Vipers-trening – Vipers

Storfint besøk på dagens Vipers-trening

I dag har Vipers-jentene hatt en dag litt utenom det vanlige. Henrik Elvestad, blant annet kjent fra programmene Golden Goal og Amatørenes Mester, besøkte Kristiansand for å følge Norges beste kvinnelige håndballag gjennom en vanlig treningsdag.

Discovery spiller inn et program i forbindelse med OL2020, der Elvestad skal prøve seg i forskjellige idretter som er representert på OL-programmet.

– Jeg tror brutalt og ydmykende er ganske dekkende ord for det jeg har vært igjennom i dag. Det har rett og slett vært et brutalt opplegg. Vi startet dagen på Vipersakademiet med noen fysiske tester. Spenst og knebøy blant annet.

Elvestad forteller at han ble overrasket over hvor sterke jentene var.

-Altså, man vet jo at dette er rå jenter. Men de er enda sterkere og råere enn det man tror på forhånd. Og av en eller annen merkelig grunn overrasket det meg litt.

Da de fysiske testene var gjennomført bar det ut i Sukkevannshallen for en håndballøkt der komikeren skulle få prøve seg både som målvakt og linjespiller. Katrine Lunde gav en rask innføring i hvordan man tar fatt på oppgaven som målvakt.

-Det er helt håpløst, sa Elvestad om det å stå i mål. Man ser jo på forhånd at det er vanskelig, men det var enda verre enn det jeg forestilte meg. Når man ser hva Katrine, Andrea og Yurou gjør blir det enda mer imponerende, spesielt når jeg var så langt unna som det jeg var.

Henrik Elvestad var spesielt imponert over styrken Vipers-jentene viste i dagens treningsøkt.

Etter å ha vært igjennom et par skuddøvelser med vekslende hell var det av med buksene og suspen, og på med klister og boksehanskene. TV-profilen skulle nemlig få lov å prøve seg som linjespiller også. Heidi Løke gav en kjapp opplæring før det bar ut i øvelser.

-Elvestad forteller: det var også helt vilt. I min naive tåke av hybris tenkte jeg at jeg skulle være like sterk som jentene, men jeg hadde ingen mulighet. Jeg ble bare løfta opp fra gulvet og båret rundt på som et lite barn. De var utrolig sterke og utrolig tøffe, og dersom de bestemte seg for at jeg ikke skulle få tak i ballen ble det sånn.

-At de er gode med ballen og gode i håndballøvelser vet man jo, fortsetter Elvestad, men jeg trodde på et eller annet vis at man, som mann, skulle nulle det litt ut. Men det er åpenbart at man må være vesentlig mer mann enn det jeg er om det skal være mulig å bryne seg på de jentene her.

Etter økta var det en svett og sliten mann som gav sin siste rapport til kameraet før han forsvant i dusjen.