«Det har vært helt fantastisk å komme til Vipers» -Heidi Løke – Vipers

«Det har vært helt fantastisk å komme til Vipers» -Heidi Løke

Heidi Løke har vært en åpenbaring i den rosa trøya. 126 mål på 20 kamper i Rema 1000-ligaen gir et snitt på 6.3 mål per kamp, og det gjør den erfarne strekspilleren til vår toppscorer denne sesongen. Faktisk er Løke øverst på toppscorerlista for hele Rema 1000-ligaen, om man ser bort fra de faste straffeskytterne.

-Det har vært helt fantastisk å komme til Vipers, sier Løke. Jeg stortrives her, og jeg har kommet bra inn i gruppa. Klubben har lagt bra til rette for meg, med tanke på at jeg pendler, og det gjør at jeg kan være til stede så mye som jeg ønsker.

Signeringen av strekspilleren var et signal om at Vipers ikke er fornøyd med å være best i Norge, men at målet er å utvikle seg videre og ta enda et steg mot Europatoppen. Nettopp ambisjonen om hele tiden å utvikle seg var en av grunnene til at Løke valgte Vipers.

Heidi Løke i kjent stil. Her fra Champions League-kampen mot Metz i Aquarama.

-Vipers er en veldig profesjonell klubb. Man merker at det er høyt nivå på hele klubben, fra spillere til administrasjon og støtteapparat. Jeg er veldig fornøyd med oppsettet her, og det er utrolig viktig for meg at klubben viser ambisjoner.

-Klubben blir drevet av flinke folk, og det er et stort engasjement i byen. Det er gøy at det er så mange på kampene i Aquarama, og at det er så mye liv på kampene. Det er ikke ofte man ser det i Norge.

Sammen med June Andenæs og Hanna Yttereng har Heidi Løke utgjort Vipers sitt team på linja. Yttereng har etter at hun kom tilbake fra skade vært en viktig bidragsyter i forsvarsspillet, mens Andenæs har avlastet Løke begge veier.

-Samarbeidet oss imellom fungerer veldig bra. De er to gode linjespillere som jeg lærer utrolig mye av, og som jeg føler at pusher meg til mitt ypperste. Det å ha god konkurranse er veldig viktig. Siden håndballmiljøet er såpass lite kjente jeg begge to litt fra før av, noe som alltid er en fordel.

I oktober trodde alle at sesongen var over for Løke. Etter en landskamp med Norge ble det meldt om en skade på meniskroten. Dersom det hadde vært tilfelle ville strekspilleren ha mistet VM i Japan, samt resten av sesongen med Vipers. Heldigvis var det falsk alarm.

-Da jeg fikk den beskjeden raste verden litt sammen. Jeg har alltid vært klar over hvor mye håndball betyr for meg, men det ble ekstra tydelig da. Fem dager etter at sesongen var over spilte jeg Champions League-kamp i Aquarama. Det var veldig spesielt.

Heidi Løke gav Vipers-fansen mye å juble for denne sesongen.

-Jeg syns den mentaliteten vi har vist i år har vært helt rå. Det er ikke mange andre klubber som kunne ha tapt kun én kamp i hjemlige turneringer med alle de skadene vi har hatt. Det viser hva som bor i spillerne og i klubben, og jeg syns det er helt fantastisk at vi har klart å vinne både seriegull og cupgull på tross av all motgangen vi har hatt.

Akkurat nå sitter brorparten av Vipers-troppen i karantene etter reisen til Romania forrige helg, men allerede nå har fokuset skiftet mot neste sesong for Løke.

-Det er litt uvisst akkurat nå, men det blir spennende å se hva som skjer fremover. Jeg gleder meg til å komme tilbake på trening med jentene, og det blir veldig gøy å få tilbake alle spillerne og være en full gruppe igjen. Spesielt det at vi kan være to gode lag på trening igjen blir bra.

For halvannen måned siden ble det klart at Vipers har resignert syv spillere, deriblant Løke, på nye kontrakter med varighet på tre og et halvt år. I tillegg til at hovedtrener Ole Gustav Gjekstad signerte for den samme tidsrammen.

-Kontinuitet er ekstremt viktig for alle parter, og det er kanskje det viktigste i en håndballklubb. Jeg har pratet litt om ambisjoner tidligere, og dette var virkelig en måte å vise at klubben mener alvor når de snakker om ambisjoner og utvikling.

Heidi Løke sesongen 2019/20:

Rema 1000-ligaen: 126 mål på 20 kamper.
NM: 25 mål på 4 kamper
Champions League: 50 mål på 11 kamper.

Totalt: 211 mål på 35 kamper. (Snitt: 6.0 mål per kamp.)